سیستم موتورخانه ساختمان چگونه کار می‌کند؟

ثبت درخواست " نصب موتورخانه "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
سیستم موتورخانه ساختمان چگونه کار می‌کند؟

دانستن اینکه سیستم موتورخانه ساختمان چگونه است؟ و از چه اجزای تشکیل شده است، کمک شایانی به شما در تعمیر موتور خانه و نگهداری موتور خانه خواهد کرد. بطور کلی موتور خانه ساختمان نوعی سیستم گرمایشی سرمایشی بوده که با خدمات و مراحل اجرایی مثل نصب رادیاتور شوفاژ و عیب یابی و تعمیر شوفاژ، سرویس و تعمیر شوفاژ خانه همراه است.

طرز کار موتورخانه پس از نصب موتورخانه به این صورت است که به کمک فن کویل و رادیاتور محیط مورد نظر شما را در زمستان، گرم و در تابستان، خنک می‌کند. در این مقاله از "خدمت از ما" بطور کامل اجزای موتورخانه ساختمان مسکونی و طرز کار موتورخانه را توضیح خواهیم داد.

انواع موتورخانه ساختمان:

  • موتورخانه های صنعتی
  • موتورخانه های اداری
  • موتورخانه ساختمان مسکونی
  • موتورخانه خانگی
  • موتورخانه های بیمارستانی

 

اجزای و تجهیزات موتورخانه ساختمان

اینکه سیستم موتورخانه ساختمان از چه اجزایی تشکیل شده است، به شما در شناخت طرز کار موتورخانه ساختمان بسیار کمک خواهد کرد.

 

دیگ یا بویلر موتورخانه ساختمان

شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که دیگ موتورخانه چیست؟ دیگ آب گرم یا بویلر از مهم ترین اجزای سیستم موتورخانه ساختمان می‌باشد. دیگ ها به سه نوع آب گرم، آب داغ و بخار با توجه به نوع مصرفشان تقسیم می‌شوند و بدنه آن ها از جنس چدن و یا فولاد ساخته می‌شود تا گرمای بیشتری را درون خود نگهدارند.

بعد از اینکه آب وارد دیگ شد توسط مشعل، داغ می‌شود و سپس به وسیله لوله‌های انتقال به شوفاژ و رادیاتورها منتقل می‌شود. مجددا آبی که دمای خود را از دست داده و حرارت خود را به محیط منتقل کرده است به دیگ باز می‌گردد و گرم می‌شود. این فرآیند گردش آب در داخل دیگ و مبدل های حرارتی به صورت دائم در حال تکرار شدن است. همچنین اینکه دمای آب درون دیگ به کمک ترموستات تنظیم می‌شود.

 

مشعل موتورخانه ساختمان

مشعل موتورخانه ساختمان زیر دیگ قرار دارد و وظیفه‌ی آن گرم کردن آب موتورخانه است و سوخت آن از طریق گاز شهری و یا گازوئیل تامین می‌شود. نکته مهم درمورد مشعل سیستم موتورخانه ساختمان این است که در محل لوله اتصال گاز به مشعل باید حتما یک فیلتر تعبیه شود تا مانع از ورود ذرات موجود در هوا به درون مشعل شود.

بنابراین تعمیر مشعل گازی موتورخانه از سری خدمات اصلی سرویس و تعمیر انواع سیستم گرمایشی سرمایشی وابسته به موتورخانه به شمار می‌آید. 

 

چیلر در موتورخانه ساختمان

یکی دیگر از اجزای سیستم موتورخانه ساختمان که وظیفه خنک کردن محیط را به عهده دارد؛ چیلر می‌باشد. چیلر ها در دو مدل تراکمی و جذبی موجود می‌باشند. چیلر های تراکمی به دستگاه برج خنک کننده نیاز دارند و هم اینکه مصرف برق آن ها بسیار بالا می‌باشد. مدل جذبی طرفداران بیشتری دارد زیرا از انرژِی حرارتی استفاده می‌کنند و کم صدا و بدون لرزش هستند همچنین از نظر اقتصادی و هزینه های نصب و تعمیر نسبت به مدل تراکمی به‌صرفه تر هستند.

 

منبع انبساط موتورخانه ساختمان

در موتورخانه ساختمان با توجه به اینکه افزایش دما موجب افزایش حجم آب نیز می‌شود، برای اینکه این افزایش حجم به سایر تجهیزات سیستم موتورخانه ساختمان آسیبی وارد نکند، باید قطعه ای از لوله ها محافظت کرده و مانع از ترک خوردگی آنها شود،

در سیستم موتورخانه ساختمان به این قطعه منبع انبساط می‌گویند. منبع های انبساط در دو نوع باز و بسته موجود می‌باشند و هنگامی که آب سیستم تمام شود، آب موجود در منبع انبساط موتورخانه ساختمان به سیستم منتقل خواهد شد.توجه به اقداماتی مثل هواگیری منبع دوجداره موتورخانه در هنگام سرویس و تعمیر آن در روند جریان هوا و آب گرم و سرد در انواع سیستم وابسته به آن تاثیر بسزایی دارد. 

 

پمپ موتورخانه ساختمان

از پمپ در موتورخانه ساختمان برای گردش آب در شوفاژ و شوفاژخانه و انتقال آب با ایجاد فشار استفاده می‌شود. پمپ ها در ابعاد و ظرفیت های مختلفی موجود می‌باشند و وظیفه اصلی آن ها در سیستم موتورخانه ساختمان، انتقال آب گرم شده توسط دیگ ها به خطوط لوله ها می‌باشد.

 

تجهیزات تبادل گرما و سرما

پس از اینکه آب گرم و سرد توسط دیگ ها و چیلر ها تولید شدند؛ باید از طریق لوله‌ها به محیط انتقال داده شوند که توسط تجهیزاتی از جمله شوفاژ، رادیاتور، فن کویل و … که وظیفه تهویه مطبوع محیط را به عهده دارند انتقال داده می‌شوند و موجب گرم و یا خنک شدن محیط خواهند شد.

 

[مطلب مرتبط: سرد شدن آب گرم مصرفی موتورخانه]

 

منبع کوئل‌دار در موتورخانه ساختمان

یک نوع منبع می‌باشد که درون آن تشکیل شده است از چندین لوله ورودی و خروجی از جنس مس و آبی که درون دیگ و یا بویلر گرم می‌شود، درون این منبع می‌ریزد و در گردش و تبادل با لوله‌های مسی، آب سرد را گرم نگه‌ می‌دارد.

 

سختی گیر آب

یکی دیگر از اجزای سیستم موتورخانه ساختمان می‌باشد که وظیفه آن گرفتن املاح معدنی، کلسیم و ... آب است و برای گرفتن سختی آب کاربرد دارد. در صورتی که از سختی گیر استفاده نشود، هر چند وقت یکبار نیاز به تعویض لوله ها و یا تعمیر موتورخانه ساختمان خواهید داشت.

 

سیستم موتورخانه ساختمان

 

طرز کار موتورخانه ساختمان

تا اینجا اجزای تشکیل دهنده موتورخانه ساختمان را بررسی کردیم، در این قسمت نحوه عملکرد و طرز کار موتورخانه ساختمان را به طور خلاصه برایتان توضیح خواهیم داد. طرز کار موتورخانه ساختمان به این صورت خواهد بود که بعد از اینکه آب از سختی گیر عبور کرد و وارد بویلر و یا چیلر شد. آب گرم و یا سرد تولید شده، در لوله های جداگانه قرار می‌گیرند و بعد از آن نوبت به پمپ خواهد رسید؛ پمپ وظیفه پمپاژ آب به تمامی لوله های آب گرم و سرد مصرفی ساختمان و سیستم های سرمایشی و گرمایشی مانند فن کویل و شوفاژ را بر عهده دارد. در نهایت بعد از تامین آب سیستم های سرمایشی و گرمایشی، محیط منزلتان به‌خوبی در زمستان، گرم و در تابستان، سرد خواهد بود.

جمع بندی

این بار اگر به سیستم موتورخانه ساختمان تان سر بزنید، سردرگم نخواهید شد؛ زیرا با تمام اجزای تشکیل دهنده سیستم موتورخانه ساختمان کاملا آشنایی دارید و طرز کار موتورخانه ساختمان را می‌دانید. تاسیسات موتورخانه صنعتی و اجزای موتورخانه بیمارستان نیز تقریبا شبیه به موتورخانه ساختمان مسکونی می‌باشد فقط مکان بزرگتری نسبت به انواع موتورخانه ها نیاز دارند. اگر هنوز برای تعمیر موتورخانه تان به مشکل برخوردید و به آموزش تاسیسات موتورخانه و یا موتورخانه pdf نیاز دارید،

با توجه به حساسیت و اهمیت سیستم موتورخانه ساختمان، توصیه می‌کنیم که بجای اینکه خودتان دست بکار شوید، حتما از یک متخصص حرفه‌ای کمک بگیرید. همچنین می‌توانید با نصب اپلیکیشن "خدمت از ما" یا ثبت سفارش در سایت "خدمت از ما" به رایگان از چندین متخصص قیمت بگیرید و بهترین قیمت را انتخاب کنید.

4.5 امتیاز از 1692 رای


نصب موتورخانه
برای سرویس نصب موتورخانه از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین