علت گیرپاژ موتور کولر چیست؟
قفل شدن و یا گیرپاژ موتور در کولرهای آبی از جمله مشکلاتی است که در بسیاری از این سیستم ها بوجود میآید. پیدا کردن علت قفل شدن موتور کولر آبی و رفع این مشکل، حقیقتا میتواند دستگاه شما را نجات دهد؛ زیرا که خرابی و از کار افتادن موتور کولر مستقیما روی بقیه قطعات اثر میگذارد، و از گرانترین تعمیرات کولر ابی محسوب میشود.
به همین دلیل ما در این مطلب سعی کردیم دلایل و علتهای گیرپاژ موتور کولر را به طور کامل بررسی کنیم و نگاه کوتاهی هم به روش ها و نحوه رفع آن داشته باشیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.
فهرست عناوین
گیرپاژ موتور کولر به چه معناست؟
همانطور که میدانید، موتور کولر انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند تا پروانه بچرخد، و بتواند هوای خنک را از طریق کانالها به فضا هدایت کند. موتور اینکار را به کمک سیمپیچی که دارد انجام میدهد. درون این سیمپیچی یک میدان مغناطیسی ایجاد شده، و موتور و شفت موتور را به چرخش در میآورد .
منظور از گیرپاژ موتور کولر، قفل کردن آن است. به عبارت دقیقتر، گیرپاژ کردن یعنی موتور میخواهد بچرخد، اما نیرویی جلوی آن را میگیرد. در ادامه علت گیر کردن موتور کولر را بررسی میکنیم و خواهیم گفت چگونه میتوان آن را برطرف، و یا از آن جلوگیری کرد.
(محتوای پیشنهادی ما: تعمیر موتور کولر آبی)
7 علت قفل شدن موتور کولر آبی
قفل شدن و کار نکردن موتور میتواند دلایل زیادی داشته باشد که باید به درستی عیب یابی شود. پس بیایید ببینیم چه اتفاقاتی میتوانند باعث قفل شدن موتور کولر آبی شود:
1. عدم روغنکاری موتور
بیتوجهی به کار سادهای مانند روغنکاری منظم که بخشی از خدمات سرویس کولر به صورت دورهای است، میتواند باعث گیرپاژ کردن موتور شود؛ چراکه روغنکاری نکردن این قطعه منجر به سفت شدن یاتاقان، و سخت چرخیدن شفت، تسمه و حلزونی میشود.
در نتیجه به موتور فشار میآید، به شدت داغ میشود، و سیمپیچی آن میسوزد، در صورت عدم رسیدگی به این مورد، ممکن است نیاز به تعویض شفت کولر آبی، حلزونی و تسمه پیدا کنید.
اصولا سفت شدن قطعات داخلی موتور معمولا یک علت رایج برای گیرپاژ موتور است. علاوه بر موارد قبل، سفت شدن بلبرینگها و بوشن موتور کولر و پولی متصل به آن هم میتواند علت کار نکردن موتور و وارد شدن فشار مضاعف به آن باشد. پیشنهاد میکنیم برای اطلاع از هزینه سرویس کولر آبی کلیک کنید.
داغ کردن موتور کولر
علت قفل شدن موتور کولر آبی، داغ کردن آن هم میتواند باشد. البته دلیل این داغ کردن هم می تواند موارد متعددی باشد؛ کارکرد مداوم برای مدتی طولانی، بیش از حد گرم بودن هوا و جریان نداشتن هوا در اطراف و درون کولر، همه میتوانند جلوی کار کردن این قطعه را بگیرند.
گیرپاژ موتور به دلیل سوختن خازن
خازن در مدار موتور قرار دارد، و هرگاه که کولر روشن باشد، خازن هم در حال کار کردن است. خراب شدن این قطعه (منظور نشت کردن، سوختن و از کار افتادن آن است) باعث زور زدن، گیرپاژ کردن و حتی سوختن موتور میشود. در مطالب دیگر مجله درباره علائم خرابی خازن کولر آبی به طور کامل صحبت کردهایم.
سیمکشی معیوب کولر و یا موتور
وجود اتصال در سیمکشی کولر آبی و یا موتور آن نیز میتواند یکی از دلایل گیر کردن موتور کولر باشد. معمولا اتصالی در سیم پیچی این قطعه به علت پاشیدن آب روی موتور اتفاق میفتد. در هر حالت، این ایراد بسیار خطرناک است.
بنابراین اگر احتمال آن را میدهید، توصیه میکنیم هرچه سریعتر از یک تعمیرکار متبحر کمک بگیرید. ترکیب سیمکشی معیوب و محیط مرطوب بسیار نگران کننده است.
از کار افتادن سیمپیچ راهانداز کولر
موتورهای دو دور با سیمپیچ راهانداز (که بخش مهمی از موتور کولرهای آبی را تشکیل میدهند) سه نوع سیمپیچ دارند:
- سیمپیچ دور کند
- سیمپیچ دور تند
- و سیمپیچ راهانداز
وقتی موتور را روشن میکنید، سیمپیچ راهانداز و سیمپیچ دور تند همزمان روشن میشوند. وقتی سرعت موتور به حد مشخصی برسد، سیمپیچ راهانداز به طور خودکار از مدار خارج میشود. اگر هم دور کند را انتخاب کنید، بعد از فعال شدن سیمپیچ راهانداز و دور تند و رسیدن سرعت نامی به حدی مشخص، هر دو از مدار خارج میشوند و سیمپیچ دور کند در مدار قرار میگیرد.
موضوع واضح ضروری بودن سلامت سیمپیچ راهانداز برای کار کردن موتور است. اگر این سیمپیچ دچار مشکل شود، میتوان آن را علت قفل شدن موتور کولر آبی در نظر گرفت.
قفل شدن موتور به خاطر نوسانات برق
وجود نوسان در ولتاژ ورودی و قطع و وصل شدن مکرر برق تنها علت این اتفاق نیست، بلکه به راحتی میتواند قاتل موتور سیستم باشد و آن را بسوزاند. نوسان ولتاژ باعث افزایش دمای خازن میشود و عمر آن را کاهش میدهد. اتفاقی که نهایتا منجر به کار نکردن کولر میشود.
معیوب بودن کلید کولر
در آخر، ایراد داشتن کلید کولر هم میتواند مانع کار کردن موتور شود. به همین خاطر، بد نیست پیش از اینکه مستقیم سروقت کولر بروید، ابتدا از سالم بودن این قطعه مطمئن شوید، هم چنین در صورت نیاز برای تعویض و نصب کلید کولر آبی، می توانید از این محتوا استفاده کنید.
نحوه رفع گیرپاژ موتور کولر
بیشگیری همیشه بهتر از درمان است، و جلوی گیر کردن موتور را هم به سادگی میتوان گرفت؛ تنها باید کولر خود را به طور منظم سرویس کنید. البته با وجود تعهد به یک زمانبندی منظم برای سرویس کولر هم نمیتوان همیشه از هر علتی که باعث کار نکردن موتور کولر آبی میشود، جلوگیری کرد؛ زیرا برخی ایرادات این سیستمها سریعا خود را نشان نمیدهند، و البته قطعات آنها هم بالاخره عمر مشخصی دارند. اما باز هم متخصصان هنگام سرویس کولر میتوانند بسیاری از این موارد را پیشبینی و شناسایی کنند.
توصیه ما این است که پس از راهاندازی اولیه یا سرویس کولرتان آن را به امان خدا رها نکنید؛ بازدید ماهانه و مخصوصا روغنکاری یاتاقانها معجزه میکند.
علاوه بر این مورد، اگر لازم بود موتور کولر، پولی، تسمه و فلکه آن را تعویض کنید، مطمئن شوید که رگلاژ موتور درست انجام میشود؛ چون رگلاژ اشتباه هم میتواند یکی از علتهای قفل شدن موتور کولر آبی و وارد شدن فشار به آن باشد.
اگر در شناسایی علت قفل کردن موتور کولر و رفع آن به چالش خوردهاید، بهتر است از یک متخصص کاربلد کمک بگیرید. برای پیدا کردن بهترین تعمیرکاران کافی است که درخواستتان را در اپلیکیشن یا وبسایت «خدمت از ما» ثبت کنید و پس از طی کردن پروسه ثبت درخواست از برترین تعمیرکاران شهرتان به رایگان قیمت بگیرید و بهترین فرد را برای رفع این مشکل انتخاب کنید.
در نظر داشته باشید که شما می توانید برای دریافت خدمات "تعمیر کولر آبی شیراز، تعمیر کولر آبی کرج، تعمیر کولر آبی تهران روی لینک مورد نظر کلیک کنید و یا برای سایر شهرهای دیگر در عرض چند ثانیه، ثبت سفارش کن.