طریقه فنر زدن لوله فاضلاب
فنر زدن لوله فاضلاب یا همان بازکردن لوله فاضلاب با فنر از سری اقداماتی است که در هنگام مواجهه با گرفتگی لولههای فاضلاب صورت میگیرد. فنر زنی لوله فاضلاب در واقع از روشهای کاربردی لوله بازکنی در مواقع خاص و ضروری است.
فنر زدن لوله فاضلاب با دریل بخشی از این روش لوله بازکنی و رفع گرفتگی لولههای ساختمانی بوده که با اصول خاصی همراه است. بنابراین در حالت کلی فنر زدن لوله و اقدامات وابسته به آن مثل فنر زنی لوله فاضلاب با دریل باید با رعایت مراحل کار با این تجهیزات و توسط افراد آموزش دیده انجام شود.
فنر زدن لوله فاضلاب به دو روش دستی و با دستگاه مخصوص برای رفع گرفتگی لولههای فاضلاب انجام میشود. در روش فنر زنی لوله فاضلاب با دریل حالت پیشرفته باز کردن لوله با فنر ارائه میشود. در این مطلب در کنار آشنایی با روش فنر زدن لوله فاضلاب با ایرادات و مزایای کاربرد این روش برای رفع گرفتگی لولهها آشنا میشویم.
فنر زنی لوله فاضلاب
فنر زنی لوله فاضلاب یکی از بهترین گزینهها برای رفع گرفتگی مشاهده شده در لولههای ساختمان میباشد. انجام فنر زدن لوله نیاز به تجهیزات و تخصص کافی در این زمینه دارد. باز کردن لوله فاضلاب با دستگاه مخصوص و دریل از نمونههای پرکابرد این روش در ساختمانهای مختلف است.
فنر زدن لوله یا فنر زنی فاضلاب بیشتر مواقع برای گرفتگیهای ایجاد شده در فاضلاب منتهی به حمام، دستشویی و سینک ظرفشویی به دلایل مختلف اجرا میشود. گرفتگی ناشی از جرم ،رسوب و آلودگی ناشی از شستشوی ظروف و موارد مربوط به بازسازی بخشی از سرویس بهداشتی از لولههای فاضلاب با این روش قابل رفع است.
فنر زدن لوله فاضلاب با تجهیزات دستی و برقی با توجه به وضعیت گرفتگی لولهها در در قسمتهای مختلف ساختمان در قالب اقداماتی مثل باز كردن لوله سينك ظرفشويي اجرا میشود. بنابراین به روش شرح داده شده در این بخش میتوانید گرفتگی لولههای فاضلاب را برطرف کنید.
فنر لوله بازکنی دستی
این روش با استفاده از فنر مخصوص به این کار و بصورت دستی گرفتگی لولههای فاضلاب را برطرف میکند. حرکت فنر لوله بازکنی در مسیر گرفتگی لوله که با اعمال نیروی دست صورت گرفته جرم و کثیفی را از آن خارج میکند.
دستگاه لوله بازکنی
از دیگر روشهای لوله بازکنی استفاده از دستگاه مخصوص بوده که به آن لوله بازکنی برقی یا اتوماتیک نیز گفته میشود. در این حالت فنر متصل شده به اهرم دستگاه وارد لوله میشود. نیروی وارد شده بر فنر که تحت تاثیر تنظیمات دستگاه ایجاد شده گرفتگی موجود در لولهها را از بین میبرد.
امروزه با وصل کردن فنر به دستگاه دریل و استفاده از روش فنر زدن لوله فاضلاب با دریل به رفع سریع و آسان لولهها پرداخته میشود. اما این روش به اندازه موارد بیان شده استاندار نبوده و کاربرد آن خطراتی را به دنبال دارد.
روشهای اجرای فنر زدن فاضلاب بصورت دستی، با دستگاه و نمونهای دیگر یعنی فنر زنی فاضلاب با دریل با اصول و مراحل خاصی همراه بوده که در ادامه بیشتر به آن پرداخته شده است.
طریقه فنر زدن لوله فاضلاب
روش فنر زنی لوله فاضلاب این امکان را فراهم کرده که بدون خرابی مسیر لوله کشی فاضلاب گرفتگی ایجاد شده در آن را برطرف کنید. فنر زدن لوله در کنار استفاده از دستگاه تراکم هوا و مواد شیمیایی از رایج ترین روشهای رفع گرفتگی در لوله فاضلابهای خانگی است.
مراحل فنر زنی لوله فاضلاب برای آشنایی بیشتر با این روش به شرح ذیل قابل معرفی میباشد.
- در مرحله ابتدایی تجهیزات و فنر لوله بازکنی را تهیه کنید. وابسته به نوع کار که فنر زنی دستی یا با دستگاه این تجهیزات متفاوت است.
- تشخیص محل گرفتگی لوله فاضلاب حیاط و دیگر قسمتهای ساختمان که در بیشتر مواقع بهتر است تحت نظر یک کارشناس انجام شود.
- پس از اطلاع کامل از روش استفاده از فنر دستی یا دستگاه فنر زنی لوله فاضلاب کار را شروع کنید.
- در حالت دستی فنر لوله بازکنی را در مسیر مورد نظر وارد و پس از چرخاندن و گشودن مسیر گرفتگی آن را خارج کنید.
- با مواد شوینده مناسب مسیر باز شده لوله را پاک کنید.
- توجه داشته باشید در روش لوله بازکنی با دستگاه یا دریل حتما از روش فنی انجام کار اطلاع داشته باشید.
فنر زدن لوله فاضلاب با دریل
فنر زدن لوله فاضلاب با دریل از جمله روشهای رفع گرفتگی لوله فاضلاب بوده که افراد فنی در این زمینه برای سرعت بخشیدن به عمل لوله بازکنی استفاده میکنند. برای اجرای این روش فنر کوتاه و قطوری را به سر دریل وصل کرده و سپس آن را با نیروی محرکه وارده از این دستگاه در لوله میچرخانند.
سرعت چرخش فنر در روش فنر زدن لوله فاضلاب با دریل به سختی کنترل شده و به افراد غیر مطلع در این زمینه کاربرد آن اصلا توصیه نمیشود.در حالت کلی اگر چه سرعت بالای رفع گرفتگی بسیار مطلوب بوده اما هیچ گونه حفاظتی بر دست و دیگر قسمتهای بدن در هنگام کاربرد این روش وجود نداشته و از این رو خطرناک است.
نکات باز كردن لوله فاضلاب با فنر
فنر زدن لوله فاضلاب یا استفاده از فنر بصورت دستی و اتوماتیک برای رفع گرفتگی لولههای فاضلاب با یک سری نکات در حین انجام کار همراه است.
- در صورت مشاهده گرفتگی در لولههای فاضلاب منتهی به سرویس بهداشتی و آشپزخانه از این روش استفاده کنید.
- در حین انجام کار در صورت نچرخیدن فنر در لوله نیروی بیشتری به آن وارد نکنید. در این وضعیت کمی فنر را بالا کشیده و از قسمت بالاتر شروع به چرخاندن و هل دادن فنر در مسیر لوله کنید.
- برای رفع گرفتگی لولههای فاضلاب حمام بهتر است از فنر دستی که نحوه چرخش آن قابل کنترل بوده استفاده کنید.
- برای اجرای روش باز کردن لوله فاضلاب به دریل حتما از افراد متخصص در این زمینه مشورت و کمک بگیرید.
- در نهایت در هنگام مواجهه با گرفتگی لولههای فاضلاب در منزل بهترین اقدام درخواست خدمات از مراکز لوله بازکنی است.