بتونه سنگی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
بتونه سنگی چیست و چگونه از بتونه سنگی استفاده کنیم؟ اگر این سوال هم برای شما پیش آمده است، در این مقاله جواب سوالات خود را پیدا خواهید کرد. بتونه سنگی به عنوان بتونه پر کننده و زیرساز به ویژه برای خودرو و دیوار ساختمان به کار میرود.
طرز استفاده از بتونه سنگی بسیار ساده است. باید دو جزء بتونه سنگی را با هم مخلوط کرده و روی سطح مورد نظر اعمال نمود. نحوه ترکیب بتونه سنگی و شرایط نگهداری از آن بسیار اهمیت دارد که در ادامه به آن پرداختهایم. با خدمت از ما همراه باشید.
فهرست عناوین
بتونه سنگی چیست؟
بتونه سنگی نوعی پرکننده است که برای ترمیم و پر کردن منافذ و سطوح مختلف از جمله سطوح فلزی، چوبی، آهنی، سنگی، فایبرگلاس و.... استفاده میشود. بتونه سنگی یک محصول شیمیایی دو جزئی بوده که از دو بخش زیر تشکیل شده است:
- یک بخش رزین پلی استر غیر اشباع
- یک بخش از هاردنر (سخت کننده)
این دو جزء قبل از استفاده باید با هم ترکیب شوند. بعد از ترکیب این دو جزء با هم یک مخلوط به دست میآید که به سرعت سفت میشود. به بتونه سنگی بتونه پلی استر دو جزئی نیز میگویند، اکنون باید پی برده باشید که چرا آن را دو جزئی مینامند.
کاربرد بتونه سنگی چیست؟
کاربرد بتونه سنگی بسیار متنوع است. با توجه به اینکه بتونه نقش پر کننده حفره و یا منافذ و همچنین رفع ایرادات زیرسازی را دارد، میتوان از آن برای ترمیم سطوح مختلف استفاده کرد.
در ادامه کاربرد بتونه سنگی را به صورت موردی بیان کردهایم:
- بتونه خودرو: ترمیم بدنه خودروها
- بتونه دیوار: زیرسازی دیوارهای ساختمان قبل از رنگ
- بتونه چوب: بتونه کاری و زیرسازی وسایل چوبی ترک خورده
- بتونه سنگ: بتونه کاری سرامیک، موزاییک، سنگهای ساختمان
- بتونه در قالب کفش: به دلیل عدم ترک خوردن بتونه سنگی، در قالب کفش نیز استفاده میشود.
- بتونه محصولات پی وی سی
- بتونه وسایل فلزی
بتونه سنگی به دلیل اینکه مقاومت بالایی دارد و در عین حال بعد از اجرا روی کار بسیار نرم است، از ترک خوردن یا باز شدن شکاف جلوگیری میکند. به همین دلیل بتونه سنگی در زیرسازی خودرو و بازسازی خانه نقش بسیار پررنگی دارد.
طرز استفاده از بتونه سنگی
نحوه استفاده از بتونه سنگی برای سطوح مختلف یکسان است. شما برای هر سطحی که میخواهید از این محصول استفاده کنید، نیاز است که مراحل زیر را دنبال کنید.
- تمیز کردن
- مخلوط کردن
- اعمال کردن بتونه
- خشک شدن بتونه سنگی
- سمباده کشی
روش استفاده از بتونه سنگی را در زیر توضیح دادهایم:
- ابتدا ناحیه مورد نظر را به دقت تمیز کنید. برای اینکار نیاز دارید که با سنباده هر گونه آلودگی (چربی، رنگ، دوده یا گردوغبار و زنگ زدگی) را از بین ببرید.
- سپس بتونه دو جزئی را مخلوط کنید. برای مخلوط کردن بتونه به دستورالعمل سازنده توجه کنید. نحوه ترکیب بتونه سنگی معمولا به شیوه مقابل است (به ازای هر 100 گرم بتونه، 2 تا 3 گرم هاردنر به آن اضافه کنید).
- بتونه را روی محل مورد نظر با کاردک یا لیسه روی سطح مورد نظر اعمال کنید. بتونه باید به صورت نازک روی سطح کشیده شود تا از ایجاد حفره هوا جلوگیری کند.
- اجازه دهید بتونه سنگی خشک شود. زمان خشک شدن بتونه سنگی بستگی به شرایط آب و هوایی داشته و از 20 تا 30 دقیقه زمان میبرد.
- بعد از خشک شدن بتونه، میتوانید از سنباده استفاده کنید. سنباده زنی سبب میشود تا سطح وسیله صاف و همتراز شود.
- بعد از اینکه بتونه سنگی را اعمال کردید، میتوانید به سراغ لایه آستر و رنگ نهایی بروید.
نحوه ترکیب بتونه سنگی بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل بهتر است به دستورالعمل سازنده توجه شود، اگر هر جزء بتونه سنگی کم یا زیاد شود، مخلوط خراب شده و قابل استفاده نیست. برای مثال اگر شما ماده سفت کننده را زیاد بریزید، بتونه بیش از حد سفت شده و قابل سمباده کشی نیست.
نکات ایمنی استفاده از بتونه سنگی
نکات ایمنی در استفاده از بتونه سنگی که باید رعایت شود در زیر به صورت موردی بیان شدهاند:
- بتونه سنگی قابل اشتعال است، از این رو هنگام استفاده و اجرای آن از مواد آتش زا مانند کبریت، فندک و... استفاده نکنید.
- بتونه سنگی ماده شیمیایی است، بنابراین از تماس آن با چشم و دست خودداری کنید.
- بتونه سنگی در هنگام اجرا بخارهای سمی از خود ساطع میکند. در هنگام استفاده از آن از جریان هوای آزاد مطمئن شوید.
- در هنگام استفاده از بتونه سنگی از دستکش و ماسک استفاده نمایید، زیرا ممکن است به ریههای شما آسیب بزند.
شرایط نگه داری از بتونه سنگی
شرایط نگهداری از بتونههای سنگی در ادامه ذکر شده است:
- بتونه سنگی تاریخ انقضای طولانی دارد. با این حال اگر تاریخ انقضای بتونه گذشته باشد، قابل استفاده نیست، زیرا مخلوط به اندازه کافی سفت نخواهد شد.
- بتونه سنگی را باید دور از نور مستقیم خورشید و در دمای بین 5 الی 35 درجه نگهداری کنید.
- بتونه سنگی مادهای آتشزا و سمی است، این محصول را در مجاورت گرمای زیاد قرار ندهید.
ویژگیهای بتونه سنگی
بتونه سنگی به دلیل خواص شیمیایی که دارد، به یک پرکننده و ترمیم کننده عالی خصوصا برای خوردوها و بنایی تبدیل شده است. در ادامه ویژگیهای بتونه سنگی را به صورت موردی بیان کردهایم:
- بتونه سنگی بعد از خشک شدن بسیار انعطاف پذیر بوده و به همین علت ترک نمیخورد.
- سرعت بالای خشک شدن بتونه سنگی موجب تسریع روند کار میشود.
- ماندگاری و دوام این محصول بسیار بالا است.
- سمباده کشی راحت روی بتونه سنگی از دیگر ویژگیهای این محصول است.
کاربرد بتونه سنگی یا بتونه پلی استر دو جزئی در ترمیم، صاف و هموار کردن سطوح آهنی، چوبی، فلزی و... است. بتونه سنگی به دلیل مقاومت بسیار بالا برای زیرسازی دیوار ساختمان و همچنین زیرسازی بدنه خودرو مورد استفاده قرار میگیرد. اگر میخواهید خانه خود را بازسازی کنید یا به فکر ترمیم بدنه خودرو خود هستید، خدمت از ما بهترین متخصصین را در شهر شما معرفی میکند.