سیستم لوله کشی ساختمان
سیستم لوله کشی ساختمان یکی از مهمترین ویژگیهایی است که در روند زندگی روزمره افراد تاثیر بسزایی دارد. نقش انواع لوله کشی ساختمان در جریان آب و راه اندازی سیستمهای گرمایشی و سرمایشی بسیار ضروری و پر رنگ است. ارتباط بین سیستمهای تولید انرژی امروزی با جریان آب در ساختمان از دلایل اصلی اهمیت بالای سیستم لوله کشی ساختمان است.
سیستم لوله کشی ساختمان، سیستم لوله کشی برق و گاز و همین طور لوله کشی فاضلاب با هدف فراهم کردن شرایط زندگی برای ساکنان باید با بهترین شکل ممکن انجام شوند. جنس لوله و نوع کاربردی آن در ساختار ساختمان از نمونههای ایجاد کننده تفاوت و تنوع در سبکهای لوله کشی ساختمان است.
انواع سیستم لوله کشی ساختمان از تعیین نمونههای مختلف تجهیزات گرفته و نحوه اتصالات لوله تا نوع کاربری آن در ساختمان مثل سیستم لوله کشی فضلاب ساختمان و آبرسانی به روشهای مختلف (آموزش لوله کشی کلکتوری) را در بر میگیرد.برای آشنایی نسبی با نمونههای مختلف سیستم لوله کشی ساختمان تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
سیستم لوله کشی ساختمان
هدف سیستم لوله کشی ساختمان جریان آب در قسمتهای مختلف و آبرسانی در محلهای مورد نظر است. علاوه بر این نوع دیگر لوله کشی ساختمان که مربوط به بخش فاضلاب بوده با اصول تعیین شده ضایعات را از محیط زندگی خارج میکنند.
انواع لوله کشی ساختمان در جنس و سبکهای مختلف برای دسترسی به سیستم آبرسانی و دیگر موارد انتقال انرژی تعبیه شده است. از این رو سیستم لوله کشی ساختمان را میتوان به انواع مختلفی از نظر کاربردی و جنس تجهیزات برای نصب و اجرا تقسیم بندی کرد.
انواع سیستم لوله کشی ساختمان
لوله کشی بخش مهمی از تاسیسات ساختمانی بوده که با هدف تامین نیازهای اصلی افراد با اصولی مشخص اجرا میشود. انواع سیستم لوله کشی ساختمان در نوع طراحی و تجهیزات مختلف و همین طور مصارف کاربردی گوناگون در نظر گرفته شده است.
امروزه تاثیرپذیری سیستمهای جدید تولید انرژی در ساختمان برای انتقال گرما و سرما به لوله کشی ساختمان بر اهمیت رعایت اوصول در نصب و اجرای آن افزوده است. در حالت کلی لوله کشی ساختمان با اجرای یک سری اهداف همراه بوده که در دو معرفی دو مورد زیر با آنها آشنا میشویم.
سیستم لوله کشی آبرسانی ساختمان
بیشترین حجم کاربردی انواع سیستم لوله کشی ساختمان را میتوان به انتقال و جریان آب در قسمتهای مختلف اختصاص داد. دسترسی به آب آشامیدنی و شستشوی در محیطهایی مثل آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی حکم شریان زندگی در ساختمان را داشته که با لوله کشی آب صحیح و اصولی تامین میشود.
نصب و اجرای لوله کشی آب گرم و سرد در محیط آشپزخانه برای سینک ظرفشویی و وسایلی مثل لباسشویی، ظرفشویی و همین طور انواع یخچالهای مجهز به لوله کشی آب از نمونههای لوله کشی آبرسانی در ساختمان است.
رعایت اصول و قوانین لوله کشی ساختمان به همراه کاربرد انواع تجهیزات و روشهای نوین در اجرای این قابلیت ضروری در محیط و فضاهای نامبرده بسیار اهمیت دارد.
سیستم لوله کشی فاضلاب ساختمان
یکی از حساس ترین و سخت ترین مراحل اجرای انواع سیستم لوله کشی ساختمان طراحی و در نظر گرفتن نوع مناسب آن برای فضلاب است. سیستم لوله کشی فاضلاب ساختمان با هدف انتقال ضایعات و مواد گندزدای از سرویس بهداشتی، آشپزخانه و حمام در ساختمان تعبیه شده است.
سیستم لوله کشی فاضلاب ساختمان بر اساس نوع اجرا و تجهیزات کاربردی در سه نوع زیر شناخته شده است.
- لوله کشی فاضلاب با سیستم جاذبه: نوع متداول لوله کشی فاضلاب در ساختمان بوده که با استفاده از شیب زمین به جمع آوری ضایعات منجر میشود.
- لوله کشی فشار کم فاضلاب: با استفاده از یک پمپ الکتریکی طراحی شده در داخل این سیستم عمل انتقال ضایعات انجام میشود.
- سیستمهای مکنده در لوله کشی فاضلاب: پمپهای مکنده، پمپهای تخلیه، محفظه جمع آوری و کنترلهای مورد نظر از قطعات اصلی در لوله کشی فاضلاب به این سبک است.
سیستم لوله کشی آب باران ساختمان
این قبیل سیستم لوله کشی ساختمان با هدف انتقال آب باران به خارج آن تعبیه شده است. در قسمتهای مانند سقف، سطح و زیر خاک با تجهیزات و سبکهای پیشرفته انواع سیستم لوله کشی ساختمان هدایت آب جمع آوری شده از باران به خارج ساختمان صورت میگیرد.
سیستم Gravity-Fed، سیستمهای مبتنی بر پمپ و سیستم تخلیه Stormwater نمونههای پر استفاده از لوله کشی ساختمان در این سبک در زیر خاک است. کاربرد تجهیزات مناسب در انواع سیستم لوله کشی ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است.
دسته بندی لوله کشی ساختمان بر اساس نوع تجهیزات
نوع سیستم لوله کشی ساختمان در تجهیزات و نحوه اجرای این ضروریات در ساختمان تاثیر مستقیم دارد. اینکه ساختمان آپارتمانی یا تک واحدی بوده یا نوع لوله کشی فاضلاب یا آبرسانی است در انتخاب لوله و انواع سیستم لوله کشی ساختمان نقش بسزایی دارد.
علاوه بر مصارف کاربردی جنس تجهیزات و نوع نصب آنها که ممکن است توکار یا روکار باشد در تعیین انواع لوله کشی ساختمان تاثیر دارد. بنابراین در این بخش به معرفی انواع لوله کشی بر اساس تجهیزات به شرح ذیل میپردازیم.
- لوله کشی ساختمان برای توزیع آب با لولههای از جنس فولاد، مس و پلاستیک
- لوله کشی آبرسانی ساختمان با لولههایی از جنس چدن، آهن و پلاستیک
- اجرای لوله کشی فاضلاب ساختمان با لولههای گالوانیزه، فولاد و چدن
- لولههای تخلیه فاضلاب از سرویس بهداشتی از جنس آزبست، سفال، استایرن و لاستیک
- لوله کشی آبرسانی باران ساختمان با تجهیزاتی از جنس آزبست، چدن و مس
- سیستم لوله کشی پلیمری با اتصالات مخصوص در ساختمان
- سیستم لوله کشی ساختمان به سبک کلکتوری با تجهیزات وابسته
- سیستم لوله کشی PVC و لوله کشی PEX با جنس لولههای متفاوت برای مصارف گوناگون در ساختمان
انواع سیستم لوله کشی ساختمان وابسته به نوع آن و کاربرد لوله کشی در نظر گرفته میشود. تعمیرات و تغییر سبک لوله کشی ساختمان امری تخصصی بوده و باید با نظارت افراد آموزش دیده در این زمینه انجام شود. در نهایت اجرای دقیق سیستم لوله کشی ساختمان به معنای دسترسی بی دغدغه افراد به تمامی منابع انرژی در محیط زندگی و کار است.