بهترین رنگ برای کناف سقف
استفاده از مناسبترین رنگ کناف سقف، از جمله مهمترین کارها بعد از نصب کناف و رنگ سقف پذیرایی است؛ به همین دلیل لازم است که در انتخاب رنگ کناف و نقاشی روی آن دقت بالایی به خرج داد. در واقع انتخاب مرغوبترین و بهترین رنگ کناف سقف، نتیجه مطلوبی برای شما دارد.
به همین دلیل ما در این محتوا به بررسی و توضیح بهترین رنگ سقف کناف برای پذیرایی، آشپزخانه، اتاق ها و... میپردازیم و مراحل رنگ کاری و رنگ کردن کناف را به صورت مرحله به مرحله توضیح میدهیم.
البته توصیه ما به شما سپردن انجام تمامی این مراحل به متخصصین مجرب جهت اجرای کاری با کیفیت و کسب نهایت رضایت شما خواهد بود. برای اطلاع از قیمت نقاشی ساختمان کلیک کنید.
فهرست عناوین
انواع رنگ کناف سقف چیست؟
به طور کلی، نقاشان ساختمان از سه نوع رنگ برای رنگ کردن کناف استفاده می کنند، که شامل رنگ روغنی، پلاستیک و رنگ اکریلیک میباشد. هر کدام از این رنگها ویژگی های خاص خودشان را دارند که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم؛ اما نکته مهم این است که هنگام انتخاب رنگ کناف، علاوه بر جنس رنگ باید به محل مورد استفاده، شرایط آن محیط و نوع دکوراسیون خود نیز توجه کنید.
رنگ روغنی برای کناف سقف
رنگ روغنی، یکی از رنگ های مناسب برای رنگ کاری کناف سقف است؛ که مهمتریم ویژگی آن قابلیت راحت شسته شدن آن میباشد. به همین دلیل افرادی که تمایل به شستشو و تمیز کردن سقف خود و بخش های کناف دارند، بهتر است از این رنگ استفاده کنند.
رنگ کاری کناف با رنگ اکریلیک
یکی از مناسبترین و بهترین رنگ برای کناف، رنگ اکریلیک میباشد. این رنگ ویژگی های زیادی دارد که باعث برتری آن نسبت به سایر رنگها میشود. غلظت و انعطاف پذیری این رنگ که مانع از ایجاد ترک روی سطوح گچی کناف میشود، تنوع رنگی زیاد، بی بو بودن آن، سرعت خشک شدن این نوع رنگ، طول عمر زیاد و مقاومت در برابر نور آفتاب از جمله ویژگی های رنگ اکریلیک میباشد.
درست است که رنگ اکریلیک تمیز میشود، اما شستشوی رنگ های روغنی بسیار راحت تر و سریعتر است و این یکی از معایب این رنگ به حساب میآید.
رنگ کردن کناف با رنگ پلاستیک
دیگر رنگ مورد استفاده برای رنگ کردن کناف سقف، رنگ های پلاستیک است. این نوع رنگ از نظر قیمت، نسبت به سایر رنگ ها بسیار مقرون به صرفه است. به همین دلیل برای کسانی که بودجه کمتری دارند این رنگ مناسب تر است. اما از معایب آن میتوان به این مورد اشاره کرد که این رنگ اصلا قابل شستشو نیست و در برابر رطوبت و آب مقاومت کمی دارد.
بهترین رنگ برای کناف کدام است؟
با توجه به توضیحاتی که در بالا گفته شد، اگر شما فردی هستید که حساسیت زیادی روی تمیز کردن زیاد کناف سقف ندارید و اولویت شما کیفیت رنگ کناف است، ما به شما رنگ اکریلیک را پیشنهاد می کنیم. اما اگر اولویت شما، تمیز کردن کناف است، بهتر است که از رنگ روغنی برای رنگ کاری کناف استفاده کنید.
اگر جزء افرادی هستید که هزینه نهایی کار برایتان مهم است و بودجه کمی دارید، میتوانید از رنگ پلاستیک استفاده کنید. استفاده از رنگ پلاستیک در پروژه های عظیم و بزرگ بسیار رایج است، اما به طور کلی هنگام انتخاب رنگ باید به شرایط محیطی توجه زیادی کنید.
رنگ کناف سقف پذیرایی
از آنجایی که پذیرایی یکی از محل های مهم و پر رفت و آمد در خانه میباشد، علاوه بر دقت در انتخاب نوع و جنس رنگ باید به هماهنگی و تناسب رنگ با محیط و شرایط آن هم توجه شود. به طور کلی اگر سقف پذیرایی کوتاه است و فضای کلی پذیرایی کم است، بهتر است برای بلندتر نشان دادن سقف و خانه، از رنگ های روشن برای رنگکاری کناف استفاده کنید.
اما اگر سقف ها بلند هستند و فضای خانه زیاد است، شما به راحتی میتوانید با توجه به دکوراسیون منزل، از رنگ های خاص و یا ترکیب دو یا سه رنگ برای رنگ آمیزی کناف و سقف استفاده کیند. اصولا برای انتخاب رنگ سقف پذیرایی، به این صورت عمل می کنند که برای دکوراسیونهای سلطنتی، در قسمت هایی از کناف از رنگ طلایی برای جلوه بیشتر و برای فضاهای مدرن از ترکیب رنگ های تیره و روشن استفاده میکنند.
(محتوای پیشنهادی: ترکیب رنگها در نقاشی ساختمان)
رنگ آمیزی کناف سقف اتاق خواب
بهتر است برای انتخاب رنگ کناف سقف اتاق خواب به این نکته توجه کنید که بیشترین زمانی را که در اتاق هستید، مشغول به چه کاری می باشید و با کمک روانشناسی و فنگ شویی رنگها، بهترین رنگ را انتخاب کنید.
اما به طور کلی، به دلیل اینکه اتاق خواب محل استراحت و خواب است، بهتر است که از رنگهای ملایم و آرامش یخش مثل، خاکستری، سفید، سبز ملایم، کرم، صورتی، گلبهی و ... استفاده کنید. برای سقف اتاق خواب نوجوانان میتوانید از رنگ آبی استفاده کند زیرا بسیار نزدیک به آشمان شب است.
(محتوای پبشنهادی: نقاشی ساختمان با غلطک طرحدار)
بهترین رنگ برای کناف آشپزخانه
بهتر است انتخاب رنگ کناف ابن بخش از خانه را با توجه به کابینت ها و وسایل آشپزخانه انتخاب کنید؛ اما از آنجایی که به دلیل پخت و پز زیاد، کناف ها زودتر کثیف میشوند و چربی را به خود می گیرند، بهتر است از رنگ روغنی و یا اکریلیک استفاده کنید.
نکات مهم جهت رنگ کاری کناف سقف
رنگ کردن کناف در آخرین مرحله نصب کناف صورت میگیرد؛ چرا که پس از آن هیچ گونه تغییری در کنافها قابل ایجاد نخواهد بود. بنابراین ایجاد هرگونه تغییری در آن ممکن است موجب ترک خوردن رنگ کناف شود و در نتیجه آن ظاهری زشت را به وجود خواهد آورد. از این رو بهتر است از انجام تمامی مراحل برق کشی و مشخص کردن سوراخ هالوژنها، قبل از شروع به نقاشی کناف اطمینان حاصل کنید تا پس از آن به مشکل بر نخورید.
امروزه در بازار از رنگهای مختلفی جهت اجرای رنگ کناف سقف استفاده میشود. اما لازم است این نکته را به خاطر بسپارید که رنگ کردن کناف خصوصا اگر مربوط به کناف سقف باشد نیازمند کیفیت بالایی میباشد، تا به مرور زمان دچار ترک خوردگی و تیره شدن نشود. از این رو به شما توصیه میکنیم که پس از انتخاب نقاشی مجرب و با مهارت جهت انجام این کار، با حوصله رنگی مناسب و با کیفیت را جهت افزایش دوام و زیبایی کار خود انتخاب کنید.
زیرسازیهای لازم قبل از نقاشی کناف
این نکته را بدانید که قبل از شروع به رنگ کاری کناف لازم است سطح مورد نظر یکدست و آماده شود تا رنگ به خوبی بر روی آن بخوابد و جلوه زیبایی به کناف اجرا شده بدهد. از این رو زیرسازیهایی باید انجام گیرد که در ادامه به شرح مرحله به مرحله آن میپردازیم.
پوشاندن درزها و اتصالات کناف
یکی از مراحلی که انجام آن در هنگام نصب کناف از اهمیت بالایی برخوردار است، پخ زدن به تمامی محلهای اتصال صفحات با یکدیگر میباشند. کناف کار یا نقاش کناف قبل از مرحله رنگ کردن کناف لازم است پخ زدن اتصالات را به وسیله یک تیغ موکت بری انجام دهد. به یاد داشته باشید که پخ زدن در این مرحله به کناف کار کمک میکند تا محل اتصال میان هر دو قطعه پنل را به خوبی بتواند به وسیله بتونه پر کند، تا پس از خشک شدن آن کاری یکدست و تمیز حاصل شود.
بتونه کردن کناف
بتونه دیوار که ترکیبی از آب و مقداری پودر کناف میباشد، به عنوان زیر سازی جهت انجام رنگ کناف سقف صورت میگیرد و به کمک آن تامی فرو رفتگی های روی کناف را یکدس می کنید. به همین دلیل لازم است با دقت و حوصله بالا انجام شود. توصیه میشود که در هر بار بتونه را در حجم بسیار کم تهیه کنید تا بتوانید قبل از خشک شدنش، به وسیله یک کاردک نقاشی آن را به درستی بر سطح مورد نظر بزنید. دقت داشته باشید که هرچه بتونه شما یکدستتر باشد، نتیجه کار بسیار زیباتر خواهد بود.
تور کشی کناف
پس از اتمام آن نوبت به کشیدن تور یا تیب میباشد. لازم است در محل اتصال و درزهای ایجاد شده این مرحله انجام گیرد تا به خوبی بتواند محل برشها را با خود پوشش دهد. گاهی ممکن است نیاز باشد تا مراحل درزگیری به وسیله تیپ چند بار تکرار شود تا سطح مطلوبی جهت رنگ کاری کناف ایجاد گردد. در مرحله آخر از سمباده نیمه نرم مناسب استفاده میکنید، تا تمامی برآمدگی و نواقص احتمالی موجود، به وسیله آن به خوبی برطرف شود.
مراحل رنگ کردن کناف سقف
بعد از انجام مراحل زیرسازی کناف، که خود بخشی از رنگ آمیزی ساختمان است، نوبت به اجرای مراحل بعدی میشود، که باید به ترتیب زیر انجام شود:
- در آغاز مرحله رنگ کاری کناف ابتدا از رنگ آستر استفاده میکنیم تا با لکه گیریهای مرتب بتوان سطح را جهت نقاشی کناف آماده سازی کرد. در برخی اوقات لکه گیری به وسیله بتونه میتواند انجام گیرد. انجام مرحله رنگ آستری کمک میکند تا چسبندگی بتونه مراحل قبل کاهش یابد.
- بعد از این مرحله، دوباره لازم است سمباده کشی انجام گیرد تا از یک دست بودن سطوح اطمینان حاصل شود. در هنگام اجرای نقاشی کناف به وسیله رنگ انتخابی شما ممکن است بسته به نوع رنگ و زیرسازیهای موجود، چند مرحله رنگ آمیزی صورت گیرد.
- در میان هر بار رنگ کردن کناف تا زمان خشک شدن کامل آن، لازم است صبر کنید و سپس مرحله بعد رنگ آمیزی اجرا شود. این مراحل تا زمانی که کناف سقف به صورت کامل با رنگ مورد نظر پوشانده شود، ادامه دارد.
بهتر است این نکته را بدانید که نصب هالوژنها به جایگاه مشخص شده آنها در کناف، پس از آخرین مرحله رنگ کناف انجام میگیرد. اما مشخص کردن جای هر کدام و اتصالات مربوط به آن حتماً باید قبل از شروع به نصب کناف و در مرحله طراحی آن مشخص شده باشد.
عوامل موثر بر قیمت نقاشی کناف
عوامل متعددی بر قیمت نقاشی روی کناف موثرند که از مهمترین آنها میتوان به مساحت کناف، سختی و حجم کار، انجام زیرسازهای مورد نیاز، نوع رنگ انتخابی و اجرت نقاش اشاره کرد. به دلیل حساسیت بالایی که اجرای رنگ کناف برخوردار میباشد، اکیداً به شما پیشنهاد میکنیم که به هیچ عنوان کیفیت را فدای قیمت کار نکنید. چرا که هرگونه اشتباهی در آن میتواند شما را در مدت کوتاهی مجبور به بازسازی دوباره آن کند.
همانطور که گفته شد رنگ کاری کناف کاری بسیار تخصصی میباشد، از این رو لازم است آن را به افراد با مهارت بسپارید تا نتیجه کار تمیز و زیبا حاصل شود. اگر شما به دنبال فردی مجرب جهت رنگ کردن کناف خود هستید، میتوانید از طریق "خدمت از ما" در کوتاهترین زمان به بهترین متخصص متصل شوید.
ما در این محتوا شما را با بهترین رنگ کناف سقف آشنا کردیم و همچنین به توضیح بهترین رنگ برای کناف پذیرایی، آشپزخانه، اتاق خواب و مراحل اجرای رنگ آمیزی آن پرداختیم. امیدواریم که این محتوا به شما در انتخاب و اجرای رنگ کناف کمک کرده باشد.