اتصالات لوله کشی

اتصالات لوله کشی
یکی از مهمترین نکات در زمان لوله کشی آشنایی با اتصالات لوله کشی است. اتصالات لوله کشی ساختمان مدلهای گوناگونی دارد و آشنایی با این اتصالات میتواند کمک شایانی در افزایش سرعت کار شما داشته باشد. انواع اتصالات لوله کشی فلزی و انواع اتصالات لوله کشی پلاستیکی مدلهای بسیار متنوعی دارند.
برای آشنایی با انواع اتصالات لوله کشی اعم از اتصالات لوله کشی آب ساختمان و اتصالات لوله کشی فاضلاب میتوانید در ادامه با ما همراه باشید.
مطالبی که این روزها در مورد اتصالات لوله کشی و آشنای با اتصالات لوله کشی در وب خوانده میشود:
- اتصالات لوله کشی فاضلاب
- آشنایی با اتصالات لوله کشی
- اتصالات لوله کشی آب ساختمان
- انواع اتصالات لوله کشی فلزی
- انواع اتصالات لوله کشی پلاستیکی
- نام اتصالات لوله کشی پلاستیکی
اتصالات جوشی:
یکی از انواع اتصال لوله کشی فلزی اتصالات لوله کشی جوشی است. اتصالات لوله کشی فولادی زمانی که در محل اتصال به یک دیگر به حالت ذوب میرسند و در هم ادغام میشوند، اتصال جوشی نامیده میشود. این اتصال دما و فشار معینی را تحمل میکند و انواع متفاوتی دارد که براساس شرایط و نوع کار میتواند در مدلهای مختلفی استفاده شود.
اتصالات پرسی:
اتصالات لوله کشی پرسی از نوع اتصالات لوله کشی آب ساختمان هستند که برای نصب لولههای 5 لایه با توجه به وجود انشعابهای متعدد به کار گرفته میشود. این نوع از اتصالات لوله کشی یکی از روشهای متداول اتصال است. در اتصال پرسی، حلقهای روی لوله قرار میگیرد و توسط ابزار مخصوص روی لوله پرس میشود.
اتصال مهره ماسوره:
این نوع از اتصالات لوله کشی از سه قطعه اتصال دهنده تشکیل شدهاند. دو قطعه از آن هر یک به یک طرف مهره رزوه میشوند.
از مهره ماسوره در اتصال سیستم لوله کشی به دستگاههایی مثل آب گرم کن، ماشین لباسشویی و مدارهای بسته لوله کشی استفاده میشود.
اتصال زانویی:
از این نوع اتصالات لوله کشی برای تغییر مسیر استفاده میکنند. موارد مصرف آن بیشتر برای اتصال لوله کشی آب ساختمان و اتصال لوله کشی فاضلاب استفاده میشود.
زانویی قائم 90 درجه: از این اتصال لوله کشی برای تغییر جهت 90 درجه در لوله کشی استفاده میشود.
زانویی 45 درجه: از این اتصال لوله کشی برای تغییر جهت 45 درجه مورد استفاده قرار میگیرد.
برای نصب این دو نوع اتصال لوله کشی روشهای متفاوتی وجود دارد بعضی از این نوع، اتصالات رزوه دارند و برخی نیز با ستفاده از اتوهای نصب لوله به هم متصل میشوند.
اتصال فلنجی:
اتصال فلنجی یکی از اتصالاتی است که در سیستمهای آبرسانی مورد استفاده قرار میگیرد و در دسته اتصالات لوله کشی آب ساختمان قرار دارد. فلنج قطعه دیسکی شکلی است، که اغلب به صورت جفت، با استفاده از پیچ و مهره دو قطعه را به یکدیگر متصل میکند.
اتصالات چدنی معمولا بصورت فلنج دار بوده و جهت اتصال لولههای چدنی و شیرهای چدنی و اتصالات خطوط آب و فاضلاب استفاده میشود. این نوع از اتصالات لوله کشی قابلیت استفاده در سایزهای بالا را دارد و بدون تخریب لوله کشی، قابل جدا شدن است.
اتصال پوش فیت:
این اتصال در سیستم لوله کشی فاضلاب ساختمانی به کار میرود و در دسته اتصالات لوله کشی فاضلاب قرار میگیرد.
هریک از اتصالات و لولهها در یک سو دارای سوکت هستند و در آن یک حلقه آب بندی جای دارد. میتوان انتهای بدون سوکت را به راحتی و با اندکی فشار به درون سوکت لوله و یا اتصال بعدی وارد کرد. با توجه به ماهیت وصل شدن قطعات در این نو از اتصالات لوله کشی آن را پوش فیت نامیدهاند. این سیستم به علت سرعت و آسانی در زمان نصب و اجرا، سبب صرفه جویی در وقت و هزینههای نگهداری و تعمیرات میشود.

اتصال مغزی:
این اتصال، از یک قطعه لوله کوتاه دو سر رزوه و یا یک قطعه آهن ریخته شده به شکل لوله که دو سر آن از خارج رزوه میگردد، ساخته شده است. برای اتصال اجزای سیستم لوله کشی به یکدیگر به کار برده میشوند.

درپوش اتصال:
این اتصال برای مسدود کردن انتهای مسیرهای لوله کشی استفاده میشود. اين اتصال در سيستم لوله كشي در انتهاي مسير لوله كشي يا دريچههاي بازديد نصب میشود.
اتصال سه راهی و چهار راهی:
از این نوع اتصال برای گرفتن انشعاب در مسیر لوله کشی استفاده میشود. این نوع اتصالات لوله کشی دارای رزوهها داخلی هستند.