ریختن اسید در لوله فاضلاب

ریختن اسید در لوله فاضلاب از جمله روشهایی است که در هنگام گرفتگی لوله فاضلاب ساختمان با آن مواجه میشوید. ریختن اسید در فاضلاب اگرچه در بیشتر مواقع اثرگذار است؛ اما روشی نامطمئن و پر خطر به شمار میآید. عدم کاربرد اصولی و رعایت نحوه ریختن اسید چاه فاضلاب خطرات زیادی را به دنبال دارد.
ریختن اسید در چاه توالت و دیگر قسمتهای منتهی به فاضلاب ساختمان برای رفع گرفتگی در ردیف روشهای ساده و سریع قرار دارد. به دنبال همین امر اسیدهای بازکننده چاه فاضلاب با درجه پاک کنندهگی مختلف تولید و با روش استفاده دقیق عرضه میشوند.
روش ریختن اسید در چاه فاضلاب به نسبت روشهایی مثل فنر زدن لوله فاضلاب اگرچه سریعا مشکل گرفتگی را برطرف کرده اما با ایراداتی مثل آسیب به لولههای فاضلاب در طولانی مدت همراه است.
بسیاری از افراد ریختن اسید در چاه فاصلاب برای رفع گرفتگی را در سایه رعایت کامل نکات ایمنی بهترین و ساده ترین راه حل میدانند. حتی برخی از آن بعنوان یک روش تمیز و بدون دردسر یاد میکنند، اما آیا راحتی استفاده از این اسیدها برای باز کردن لوله فاضلاب به خطرات احتمالیاش می ارزد؟
بیشتر مواقع ترمیم به موقع چاه با روشهایی مثل ریختن آهک در چاه فاضلاب میتوان از گرفتگی لولهها در این مسیر جلوگیری کرد. در این مطلب علاوه بر آشنایی با نحوه ریختن اسید در فاضلاب با چندین جایگزین این ماده بازکننده لوله فاضلاب با شما همراه خواهیم بود.
ریختن اسید در لوله فاضلاب
انواع گرفتگی لوله فاضلاب حیاط،ساختمان و همین طور مثل گیر کردن چربی و مواد غذایی در لولههای منتهی به ظرفشویی، گیر کردن آلودگیهای محیط حمام در راه آب، گرفتگی فاضلاب سرویس بهداشتی روشهای مختلفی برای باز کردن این گرفتگیها ارائه شده است.
ریختن اسید در لوله فاضلاب نمونهای از این روشها بوده که برای گرفتگیهای مختلف کاربردی تلقی شده است. محلولهای لوله بازکن یا اسیدهای باز کننده لوله فاضلاب در حقیقت محلول های اسیدی شیمیایی هستند که با خاصیت اسیدی خود در رفع گرفتگی ایجاد شده تاثیر دارند.
ریختن اسید در فاضلاب برای سلامتی خطرساز بوده و علاوه بر لولههای ساختمان گازهای سمی متساعد از این بازکنندهها روی تنفس افراد اثر نامطلوب دارد. با این تفاسیر در این بخش روش و نحوه ریختن اسید در چاه فاضلاب را در مواقع ضروری شرح میدهیم.
نحوه ریختن اسید در چاه فاضلاب
قبل از اقدام به ریختن اسید در چاه فاضلاب حتما از ماسک و دستکش استفاده کنید. در هنگام خرید توجه داشته باشید محلوله بازکننده اسیدی لوله فاضلاب مخصوص به گرفتگی مدنظر شما باشد. پس از رقیق کردن این محلولها با آب با احتیاط کامل این ماده را در مسیر گرفتگی لوله بریزید.
ریختن اسید در چاه توالت، راه آب حمام و مسیر منتهی به سینک جهت باز كردن لوله سينك ظرفشويي بیشترین موارد کاربردی برای استفاده از این روش لوله بازکنی است. پس از ریختن اسید در فاضلاب تهویه را برای جریان هوا حتما به کار بیاندازید.
ایرادات ریختن اسید در فاضلاب
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره داشتیم ایرادات روش بازکردن لوله با محلولهای اسیدی تا حدودی به نسبت مزیت آن پرتعداد تر است.
برای آشنایی بیشتر شما با مضرات کاربرد این روش به چندین نکته بصورت زیر اشاره میکنیم.
- بیشتر محلولهای اسیدی بازکننده لوله فاضلاب سمی بوده و بر روی پوست و تنفس افراد اثر نامطلوب دارد.
- استفاده غیر اصولی از ریختن اسید در چاه فاضلاب با خطراتی مثل پاشیدن این مواد به دست و چشمها همراه است.
- اگرچه در کمترین زمان ممکن گرفتگی لوله فاضلاب با این مواد برطرف شده اما به مرور زمان پوسیدگی و خرابی لولههای فاضلاب ساختمان را به دنبال دارد.
- این مواد در گرفتگیهایی مثل ریختن سیمان در لوله فاضلاب حمام تنها به ساختار لولهها آسیب وارد میکند.( باز كردن لوله فاضلاب سیمان)
- در برخی مواقع به طور صد در صد منجر به باز کردن مسیر گرفتگی نمیشوند.
راهکار جایگزین ریختن اسید در چاه توالت
اگر چه رفع گرفتگی لوله فاضلاب توالت و سرویس بهداشتی با محلولهای شیمایی به راحتی انجام میشود، اما استفاده از این روش توصیه و تاکید نمیشود. استفاده از مواد شوینده قوی و پاک کنندههایی مثل جوش شیرین، سرکه، جوهر نمک و نمک خوراکی و آب جوش در رفع گرفتگیهای سطحی به جای مواد اسیدی کاربرد زیادی دارد.
علاوه بر این موارد می توان اشاره داشت که بهترین اقدام در هنگام مواجهه با گرفتگی لوله فاضلاب سرویس بهداشتی روشهای کاربردی لوله بازکنی با تجهیزات پیشرفته و اصولی است. این روش علاوه بر کمترین آسیب و ضرر احتمالی با نظارت افراد متخصص همراه بوده و بطور تضمینی مشکلات پیش آمده رفع میشود