رنگ کاری کابینت

رنگ کاری کابینت یکی از بهترین راهکارها در نو سازی کابینت و یا تغییر رنگ آن برای هماهنگی با دکوراسیون آشپزخانه در مواقع خاص می باشد. رنگ کاری کابینت این امکان را به شما می دهد، که با هزینه نسبتا کم در فضای آشپزخانه خود تغییر و تنوع ایجاد کنید. اصلی ترین گام در رنگ کاری کابینت اطلاع کامل از جنس کابینت و رنگ مناسب برای بافت کابینت ها میباشد. کاربرد دیگر رنگ کاری کابینت در طراحی کابینت های دو رنگ آشپزخانه است که امروزه بسیار طرفدار دارند. محور های اصلی بررسی ویژگی های این کابینت به صورت زیراست:
- رنگ کاری کابینت چیست؟
- کاربرد رنگ کاری کابینت در انواع کابینت ها
- آموزش رنگ کاری کابینت ام دی اف خام
- رنگ کاری کابینت یک امتیاز در تغییر دکوراسیون منزل
- یک نکته مهم در رنگ کاری کابینت
در این متن به بررسی رنگ کاری کابینت و اصلی ترین کاربرد آن در رنگ کردن انواع کابینت می پردازیم، و تاثیر این حرفه را در تغییر و ایجاد تنوع در دکوراسیون را با هم مشاهده میکنیم.
رنگ کاری کابینت چیست؟
رنگ کاری کابینت قابل اجرا بر روی انواع کابینت MDF، فلزی، وینیل، چوبی و لمینت می باشد. چیزی که در این کار بسیار اهمیت دارد آگاهی شما از نحوه رنگ آمیزی جنس های مختلف کابینت است. مثلا کابینت چوبی قبل از رنگ آمیزی نیاز به مسطح کردن سطح چوب دارد. اگر این کار قبل از رنگ آمیزی انجام نشود، نتیجه کار بسیار بی کیفت خواهد بود.
دومین موردی که در رنگ کاری کابینت باید به آن دقت داشته باشید، جنس رنگ می باشد. باید در نظر داشته باشید رنگ به طور یک دست روی کابینت بشیند و ظاهر زیبایی داشته باشد. سومین اصلی که نباید فراموش کنید توجه به زیرسازی است، برای انجام رنگ کاری تمیز و بهتر باید سطح کابینت را یک دست کنید. اگر نیاز به رفع خط یا شکستگی دارد، این موارد باید قبل از رنگ کاری با ابزار مخصوص صورت گیرد.
کاربرد رنگ کاری کابینت در انواع کابینت ها
همانطور که در ابتدای مطلب به آن اشاره کردیم، رنگ کاری کابینت در انواع کابینت کاربرد دارد. در این قسمت به بررسی نحوه رنگ آمیزی کابینت با جنس های مختلف میپردازیم.
1. نحوه رنگ آمیزی کابینت فلزی
نحوه رنگ زدن کابینت فلزی به این صورت است، که ابتدا تمامی سطوح کابینت، مخصوصا روی درب ها بررسی گردد، در صورت داشتن تو رفتگی یا خش ابتدا این سطوح را با ابزاری مناسب یک دست نمایید. رنگ مناسب برای کابینت فلزی که بیشتر مواقع رنگ های براق است، انتخاب کنید. برای رنگ کاری مناسب درب ها را جدا کرده و نهایت دقت را در تمیز کاری داشته باشید، بیشترین کاربرد در رنگ کاری این نوع کابینت رنگ كردن كابينت فلزي قدیمی میباشد. نو کردن سطح کابینت ها با رنگ کاری مناسب در این نوع کابینت بسیار استفاده میشود.
2. تغییر رنگ کابینت mdf
سوالی که بیشتر افراد در این خصوص میپرسند این است، که آیا کابینت ام دی اف را میشود رنگ کرد؟ در این خصوص گفته میشود؛ رنگ کاری کابینت در کابینت های ام دی اف هم کاربرد دارد. رنگ کردن کابینت ام دی اف روکش دار بدین شکل است، که ابتدا سطح کابینت را با یک سمباده نرم یک دست کرده و با غلطک نرم و کم عرض سطح آن را رنگ آمیزی می کنیم. پیشنهاد میشود از رنگ های مولتی سورفیس ریچ استفاده گردد. در ادامه مطلب مراحل رنگ کاری کابینت ام دی اف خام آموزش داده میشود.
3. رنگ کاری کابینت در جنس های مختلف
جنس کابینت ها به ام دی اف یا فلزی محدود نمی شود، جنس هایی مثل وینیل و یا لمینت از نوع کابینت های جدید میباشد. اما بیشترین کاربرد رنگ کاری کابینت دو موارد چوبی، فلزی، و ام دی اف میباشد. مراحل رنگ کاری کابینت های نام برده ممکن است وابسته به نوع آنها متفاوت باشد، بنابراین حتما قبل از اقدام به رنگ کاری با کارشناسان این حوزه مشورت نمایید.
آموزش رنگ کاری کابینت ام دی اف خام
MDF همان فیبر چوبی است، که با درجه متوسط متراکم و فشرده شده است. رنگ کاری ام دی اف به این دلیل دشوار است که نیاز به ظریف کاری و دقت بالایی دارد. رنگ از سطح ام دی اف به سرعت خشک می شود. در این حالت اگر برآمدگی یا حفره ای روی سطح چوب باشد، رنگ کاری کابینت بی کیفیت به نظر می رسد. برای مرور چند نکته مهم در این مورد با ما همراه باشید.
1- آسترکاری سطح کابینت
برای انجام این کار ابتدا سطح ام دی اف را یک دست و صاف کنید، سپس یک لایه رنگ روی این سطح از ام دی اف بزنید. این عمل برای هموارسازی سطح کابینت صورت میگیرد. این کار برای گرفته شدن درز ها و حفره های ایجاد شده روی سطح کابینت میباشد. بعد از خشک شدن رنگ مخصوص آسترکشی پیشنهاد میشود، این بار برای زیر سازی مناسب چوب یک بار دیر رنگ آمیزی سطح کابینت را انجام دهید.
2-سنباده زدن ام دی اف
بعد از انجام صحیح آسترکشی، سطح ام دی اف را به نرمی با یک سمباده یک دست کنید. سپس سطح چوب را شیب دار کرده و گرد خاک به جای مانده از چوب را بتکانید، استفاده از ماسک را در این مرحله فراموش نکنید، زیرا گرد و خاک ام دی اف برای ریه و تنفس مضر می باشد.
3-شروع رنگ آمیزی سطح ام دی اف
برای رفع تیزی کناره ام دی اف بهترین کار پر کردن یک لایه چوب نازک در روی این کناره ها و فشرده کردن آنها با یک بتونه میباشد. سپس از یک بلوک سنباده ای استفاده نمایید. این کار مانع از جذب هر ماده ای روی آستر و رنگ می شود. در حال حاضر می توانید کار رنگ آمیزی روی سطح ام دی اف را شروع کنید.
رنگ کاری کابینت یک امتیاز در تغییر دکوراسیون آشپزخانه
رنگ کاری کابینت به عنوان یک تغییر و تحول در رنگ کابینت و نوسازی آن می تواند، در دکوراسیون آشپزخانه شما تاثیر فراوارن داشته باشد. اگر تصمیم به تغییر رنگ آشپزخانه خود دارید. اما برای تعویض کابینت خود برنامه ای ندارید، به راحتی می توانید با رنگ کاری کابینت هماهنگی را در تمام فضای آشپزخانه خود ایجاد نمایید.
یک نکته مهم در رنگ کاری کابینت
رنگ آمیزی کابینت کاری ظریف و سخت است. همین طور نیاز به یک زمان مناسب و طولانی دارد. اگر توقع داشتن یک کابینت تمیز و نو را بعد از رنگ کاری دارید؛ باید برای انجام این کار تبحر زیاد و زمان کافی داشته باشید. بنابراین بهتر است قبل از انجام این کار از مشاوره متخصصان این حوزه کمک بگیرید و برای رنگ کاری مناسب از کارگاه رنگ کاری کابینت استفاده نمایید.