کف سازی سرویس بهداشتی در توالت های ایرانی و فرنگی
کف سازی سرویس بهداشتی یکی از مهمترین مراحل در تعمیرات و بازسازی ساختمان است. که باید توسط نصاب کاشی و سرامیک حرفهای و متخصص انجام شود زیرا نحوه ی عایق کاری و کف سازی سرویس بهداشتی بسیار مهم است. خدمت از ما با در خدمت داشتن استادکاران با تجربه در بخش کف سازی توالت ایرانی و فرنگی، با رعایت تمام جزئیات مانند: مقاوم سازی، شیب بندی و جلوگیری از نشت آب در کف سرویس بهداشتی؛ اجرای ایزوگام و همچنین بازسازی کف سرویس بهداشتی را به بهترین شکل انجام می دهند
هدف از کف سازی سرویس بهداشتی چیست؟
هدف از کف سازی سرویس بهداشتی ساختن سطحی قابل استفاده، غیر قابل نفوذ در برابر آب و دوام در برابر فشار برای کاربران است. سطحی که علاوه بر زیبایی و دوام، از جهت ایمنی و استانداردهای ساختمان باید مورد تایید قرار بگیرد. کف سازی سرویس باعث استحکام و مقاومت دستشویی در برابر نفوذ و عبور رطوبت خواهد شد.
شیب بندی سرویس بهداشتی، کف سازی و آب بندی دارای اهمیت بسیاری است. انجام این امور اکثرا به افرادی که تخصص علمی کافی ندارند و اطلاعات این افراد صرفا تجربی می باشد سپرده میشود. این کار می تواند باعث ایجاد خسارات بی شماری هم به خود شخص کارفرما و هم ساکنان ساختمان وارد شود. برای پیشگیری از هزینههای اضافی، متخصصان خدمت از ما آماده ارائه هرگونه مشاوره به شما عزیزان خواهند بود.
نکات مهم درکف سازی سرویس بهداشتی
- سنگ توالت باید با سطح سرامیک هم تراز باشد.
- کف سرویس بهداشتی باید به طور دقیق عایق کاری رطوبتی شود.
- فاصله سنگ توالت ایرانی از دیوار، از هر طرف حداقل 30 سانتی متر باشد.
- کف سرویس بهداشتی باید قابلیت این را داشته باشد که بتوان به راحتی نظافت کرد.
- کفپوشهای سه بعدی که به تازگی وارد بازار شدهاند، فضایی بی نظیر را ایجاد می کنند.
- از نصاب سرامیک بخواهید از بکارگیری سرامیک و کاشی های لب پر و یا ترک خورده اجتناب کند.
- بهتر است رنگ انتخابی برای کفپوش و دیوارها سفید و یا رنگهای روشن باشد تا لکهها را به خوبی نشان دهد.
- زیر سنگ توالت باید کاملا از مصالح مناسب نظیر ماسه نرم استفاده شود تا از شکستگی سنگ توالت جلوگیری گردد.
- در سرامیک کاری باید دقت شود تا تکه های ایجاد شده در دید نباشد. در پشت درب و یا زیر کابینت روشویی در نظر گرفته شود.
- در هنگام اجرای کف سرویس بهداشتی باید به شیب آبروها دقت کرد. این شیب به سمت آبرو و یا به سمت سنگ توالت می باشد.
- در هنگام انتخاب کفپوش سرویس بهداشتی باید به میزان لغزندگی آنها دقت کنید. ضریب اصطکاک کاشی سرویس بهداشتی باید بسیار بالا باشد.
- کفپوشهای بتونی گزینه ی مناسبی برای کف سازی سرویس بهداشتی خواهند بود. این کفپوشها بسیار مقاوم و در طرح ها و رنگهای متنوع و زیبا تولید شده و مقرون به صرفه نیز هستند.
عایق کاری در سرویس های بهداشتی به چه صورت است؟
عایق کاری مکانهایی مانند حمام و توالت که ریزش و تجمع آب در کف آن بسیار است امری ضروری که باید با دقت فراوان انجام شود. معمولا برای عایق کاری سرویسهای بهداشتی از قیرگونی به دلیل چسبندگی و ضخامت زیاد آن استفاده میشود. اما گاهی اوقات کارفرما بدین منظور که قیمت ایزوگام از قیر گونی پایین تر است، روش نصب ایزوگام را برای عایق کاری سرویسها ترجیح میدهد.
زمانی ایزوگام به تنهایی یک عایق کامل برای سرویسها میباشد که ایزوگام کار هنگام اجرای ایزوگام موارد زیر را به درستی انجام دهد.
1- بعد از سیمانکاری کف توسط بنا و خشک شدن کامل آن اقدام به برش اضافه لوله فاضلاب با فرز و هم سطح کردن آن با کف کند.
نکته 1: نباید برای برش لوله فاضلاب از چراغ ایزوگام و حرارت دادن استفاده کند.
نکته 2: اشتباه رایج توسط اغلب ایزوگام کاران این است که لوله تعبیه شده برای توالت فرنگی را نیز برش میزنند و بعد از سرامیک کاری و بالا آمدن ارتفاع کف سرویس هنگام کار گذاشتن توالت فرنگی توسط نصاب عمل اتصال به خوبی انجام نمیشود. پس تنها لولهای که عایق کار نباید آن را برش دهد لوله 12 سانتی متری توالت فرنگی میباشد.
2- سپس برای بهتر چسبیدن ایزوگام، اقدام به قیر اندود کردن سطح سیمانکاری شده بکند.
3- بعد از این مرحله اقدام به برش و نصب ایزوگام در اندازههای کوچک برای داخل لولههای تخلیه فاضلاب کند. همچنین یک تکه 50 ×50 ایزوگام روی هر کف شور به دلیل اهمیت آن نصب کند.
4- حال با طی مراحل بالا میتواند اقدام به باز کردن رول ایزوگام در اندازههای بزرگ کرد. فقط هنگام نصب زوایای 90 درجه دقت فراوانی کند همچنین در بحث جوشکاری بندهای ایزوگام با احتیاط عمل کند.
در پایان ذکر این نکته که در ایزوگام کاری سرویس بهداشتی به دلیل فضای بسته آن و حرارت ایجاد شده توسط چراغ ایزوگام ممکن است لوله کشی آب سرد و گرم آسیب ببیند. بدین منظور قبل از هر کاری اقدام به پوشش این لولهها با گچ میکنیم سپس کار ایزولاسیون را انجام میدهیم.
شیب بندی کف سرویس بهداشتی
شیب بندی از مراحل ضروری در کف سازی توالت است که باعث هدایت آب به سمت آبرو ها میشود. انجام شیب دهی در کف توالت ایرانی معمولا به سمت آبراه اصلی سرویس که سنگ در آنجا نصب میشود، انجام می شود. ممکن است برای بخش روشویی نیز کمی نیاز به شیب بندی باشد تا آب ها بهتر هدایت شوند.
در هنگام دادن شیب به کف سرويس بهداشتی بهتر است با شیب بسیار ملایم این کار را انجام داد تا شیب با چشم مشخص نباشد و در ظاهر تاثیری نداشته باشد.
برای تست کردن درست شیب حتما بعد از کف ساز و نصب کاشی سرامیک، آب را در کف دستشویی گرفته و شیب را چک کنید تا آب در کف سرویس بهداشتی ساکن نباشد.
برای کف توالت ایرانی از چه مصالحی می توان استفاده کرد
از انواع مختلف مصالح سیمانی، سنگ، سرامیک و کاشی می توان برای کف سرویس استفاده کرد. اما حتما باید قبل از آن کف سازی به درستی انجام شود و با ریختن قیر و ایزوگام کردن، کف توالت کاملا عایق بندی شود. در قیرگونی و سیمان کاری کف کاملا مقاوم شده و آماده قرار دادن هر گونه سنگ و سرامیک برای زیبایی کف است.
مزایای کف سازی خوب سرویس بهداشتی چیست؟
از ویژگی مهم کف سازی سرویس بهداشتی استحکام و پایداری در برابر نفوذ رطوبت است. از خصوصیات دیگر کف سازی توالت ایرانی میتوان مقاومت در برابر اصوات و حرارت شیب بندی، ایجاد لایه های ایزولاسیون، آب بندی به صورت اصولی نام برد.