آموزش رنگ درب چوبی با انواع رنگ ها به صورت مرحله ای

ثبت درخواست " رنگ کاری مبل "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
آموزش رنگ درب چوبی با انواع رنگ ها به صورت مرحله ای

آیا به‌ فکر رنگ کردن درب چوبی خانه تان هستید؟ و قصد دارید با رنگ زدن درب چوبي قدیمی تان تغییراتی در دکورسیوان خانه تان ایجاد کنید، قبل از شروع بهتر است بدانید که رنگ درب چوبی هم به مانند هر کاری فوت و فن و نکات و ترفندهای خاص خود را دارد که آگاهی و یادگیری آن نیاز به آموزش دارد. در این مقاله از "خدمت ازما" قصد داریم بطور کامل طریق رنگ کردن درب چوبی به رنگ های سفید و سایر رنگ ها را به شما آموزش دهیم و شما را با رنگ مناسب برای درب چوبی آشنا کنیم.

 

 

 

رنگ مناسب برای درب چوبی چیست؟

برای رنگ کردن درب چوبی، اولین نکته انتخاب رنگ مناسب است که از لحاظ ظاهر و کیفیت مناسب باشد. درست است که عوامل دیگری مثل بودجه و سلیقه افراد در انتخاب جنس و نوع رنگ موثر است، اما برای داشتن یک درب چوبی، که زیبایی آن به چشم بیاد، استفاده از رنگ خوب و با کیفیت که مناسب درب چوبی باشد، اهمیت دارد. در ادامه به بررسی چند رنگ مناسب درب چوبی می‌پردازیم.

  • رنگ پولیش: یکی از بهترین رنگ‌ها برای درب چوبی می‌باشد اما مراحل انجام آن بسیار زمانبر است، زیرا در این روش، درب چوبی چندین لایه رنگ می‌خورد و سپس برای براقیت بیشتر، از نمد در اندازه های مختلف استفاده می‌شود. این نوع رنگ دارای براقیت زیادی است و مقاوم در برابر رطوبت است؛ اما از معایب آن می توان به هزینه بالا، شکنندگی سطح در نسبت به ضربه شدید و نیاز به اجرای آن در کارگاه های مخصوص اشاره کرد.
  • رنگ پلی اورتان: این نوع رنگ، یک رنگ دوجزئی است که قابلیت استفاده بر روی تمامی سطوح به خصوص چوب را دارد و در اکثر مواقعف به عنوان رنگ نهایی استفاده می‌شود. از مزایای آن می توان به مقاومت بالا در برابر رطوبت و نور خورشید و خشک شدن سریع آن اشاره کرد.
  • رنگ پلی استر: اگر به دنبال یک رنگ با هزینه کم ولی مناسب درب چوبی هستید، پیشنهاد ما این رنگ است. درست است که مسبت به دو رنگ قبل از مقاومت کمتری در برابر رطوبت و نور برخوردار است، اما قیمت مناسب دارد.

(محتوای پیشنهادی : رنگ مولتی کالر)

 

رنگ مناسب درب چوبی با رنگ های روشن و سفید

 

ویدیو نحوه رنگ کردن درب چوبی

مراحل رنگ کردن انواع درب چوبی

برای رنگ کردن درب چوبی باید طبق مراحل نشان داده شده در ویدئوی بالا اقدام کنید. انجام دادن مراحل به ترتیب و با دقت، کیفیت رنگ کاری شما را بالا می برد و هر نوع درب چوبی را خودتان می توانید در منزل رنگ کنید. هر نوع رنگ و روش رنگ کاری نیاز تکنیک های خاص خود دارد که در هنگام کار به ظرافت های آن پی خواهید برد. به صورت کلی از ابتدای شروع رنگ زدن و پس از انتخاب رنگ مناسب برای درب چوبی، مراحل زیر را برای رنگ با کیفیت درب دنبال کنید.

مرحله اول: تمیزکاری سطح چوب

مرحله اول طریقه رنگ کردن درب چوبی که قبل از شروع رنگ کاری بسیار مهم است، برطرف کردن تمام فرورفتگی ها و برجستگی های سطح چوب، مانند جای چکش، لهیدگی، شکاف، ترک و ... و ترمیم آن هاست. با ترفند ها و نکات ساده مانند می‌توان به راحتی قبل از رنگ كردن درب چوبي قدیمی این مشکلات را برطرف کرد. برای بر طرف کردن ترک و شکاف های موجود در سطح چوب می توانیم از سه روش زیر استفاده کنیم.

  1. یک قطعه چوب را با سطح مقطع مثلثی شکل بریده، سپس به چسب چوب آغشته می‌کنیم و با چکش در محل شکاف و خرابی فرومی‌کنیم و بعد به وسیله رنده می‌توانیم قسمت های بیرون زده را صاف کنیم تا سطحی یک دست و یکنواخت داشته باشیم.
  2. اگر سطح چوب فقط دارای ریختگی یا ترک های درشت باشد، یک پیشنهاد بسیار کاربردی برای پر کردن شکاف و ترک استفاده از مخلوط خاک اره و چسب می‌باشد. به این صورت که قبل از رنگ کردن درب چوبی، کمی خاک اره یا پودر چوب را با چسب چوب مخلوط کرده، به شکل بتونه در می‌آوریم و به کمک یک کاردک، به ترمیم ترک ها و شکاف ها می‌پردازیم.
  3. روش سوم که بسیار نو و جدید می‌باشد، استفاده از رزین اپوکسی یا پلی استر پوست و پولیش است. در این روش ابتدا باید مقداری رزین را داخل یک ظرف ریخته و به مقدار لازم به آن هاردنر اضافه کرده و بعد از آماده شدن محلول آن را بر روی ترک ها و شکاف ها ریخته تا کاملا پر شوند. دقت داشته باشید که اگر سطح چوب کاملا سوراخ می‌باشد، باید طرف دیگر آن را با چسب کاغذی بپوشانید تا محلول از طرف دیگر آن بیرون نریزد. در آخر بعد از اینکه کاملا خشک شد می‌توانید سطح چوب را با لیسه و سنباده پرداخت کرد.

 

مرحله دوم: بتونه کاری سطح چوب درب

مرحله دوم طریق رنگ کردن درب چوبی و از مهم ترین مراحل رنگ درب چوبی، بتونه کاری سطح چوب می‌باشد. که بعد از تمیز کردن اولیه سطح چوب نوبت به بتونه کاری می‌رسد، به این صورت که ابتدا ماده اصلی بتونه را باید حاضر کنید که اغلب شامل پودرهای رنگی و مل می‌باشد و سپس با استفاده از کاردک و لیسه باید بتونه را روی سطح چوب اعمال کنید.

در این مرحله از رنگ زدن درب چوبی، نوبت به انتخاب بتونه برای رنگ درب چوبی قدیمی تان می‌رسد. بطور کلی انتخاب نوع بتونه بسیار به نوع رنگ نهایی شما مربوط می‌باشد که در زیر انواع بتونه که برای بتونه کاری چوب مناسب است را آورده ایم:

  • بتونه مل و سریش
  • بتونه روغنی
  • بتونه فوری

توجه کنید که بعد از ساخت بتونه می توانید آن را داخل کیسه قرار داده و مجددا در مراحل بعدی برای رنگ کردن درب چوبی هم از آن استفاده کنید. با بتونه کاری تمام فرو رفتگی ها و ترک‌های سطحی پر می‌شود و سطحی صاف و هموار خواهید داشت.

 

طریقه رنگ درب چوبی قدیمی

 

(محتوای پیشنهادی: کنیتکس چیست؟)

 

مرحله سوم: سنباده زنی سطح چوب

یکی از مراحل مهم طریق رنگ کردن درب چوبی، بعد از اتمام مرحله بتونه کاری، سمباده زنی سطح چوب می‌باشد که حتما قبل از رنگ درب چوبی باید آن را انجام دهید. ابزار اصلی مورد نیاز برای رنگ کردن درب چوبی در این مرحله سنباده می‌باشد که از یک ورق پارچه ای یا کاغذی که روی سطح آن دانه های سیلیس چسبانده شده است، ساخته شده است.

هرچه تعداد دانه های سیلیس کمتر باشد و اندازه دانه های آن درشت تر باشد، سنباده زبرتر خواهد بود و شماره آن کمتر می‌باشد. بطور کلی تعداد دانه های سیلیس در سطح سنباده به شماره آن بستگی دارد.

بعد از اینکه قسمت های از چوب را که بتونه کاری کرده ایم، خشک شدند؛ سمباده می زنیم که تا به سطح چوب برسیم. با این کار بتونه های اضافی از روی سطح چوب جمع آوری شده و سطحی صاف را فراهم می کند. همچنین می توانیم در رنگ کردن درب چوبی به رنگ سفید یا سایر رنگ ها قسمت هایی از درب چوبی را که مایل به رنگ کردن آن نیستیم را با نوار چسب کاغذی بپوشانیم.

 

مرحله چهارم: رنگ کردن درب چوبی

اجرای شاپان یا آستری، بعد از سنباده کاری، نوبت به آستر کاری می‌رسد. قبل از شروع رنگ کردن درب چوبی به رنگ سفید یا رنگ های دیگر، ابتدا باید به چوب رنگ آستری بزنید. یک آستری معروف شاپان نام دارد که در دو نوع قهوه ای و مشکی در بازار موجود می باشد که با استفاده از آن می توان طیف های مختلف رنگ قهوه ای مانند رنگ چوب فندقی را ایجاد کرد. شاپان نیز توسط بنزین رقیق شده و به وسیله پارچه بدون پرز، روی سطح کار اعمال می شود.

به این نکته توجه کنید که در هنگام شاپان کاری هر چقدر مقدار بنزین بیشتر باشد و شاپان کمتر، رنگ آن روشن تر می شود و برای تیره شدن چوب بهتر است شاپان بیشتر و مقدار بنزین آن کمتر باشد. این نکات در یادگیری طریق رنگ کردن درب چوبی بسیار مهم می‌باشند.

پوشاندن سطح چوب با سیلر

برای رنگ درب چوبی اتاق باید بلافاصله بعد از آسترکاری، سطح چوب را با سیلر پوشش بدهید تا مراحل رنگ کردن درب چوبی را به‌درستی انجام دهید. سیلر از نفوذ رنگ به داخل چوب جلوگیری می‌کند و قبل از رنگ زدن باید بر روی چوب زده شود به این صورت که سیلر را با تینر فوری رقیق کنید و با قلم مو به سطح چوب بزنید.

توجه کنید که سیلر زدن را باید در چند نوبت و با فاصله زمانی کمتر از نیم ساعت روی سطح چوب انجام دهید و یک تا دوساعت زمان دهید تا کاملا خشک شود.

سمباده کاری مجدد سطح چوب درب

بعد از خشک شدن سیلر، با توجه به اینکه سطح کار کمی زبر می‌شود، عملیات سنباده کاری و پرداخت سیلر را باید انجام دهید. تا سطح کار کاملا صاف و صیقلی شود. نوع سمباده حتما مخصوص چوب باشد و میزان زبری آن در حدی باشد که به سطح چوب آسیب نرساند و فقط سطح را صاف کند.

استفاده از کیلر روی چوب

بعد از صیقلی یا صابونی کردن سطح چوب، باید از کیلر برای پوشش سطح چوب استفاده کنید. کیلر هم مانند سیلر توسط تینر فوری رقیق می شود و با استفاده از قلم مو یا پیستوله می‌توانید آن را روی سطح کار بپاشید. برای تغییر رنگ درب چوبی باید کیلر را با رنگ‌های مختلف فوری ترکیب کنید تا به تم رنگ مورد نظرتان دست یابید.

توجه داشته باشید که برای رنگ کاری با قلم مو، باید کیلر کمی غلیظ‌تر از حالتی باشد که برای رنگ کردن درب چوبی با پیستوله استفاده می‌کنید، باشد تا به‌درستی طریق رنگ کردن درب چوبی را انجام دهید.

زدن رنگ نهایی به درب چوبی

در این مرحله از رنگ کردن درب چوبی، می‌توانیم به جای کیلر از نیم پلی استر استفاده کنیم. اجرای نیم پلی استر به عنوان رنگ نهایی باید با دقت و حساسیت بیشتری انجام شود. فاصله زمانی نوبت های اول، دوم یا سوم پلی استر بسیار مهم است. از نظر کیفیت نیم پلی استر بسیار بهتر از کیلر می‌باشد و در دو نوع مات و براق در بازار عرضه می‌شود. همچنین از تینر برای رقیق کردن نیم پلی استر می‌توانید استفاده کنید.

در نهایت پس از خشک شدن کامل سطح کار رنگ کردن درب چوبی به پایان می‌رسد و در آخر می‌توانید با پوست و پولیش مناسب به براقیت نهایی و کیفیت بالا برسید.


 

جمع بندی

با دقت کردن در انجام مراحل رنگ زدن درب چوب، میتوانید در منزل این کار را انجام دهید و رنگ درب ها را متناسب با سلیقه خود به رنگ سفید، فندقی و یا سایر رنگ ها در آورید. 

همچنین اگر قصد رنگ کردن درب چوبی تان را دارید می‌توانید با ثبت سفارش خدمات نقاشی ساختمان در سایت "خدمت از ما" برای رنگ آمیزی درب چوبی در تهران، شیراز، اصفهان و سایر شهرها از یک متخصص حرفه ای کمک بگیرید.

4.5 امتیاز از 1690 رای


رنگ کاری مبل
برای سرویس رنگ کاری مبل از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین