سیستم لوله کشی کلکتوری

ثبت درخواست " لوله کشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
سیستم لوله کشی کلکتوری

لوله کشی کلکتوری نمونه‌ای از انواع لوله کشی انجام شده در تاسیسات ساختمانی است. لوله کشی کلکتوری امروزه در ردیف مدرن ترین سبک لوله کشی آب سرد و گرم قرار دارد. پنج لایه لوله مخصوص در سیستم لوله کشی کلکتوری به کار رفته که راه اندازی آن نیاز به آموزش دارد.

آموزش لوله کشی کلکتوری بخشی از یادگیری و اجرای لوله کشی جدید در ساختمان‌های مختلف است. آنچه در اجرای صحیح لوله کشی پنج لایه کلکتوری و تعمیرات لازم در صورت بروز مشکل ضرورت داشته یادگیری دقیق این روش و نصب اصولی آن است.

 

سیستم لوله کشی کلکتوری از نحوه آموزش لوله کشی ساختمان به این سبک و اجرای لوله کشی پنج لایه کلکتوری گرفته تا بررسی مزایا و معایب لوله کشی کلکتوری همگی در راستای آشنایی بیشتر با این روش لوله کشی در ساختمان ارائه می‌شود. در این مطلب با معرفی لوله کشی کلکتوری و نحوه اجرای آن و روند اتصالات لوله در این روش به زبانی ساده با شما همراه خواهیم بود. 

 

اصول لوله کشی کلکتوری در ساختمان

 

سیستم لوله کشی کلکتوری

واژه کلکتور به کار رفته در این سبک لوله کشی مدرن منجر به پیچیده به نظر رسیدن نحوه اجرای آن از دید شما باشد. بنابراین این مطلب آموزشی را با توضیح مختصری در خصوص معنای کلکتور شروع می‌کنیم. کلکتور وسیله‌ای لوله‌ای شکل با قطری مشابه میله بوده که از قسمت زیرین به چند خروجی مجهز است.

هر کدام از این خروجی‌ها قابلیت نصب یک شیر مخصوص و انجام لوله کشی کلکتوری را امکان پذیر کرده‌ است.علاوه بر این از انجام این کار امکان قطع و وصل لجظه‌ای هر کدام از سیستم آبرسانی در این سبک لوله کشی تعبیه شده است.

 

لوله کشی کلکتوری

 

( برای دریافت قیمت لوله کشی ساختمان کلیک کنید )

 

بخش بندی آب در قسمت‌های زیر ساختمان بصورت حساب شده و یکسان از مزیت‌های اجرای سیستم لوله کشی کلکتوری در ساختمان بوده که حاصل یک ایده مهندسی کاربردی است. اما این سبک لوله کشی با چه ماهیتی در ساختمان اجرا می‌شود؟ در دو بخش بعدی ابهامات پیرامون این روش را برطرف می‌کنیم.

 

لوله کشی کلکتوری چیست؟

در حال حاضر اجرای لوله کشی ساختمانی ساختاری پیشرفته به خود گرفته و دیگر اثری از مدل قدیمی این قبیل خدمات در نقشه کشی‌های جدید دیده نمی‌شود. لوله کشی کلکتوری نمونه‌ای از سبک جدید بوده که بروز مشکلاتی مانند رسوب گرفتگی لوله‌های آب، ترکیدگی و مواردی مشابه را تا درصد بالایی کاهش داده است.

 

لوله کشی کلکتوری چیست؟

 

در واقع لوله کشی کلکتوری بهترین نوع لوله کشی ساختمانی است که در مدل پنج لایه بسیار کاربرد دارد. استفاده از کلکتور برای تقسیمات لوله کشی و ایجاد انشعابات اصلی آب گرم و سرد به داخل ساختمان دلیل نامگذاری این مدل می‌باشد.

 

لوله کشی پنج لایه کلکتوری

یکی از پرکاربرد ترین لوله کشی‌های ساختمانی به روش کلکتوری نوع پنج لایه است. همانطور که از نام این نوع لوله کشی پیداست، از لوله و اتصالات پنج لایه مقاومت برای آبرسانی به نقاط مختلف ساختمان استفاده می‌شود.

 

لوله کشی پنج لایه کلکتوری

 

لوله کشی پنج لایه کلکتوری که با بروز ضعف سیستم لوله‌های پلیمری فرصت نمود بیشتری پیدا کرد، فشار آب را بصورت متعادل در سطح ساختمان نگه می‌دارد. بنابراین بهینه سازی مصرف انرژی را نیز می‌توان از عملکرد مناسب این سیستم لوله کشی دانست.

 

آموزش لوله کشی کلکتوری

در این بخش پس از آشنایی کامل با سیستم لوله کشی کلکتوری به نحوه اجرای این روش در ساختمان اشاره خواهیم داشت.

 

1-یافتن محل مناسب برای جعبه کلکتور

در اجرای روش لوله کشی کلکتوری، تعیین محل نصب جعبه کلکتور از اهمیت بالایی برخوردار است. این جعبه که محل قرارگیری کلکتورها با اصول مشخص بوده بیشتر مواقع در محل‌هایی مثل تراس، آشپزخانه و سرویس بهداشتی نصب می‌شود.

 

نصب اصولی جعبه کلکتور

 

بنا به توصیه‌های انجام شده محل نصب این جعبه نباید در زیر محل اتصالات برق یا گاز باشد. علاوه بر این محل‌های مرطوب، تاریک نیز برای راه اندازی این جعبه مناسب نمی‌باشد.

 

2-انجام مراحل نصب اصولی جعبه کلکتور

پس از انتخاب یک محل استقرار مناسب برای جعبه در ادامه فرآیند اجرای سیستم لوله کشی کلکتوری، نصب را بصورت اصولی شروع کنید.رعایت فاصله 15 الی 20 سانتی متری جعبه تا سطح زمین برای ورود اصولی لوله‌های انشعابی به درون کلکتور از مهمترین مواردی بوده که باید در نظر گرفته شود.

 

نصب شیرآلات در لوله کشی کلکتوری

 

برای تراز بودن جعبه کلکتور که امری ضروری است، ابتدا کلکتور با با مصالحی مثل گچ و سیمان در محل مورد نظر ثابت کنید.

 

3-راه اندازی و نصب شیرآلات در لوله کشی کلکتوری

پس از قرار دادن شیرهای آب گرم و سرد قسمت‌های مختلف بر روی شیرفلکه ورودی و کلکتور، اتصالات را با بست‌های مخصوص روی جعبه برقرار و محکم سازی کنید. کاربرد سیستم لوله کشی پنج لایه از انعطاف پذیری بالایی برخوردار بوده و نیازی به اتصالات سفت و سخت لوله کشی مانند زانویی و این موارد در این روش نمی‌باشد.

 

مزایا و معایب لوله کشی کلکتوری

 

4-اجرای سیستم لوله کشی کلکتوری

پس از انجام مراحل نصب لوله کشی پنچ لایه کلکتوری بدون نیاز به کنده‌کاری‌های عمیق در دیوار یا کف می‌توان با جایگذاری لوله‌های آب سرد و گرم آنها را در سطح ساختمان هدایت کرد. این روش لوله کشی نیاز به پمپ آب در واحد‌های بالایی ساختمان‌های آپارتمانی را به دلیل هم فشار آب به محیط برطرف کرده است.

مزایا و معایب لوله کشی کلکتوری

سیستم لوله کشی کلکتوری همانند دیگر روش‌ها از مزایا و معایب ساختاری برخوردار بوده که شناخت آنها در انتخاب این روش تاثیر بسزایی دارد.در این بخش به مهمترین نقاط ضعف و قوت این سبک لوله کشی در چند آیتم پرداخته شده است.

  • از مزیت‌های لوله کشی کلکتوری می‌توان به افزایش کیفیت و طول عمر بالادر لوله کشی ساختمان اشاره داشت.
  • امکان کنترل جریان آب در لوله کشی کلکتوری در مواقع تعمیرات برای قطع و وصل جریان آب بسیار کاربردی است.
  • به دلیل عدم استفاده از اتصالات فشار آب در لوله کشی کلکتوری در کل ساختمان یکسان است.
  • بازدهی پکیج و رادیاتور نصب شده در سیستم داخلی ساختمان با اجرای لوله کشی پنج لایه کلکتوری بیشتر بوده و در مصرف انرژی صرفه جویی می‌شود.
  • به دلیل عدم نیاز به جوشکاری و اتصالات در لوله کشی کلکتوری می‌توان آن را راحت و در مدت زمان کوتاهی اجرا کرد.
  • تنها ایراد سیستم لوله کشی کلکتوری از دید برخی افراد استفاده متراژ بالای لوله در اجرای آن در ساختمان است.

4.5 امتیاز از 1142 رای


لوله کشی ساختمان
برای سرویس لوله کشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین