آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه
کسب آمادگی برای آیلتس، ممکن است کار دشواری به نظر برسد؛ اما با اطلاع از اینکه دوره آیلتس چیست و برنامهریزی برای آمادگی برای آزمون آیلتس، میتوان این آزمون معتبر را با موفقیت پشت سر گذاشت. اگر شما نیز میخواهید در این آزمون شرکت کنید و میپرسید برای آیلتس از کجا شروع کنم و آمادگی برای آیلتس را کسب کنم، با ما همراه باشید.
در این مطلب از مجله خدمت از ما ابتدا خواهیم گفت دوره آیلتس چیست، و سپس نکات آمادگی برای آیلتس (مخصوصا آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه) و نحوه مطالعه برای آزمون آیلتس را به شما خواهیم گفت.
دوره آیلتس (IELTS) چیست؟
پیش از خریداری منابع آزمون آیلتس یا منابع خودخوان آیلتس و آغاز مراحل آمادگی برای آزمون آیلتس، با یکدیگر مرور میکنیم که دوره آیلتس چیست و آزمون آیلتس چیست. این آزمون فوقالعاده معتبر توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشود. مدرک این آزمون قابل استناد و ارائه به دانشگاههایی ممتاز مانند کمبریج، آکسفورد و هاروارد است.
نمره این آزمون 0 تا حداکثر 9 است، و شامل مهارتهای شنیداری (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و مکالمه (Speaking) است. البته آزمون مکالمه در روزی متفاوت برگزار میشود. هنگام آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه یا در کلاس توجه داشته باشید که این آزمون نمره قبولی ندارد. با توجه به موقعیتی که مدرکتان را ارائه میدهید، نمره شما ارزشگذاری خواهد شد؛ اما بهطور کلی، نمره 5 متوسط و نمره بالای 6 مناسب محسوب میشود. در کارنامه آیلتس، نمره هر 4 مهارت شما به تفکیک ثبت میشود.
آیلتس آکادمیک یا جنرال؟
آزمون آیلتس به دو مدل تقسیم میشود. آمادگی برای آیلتس برای هر کدام از این دو شاید تقریبا یکسان باشد؛ اما هرکدام برای هدف خاصی طراحی شدهاند:
- آکادمیک (Academic): این آزمون مناسب متقاضیانی ست که با هدف ادامه تحصیل در دانشگاههایی که در آنها دروس به انگلیسی تدریس میشوند، قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسیزبان را دارند.
- عمومی (General): متقاضیان این آزمون نیز قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسیزبان متنند انگلستان، آمریکا، استرالیا و... را دارند، اما نه به قصد ادامه تحصیل.
البته این دو آزمون در بخشهای Writing و Reading نیز تفاوتهایی با هم دارند که بد نیست هنگام آمادگی برای آیلتس و مطالعه برای آزمون آیلتس به آن توجه کرد. آزمون آکادمیک بیشتر شامل موضوعات علمی و دانشگاهی بوده و سوالات آن نیز در مواردی دشوارتر است.
اهمیت سطح شما در آمادگی برای آیلتس بدون کلاس
هر فردی دلایل خود را برای شروع آیلتس از صفر بدون کلاس یا پرداخت هزینه کلاسهای آیلتس دارد. برخی میخواهند مهارت خود در زبان انگلیسی را با معیارهای بینالمللی محک بزنند، برخی قصد گرفتن پذیرش دانشگاههای خارجی را دارند و غیره. در هرصورت، اولین قدم آمادگی برای آیلتس تعیین سطحتان با یکی از روشهای زیر است:
- تمرینها، نمونه سوالات و امتحانات مشابهی در سطح اینترنت وجود دارد، که به کمک آنها میتوانید سطح خود را پیدا و بعد بهمنظور کسب آمادگی برای آزمون آیلتس اقدام کنید. ماک تستها یا آزمونهای آزمایشی نیز میتوانند پیش از خرید منابع خودخوان آیلتس و منابع آزمون آیلتس برای تعیین سطح به شما کمک کنند.
- مراجعه به یک متخصص پیش از آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه نیز ایده خوبیست. چنین فردی نمرات قبلی شما را (در صورت وجود) بررسی میکنند؛ میزان استفاده شما از زبان انگلیسی را در زندگی روزمره، و هر چهار مهارت اصلی را ارزیابی میکنند؛ و یا ممکن است از شما تست کتبی و شفاهی بگیرند. آموزشگاههای مختلف نیز پیش از شروع آیلتس از صفر یا آمادگی برای آیلتس از مبتدی از فرد متقاضی برای تعیین سطح او تست میگیرند.
ساختار آزموی آیلتس برای آمادگی در خانه
تعیین سطح به شما کمک میکند بسیار کارآمدتر جهت آمادگی برای آیلتس و مراحل آمادگی برای آزمون آیلتس برنامهریزی کنید. حل تمرینهای منابع خودخوان آیلتس و منابع آزمون آیلتس مفید هستند، اما مهارتهای شما را چندان ارتقا نمیدهند. بنابراین، به نکات زیر برای آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه توجه کنید.
1. بخش Listening
حتما میدانید که این بخش در آزمون آیلتس لهجههای متفاوتی را شامل میشود: اسکاتلندی، استرالیایی و غیره. بنابراین، آمادگی برای آیلتس بدون کلاس و آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه بسیار مهم است. پادکستها و کتابهای صوتی در ژانرهای موردعلاقهتان را پیدا و به آنها گوش کنید. واژگان جدید و نکات دیالوگها را یادداشت، و آنها را خلاصه کنید. اگر لازم بود، به عقب برگردید و دوباره به دیالوگها گوش کنید. این بخشی از فرآیند آمادگی برای آیلتس بدون کلاس است، پس نگران نباشید.
2. بخش Reading
مطالعه فراوان متون مختلف کلید طلایی آمادگی برای آزمون آیلتس بدون کلاس در این بخش است. چنین متنهایی هم در اینترنت موجود هستند، و هم در منابع خودخوان آیلتس. پس از مطالعه آنها، نکات کلیدیشان را پیدا، و خلاصهای کوتاه از متنی که خواندید را یادداشت کنید. فراموش نکنید که پیش از خواندن، هر مقاله را سریع با چشمهایتان اسکن کنید و کلمات کلیدی آن را پیدا کنید.
3. بخش Writing
برای تقویت این مهارت و آمادگی برای آیلتس مقالاتی با موضوعات مختلف بنویسید و دستور زبان و واژگان را با دقت مطالعه کنید. اگر هزینه کلاسهای آیلتس را بپردازید و در آنها شرکت کنید، اساتید نوشتههای شما را ارزیابی میکنند و نکات لازم را به شما گوشزد خواهند کرد. نکاتی که برخی از آنها نیز در منابع آزمون آیلتس آمدهاند.
4. بخش Speaking
با دوستان یا همکلاسیهایتان به زبان انگلیسی گفتگو کنید و ایرادات را به یکدیگر بگویید. با اینکار میتوانید مشکلاتی موجود در ساختار، دستور زبان، تلفظ و ... را پیدا و آنها را برطرف کنید. همچنین، میتوانید صدای خود هنگام صحبت کردن را ضبط کنید. سپس به صدای خود گوش دهید و ایراداتتان را شناسایی کنید. این روش برای آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه و آمادگی آیلتس رایگان فوقالعاده است.
منابع آزمون آیلتس
اهمیت منابع خودخوان آیلتس در مواردی مانند آمادگی برای آیلتس بدون کلاس و آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه بسیار مهم است. برخی از منابع آزمون آیلتس عبارتاند از:
- کتابهای Mindset For IELTS از انتشارات کمبریج
- The Official Cambridge Guide to IELTS
- Oxford Word Skills
- Listening for IELTS
- کتابهای آیلتس کمبریج و ...