رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه + بررسی علت آن

ثبت درخواست " لوله بازکنی "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه + بررسی علت آن

گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه، یکی از مشکلاتی است که نسبت به موارد دیگر بیشتر پیش می‌آید و دلایل زیادی دارد؛ از ورود اجسام خارجی به لوله گرفته، تا گرفتگی لوله کف آشپزخانه که مانع شستشو می‌شود و شما را دچار دردسر می‌کند و همچنین گرفتگی لوله فاضلاب لباسشویی و ظرفشویی هم از این دسته مشکلات است.

با توجه به نقش مهم آشپزخانه در زندگی، دانستن علت گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه و راهکارها و روش های رفع آن بسیار لازم و ضروری است، به همین دلیل در این مطلب ضمن بررسی تمام زوایای این مشکل، چند روش برای باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه را بررسی کرده ایم.

 

 

روش باز كردن لوله فاضلاب آشپزخانه

برای گرفتگی لوله آشپزخانه چه باید کرد؟ در ادامه یکی از سوالات پر تکرار کاربران را با معرفی چند روش خانگی و سریع را توضیح خواهیم داد. گاهی اوقات اگر شدت گرفتگی زیاد باشد، ممکن است این موارد برای رفع مشکل مناسب نباشد که در چنین مواردی بهتر است از خدمات لوله بازکنی کمک بگیرید. 

در ادامه چهار روش رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه را توضیح داده‌ایم:

 

1. باز کردن لوله فاضلاب با سیم بلند یا فنر

برای باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب روشی از این خانگی‌تر وجود ندارد! کافی است یک سیم بلند (که سر آن کمی خم شده است) را وارد چاه فاضلاب کنید، و گرفتگی‌ها را به سمت بالا بکشید. در بیشتر اوقات، با همین روش می‌توانید اجرامی که باعث گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه شده‌اند را بیرون بکشید.

توجه داشته باشید که این روش باز کردن لوله فاضلاب هنگامی جوابگوست، که یک جسم خارجی باعث گرفتگی لوله فضلاب آشپزخانه یا حمام شده باشد. البته در چنین موقعیت‌هایی فنر زدن لوله فاضلاب هم یک روش موثر برای رفع گرفتگی فاضلاب آشپزخانه است.

 

گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه

 

2. باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه با نمک و سرکه

گاهی شما تنها به یک حلال چربی مانند نمک و سرکه برای باز کردن لوله‌ها نیاز دارید. یک لیوان سرکه سفید و بلافاصله یک لیوان نمک را در لوله فاضلاب آشپزخانه بریزید. به مدت 30 دقیقه منتظر بمانید، و سپس با آب داغ لوله را شستشو دهید. 

برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه با استفاده از این دو ماده به شکل دیگری هم می‌توانید عمل کنید:

یک سوم فنجان نمک و یک سوم فنجان سرکه را با هم ترکیب کنید، و بلافاصله آن را داخل لوله فاضلاب بریزید. اینکار را شب انجام دهید و تا فردا لوله را به حال خود بگذارید و آبی در آن نریزید. روز بعد با آب گرم و فشار بالا لوله را بشویید.

 در هر دو حالت، این روش رفع گرفتگی لوله کف اشپزخانه یکی از در دسترس‌ترین و ساده‌ترین روش‌های خانگی برای رفع این مشکل است.

 

3. رفع گرفتگی فاضلاب آشپزخانه با جارو برقی

باز کردن لوله فاضلاب با جاروبرقی روشی است که شاید کمتر نام آن را شنیده باشید. اما از یک جارو برقی قوی هم می‌توان استفاده کرد. جارو برقی را روی حالت باد تنظیم کنید، سر آن را روی ورودی سینک قرار دهید، و دستگاه را روشن کنید.

اگر جسمی که در مسیر لوله قرار گرفته است خیلی بزرگ نباشد، با این روش باز کردن لوله فاضلاب و بدون خدمات حرفه‌ای می‌توانید آن را حرکت دهید. فقط دقت کنید که آبی وارد جارو برقی نشود.

 

4. باز کردن گرفتگی لوله با آب جوش

استفاده از آب جوش برای باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه هم یک روش سریع و ارزان دیگر است. در دو یا سه مرحله آب جوش را به آرامی داخل لوله بریزید. پس از هر بار ریختن آب داغ اجازه دهید تا فروکش کند، و سپس لیوان بعدی را بریزید.

اگر در پروسه این کار، آب جوش پایین نرفت، صبر کنید تا آب خنک شود و سپس آن را از درون یا کف آشپزخانه خالی کنید و مجدد آب جوش بریزید. همین کار ساده در بیشتر مواقع می‌تواند باعث رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه شود.

 

5. استفاده از محلول آب و هیدروژن پراکسید:

مراحل انجام این روش به این صورت است که، یک پیمانه هیدروژن پراکسید را به سه یا چهار پیمانه آب اضافه کنید و مخلوط را درون لوله فاضلاب ریخته و چند دقیقه (حدودا 30 دقیقه) صبر کنید؛. سپس با آب داغ را باز کنید تا هر آنچه مانده از لوله ها خارج شود.

 

6. لوله ها را با جوش شیرین و نمک باز کنید!

در این روش، گاز تولیدی از ترکیب شیرینی و نمک، باعث ایجاد فشار و حباب در لوله می‌شود و می‌تواند رسوبات را تخلیه کند. برای استفاده از این روش، به ترتیب زیر عمل کنید:

1 قاشق جوش شیرین را در یک لیوان آب حل کنید و دو قاشق نمک به ان اضافه کنیدو سپس محلول آماده شده را به آرامی و با دقت در لوله فاضلاب ریخته و سریعاً درب لوله را ببندید. اطمینان حاصل کنید که محلول به درستی وارد لوله شده است. چن دقیقه صبر کنید.

س از چند دقیقه، مقدار زیادی آب جوش را درون لوله بریزید تا رسوبات و مواد مسدود کننده از کاملا از بین ببرد.

 

7. رفع گرفتگی با جوش شیرین و سرکه

یک پیمانه سرکه را درون یک قابلمه بریزید و آن را روی گاز قرار دهید تا به جوش آید. سعی کنید از سرکه طبیعی استفاده کنید. زمانی که سرکه به جوش آمد، یک قاشق جوش شیرین را به آن اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. محلول آماده شده را مثل روش قبل درون لوله بریزید و بعد از چند دقیقه با آب جوش شستشو دهید.

 

نشانه‌های گرفتگی لوله کف و فاضلاب اشپزخانه

  • اگر هنگام شستشوی زیاد بوی فاضلاب در آشپزخانه می‌پیچد، این یعنی لوله چربی گرفته و در حال کیپ شدن است؛ و باید از یک روش باز کردن لوله فاضلاب استفاده کنید (مثلا ریختن حلال چربی لوله فاضلاب در چاه).
  • درست تخلیه نشدن آب سینک هم نشانه گرفتگی لوله آشپزخانه است. در این حالت هم باید با یک روش اصولی گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه را رفع کنید. در ادامه روش باز کردن لوله سینک ظرفشویی را کامل توضیح داده‌ایم.
  • اگر متوجه شدید که هنگام شستشو آب از زیر سینک ظرفشویی روش کف می‌ریزد، متاسفانه باید بگوییم که این هم نشانه گرفتگی لوله فاضلاب است.

حالا که مهترین نشانه‌های این اتفاق ناخوشایند را می‌دانید، زمان آن است که به کمک یک روش باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه اصولی مشکل را برطرف کنید.

 

رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه با اسید راهکار مناسبی است؟

بدترین کاری که می‌توان برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه انجام داد، ریختن محلول لوله بازکنی یا اسید در لوله است. این روش مشکلات دیگری را ایجاد می‌کند.

وقتی اسید را در لوله می‌ریزید، چون در لوله آب وجود دارد، اسید رقیق می‌شود و قدرت خود را از دست می‌دهد. حتی اگر اسید رقیق‌شده هم اثر کند، فقط یک سوراخ کوچک باز شده و سریعا کیپ خواهد شد. اگر لوله باز باشد و اسید را در آن بریزید، بدون هرگونه اثر و به سرعت از لوله رد خواهد شد. اسید باقیمانده در شتر گلو و اتصالات هم باعث نشتی شده و هزینه شما را چندبرابر می‌کند.

پس هیچگاه از اسید برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه(حتی به عنوان آخرین روش موجود) استفاده نکنید!

 

گرفتگی لوله فاضلاب

 

علت گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه چیست؟

در این بخش علت گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه را بررسی می‌کنیم، تا در آینده بهتر بتوانید جلوی اتفاقات مشابه را بگیرید.

اینها مهمترین دلایل گرفتگی لوله فاضلاب قلب خانه هستند:

  • اول اینکه لوله آشپزخانه غالبا لوله 6 یا نهایتا 8 است. در صورتی که مثلا در لوله دستشویی از لوله 10 استفاده می‌شود. پس یک علت گرفتگی لوله آشپزخانه، باریکی بودن آن است (که البته توجیهات تاسیساتی خود را دارد).
  • علت دوم استفاده زیاد و آب‌ریزی مکرر در این لوله‌هاست. این مسئله باعث می‌شود گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه بیشتر و زودتر از سایر لوله‌های فاضلاب رخ دهد.
  • علت سوم، شاید اصلی‌ترین علت برگشت آب از لوله فاضلاب، ترکیبی از شستشوی ظروف چرب، ریختن پس ماندهای غذا و همچنین وجود پرز و مو در لباس‌ها در لباسشویی است. همه این مواد زائد در دیواره لوله رسوب کرده، و راه آن را تنگ می‌کند.

 

علت گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه

 

علت و رفع گرفتگی لوله کفشور آشپزخانه

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، یکی از دلایل مهم گرفتگی لوله کف اشپزخانه ورود اجسام بزرگ به داخل آن است. لوله فاضلاب آشپزخانه قطر کوچکی دارد. بنابراین ورد اجسام متعدد به آن منجر به گرفتگی کفشور آشپزخانه می‌شود.

  • اولین راه استفاده از درپوش کفشور است، تا جلوی ورود اجسام بزرگ به داخل لوله گرفته شود.
  • همچنین، اگر قصد تعویض سرامیک‌های کف آشپزخانه را دارید، حتما ورودی چاه را ببندید. زیرا ورود دوغاب و یا سیمان به داخل لوله می‌تواند آن را برای همیشه خراب کند.
  • یکی دیگر از دلایل آن ورود چربی به داخل لوله است. تحت هر شرایطی از ورود روغن و مواد چرب به لوله‌ها جلوگیری کنید؛ زیرا به مرور باعث جرم گرفتن و گرفتگی لوله می‌شود. اگر احیانا این اتفاق افتاد، با آب جوش لوله را بشویید.

 

آیا برای باز کردن گرفتگی لوله آشپزخانه به متخصص نیاز دارید؟ 

در این مطلب به بررسی علت گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه و راهکارهای خانگی برای رفع ان پرداختیم. اما اکر با روش های گفته شده مشکل حل نشد، می‌توانید درخواست‌تان برای رفع گرفتگی لوله اصلی فاضلاب را در اپ یا وبسایت «خدمت از ما» ثبت کنید؛ از نیروهای فعال در این بازار آنلاین خدمات هزینه لوله بازکنی را دریافت کنید، و نهایتا بهترین متخصص را انتخاب کنید.

4.5 امتیاز از 1644 رای


لوله بازکنی
برای سرویس لوله بازکنی از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین