رنگ کار و نقاش کار ساختمان
رنگ کار و نقاش کار باید فردی تکنیکی و بسیار با سلیقه باشد، چراکه در عین سادگی یک هنر تکنیکی است. اگر از ترفند های این مهارت مطلع باشید حتی خودتان میتوانید دکوراسیون داخلی محیط اطرافتان را بطور کلی تغییر دهید و یک حال و هوای جدید را تجربه کنید. در این مقاله میخواهیم اطلاعات کلی درباره رنگکاری و ترکیب رنگ ها را با هم مرور کنیم و از این مهارت ترفندهای جدیدی یاد بگیریم.
زمانی که تصمیم به رنگ کاری میگیرید در ابتدا باید طرح و ایده خود را واضح بدانید و مشخص کنید کدام دیوارها باید رنگ شوند. قبل از شروع کار تجسم کنید که چه محیطی را میسازید. ممکن است در طی مراحل تغییر دکوراسیون شما از فرد متخصص نقاش کار کمک بگیرید. در اینصورت مهم است تا بطورکامل و دقیق به فرد انجام دهنده توضیح دهید چه چیزی میخواهید.
فهرست عناوین
نکات مهم پیش از رنگ کاری ساختمان
در ادامه نکات مهم رنگ ساختمان را بررسی میکنیم:
- قبل از شروع کار به جستجو در اینترنت بپردازید. طرح های زیادی ببینید و خلاقیت را چاشنی کارتان کنید.
- تصمیم بگیرید میخواهید کدام دیوارها را رنگ کنید؟ مشخص کنید آیا دوست دارید سقف هم رنگ آمیزی شود و جلوه ای متفاوت به محیط خود بدهید؟
- در ابتدایی ترین مراحل نقاشی ساختمان باید بدانید رنگ های تیره میخواهید یا روشن؟ البته که پیشنهاد ما برای محیط های کوچک رنگ روشن است!
- در تمام مدت کار، قسمتی برای تهویه هوا در نظر بگیرید. نه تنها برای سلامت خودتان بهتر است بلکه کمک میکند رنگ زودتر خشک شود
- تمام وسایل محیطی که قصد رنگ کردن آن را دارید را بیرون ببرید تا مانع از پاشیده شدن رنگ به آن ها شوید. در صورتیکه امکان جابجایی وسایل را ندارید حتما رویشان را با پلاستیک بپوشانید.
بعد از گفتن نکات اولیه رنگ کاری به سراغ رنگ آمیزی و مرحله اصلی میرویم؛ حتی اگر از نقاش کار کمک میگیرید خوب است این موارد را بدانید و از پروسه رنگ با خبر باشید.
"برای اطلاع از قیمت نقاشی ساختمان کلیک کنید"
انواع بتونه برای رنگ کاری
یکی از مهم ترین عواملی که در رنگ ساختمان تاثیر میگذارد، زیر ساز رنگ است که باید از مواد محکمی استفاده شود. زیر ساز های رنگ انواع مواد بتنی هستند که شامل بتونه روغنی، پلاستیکی و کناف می شود.
بتونه روغنی:
این نوع بتونه محکم، بسیار قدیمی و در بین نقاشان پرطرفدار است. حدود یک روز طول میکشد که این نوع بتونه خشک شود اما پس از خشک شدن به قدری محکم است که به سختی سمباده می خورد و بویی شبیه به تینر دارد. اگر قصد دارید از بتونه روغنی استفاده کنید باید بدانید که گران ترین بتن است و فقط افراد متخصص و ماهرمیتوانند با آن کار کنند.
بتونه پلاستیکی:
بتونه پلاستیکی به نسبت ضعیف تر و ارزان تر از نوع روغنی است. این نمونه اغلب برای سقف استفاده می شود، بو ندارد و بسیار زود خشک می شود.
بتونه کناف:
بتونه کناف ارزان و پرکاربرد است. راحت سمباده می خورد و فقط با مخلوط کردن آب و پودر کناف میتوانید کار را شروع کنید.
انواع رنگ ها برای رنگ کاری
در مرحله بعد از زیر ساز رنگ، باید انواع رنگ را بشناسید. در ادامه بطور خلاصه انواع رنگ، جلوه هر کدام و معیب آن ها را بررسی میکنیم:
- رنگ اکریلیک: این رنگ بدون بو است، بعد از یک ساعت کاملا خشک می شود و برای داخل و خارج ساختمان مناسب است. این رنگ در جلوه های مات، نمیه مات و براق موجود است. دقت کنید که در رنگ کاری، از اکریلیک بر روی سطوح فلزی استفاده نکنید چراکه موجب زنگ زدگی می شود. (رنگ اکریلیک چیست)
- رنگ روغنی: این نمونه رنگ دوام بسیار بالایی دارد و برای تمامی سطوح قابل استفاده است. از معایب این رنگ می شود به بوی نامطبوع و دیر خشک شدن اشاره کرد. رنگ روغنی هم در جلوه های مات، نیمه مات و براق در بازار موجود است.
- رنگ پلاستیک: یکی از زیباترین رنگ ها، رنگ پلاستیک است. این نمونه رننگ جلوه شیک و زیبای مات و نیمه مات دارد اما غیر قابل شستشو و برای سطوح فلزی مناسب نیست.
- رنگ بلکا دیوار: جزو رنگ های مقاوم برای نقاشی ساختمان و قابل استفاده برای داخل ساختمان، دیوار و سقف است.
- رنگ مولتی کالر: این نوع از رنگ دارای تنوع بسیار زیادی استو زیبایی خاصی دارد. قابل استفاده برای رنگ دیوارها و داخل ساختمان است. از معایب این رنگ می توان به عدم شستشو بودن و زبری زیاد اشاره کرد.
وسایل مورد نیاز رنگ کاری ساختمان چیست؟
پس از شناخت انواع رنگ ها، اگر از نقاش کار کمکی نمیگیرید باید بدانید چه وسایلی لازم دارید. بصورت کلی ابزارهای مورد استفاده در نقاشی ساختمان بر اساس رنگ ها و طرح های انتخابی شما مشخص می شوند، اما در زیر اسامی ابزارهای ضروری را میگوییم:
- غلطک رنگ
- قلمموی رنگ آمیزی
- پارچه
- کاردک
- سنباده
- سینی رنگ
- نوار نقاشی
مقدار رنگ مورد نیاز رنگ کار را مشخص کنید
در این مرحله همه چیز آماده است تا رنگ را به دیوار بزنید. طبق یک قانون مهم بهتر است میزان رنگ مصرفی خود را مشخص کنید. اگر از رنگ غلیظی استفاده میکنید، برای هر 37 متر شما به یک گالن تا 4 کیلوگرم رنگ احتیاج دارید.
* در نظر داشته باشید این مقادیر برای یک لایه رنگ است و شما بین دو تا سه لایه رنگ به هر قسمت میزنید.
ترکیب رنگ ها در رنگ کاری ساختمان
یکی از موارد مهم و تکنیکی در رنگ کاری این است که شما تمام رنگ مورد نیاز خود را در یک ظرف بزرگ ترکیب کنید تا تمام ساختمان یک رنگ باشد و رنگ را با یک تکه چوب مدام به هم بزنید، شما می توانید در این مرحله به محتوای "ترکیب رنگها در نقاشی ساختمان" مراجعه کنید.
در نهایت تمام محیط را بصورت یکسان رنگ کنید، مشخص کنید از بالا به پایین رنگ میزنید یا از پایین به بالا.
رنگ کاری ساختمان یک مهارت جذاب و تکنیکی است. قبل از شروع کار تمام موارد گفته شده را بررسی کنید و یا از نقاش کار متخصص کمک بگیرید تا به بهترین محو انتظارات شما را برآورده کند. ترجیحا از یک رنگکار با تجربه و ماهر در این زمینه سوال بپرسید و سپس شخصا شروع به رنگ کاری ساختمان کنید.