علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی چیست؟

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی چیست؟

چرا کمپرسور کولر گازی داغ می‌کند و می‌سوزد؟ علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی چیست؟ چرا موتور کولر گازی می‌سوزد؟ این‌ها رایج ترین سوالاتی است که مشتریان از تعمیرکاران و کارشناسان میپرسند که به همین دلیل میخواهیم در این مقاله به طور کامل به علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی و دلیل سوختن موتور کولر گازی بپردازیم.

داغ شدن کمپرسور اصلی ترین دلیل از کار افتادن موتور کولر گازی

داغ شدن انواع کمپرسور کولر گازی یکی از مهمترین دلایل خراب شدن وسیله است. از کولرهای گازی در مناطقی استفاده می‌شود که در تابستان بسیار گرم و هوا شرجی است. برای مثال در مناطق جنوبی کشور نباید به سراغ کولرهای آبی رفت زیرا هوا رطوبت بالایی داشته و کولر آبی نیز شرایط را مضاعف می‌کند.

حال در چنین محیطی تصور کنید که یک روز کولر خراب باشد آیا می‌توان گرما را تحمل نمود؟ کمپرسور نقش مهمی را در کولر گازی ایفا می‌کند به گونه ای که کوچکترین عیبی در آن می‌تواند خسارت‌های سنگینی را به بار بیاورد که داغ شدن کمپرسور کولر گازی یکی از مشکلات حاد این دستگاه خواهد بود.

 

نحوه تشخیص داغ شدن کمپرسور کولر گازی

کمپرسور در هر وسیله ای همانند قلب انسان است که اگر دچار عیب شود، منجر به سوختن دستگاه خواهد شد. به همین دلیل است که شما باید اطلاعات کافی در مورد عیوب رخ داده در کمپرسور داشته باشید تا در صورت بروز کوچکترین مشکلی بتوانید ان را رفع کنید. قبل از این که به سراغ دلایل داغ شدن کمپرسور کولر گازی برویم ابتدا لازم می‌دانید در مورد علائم داغ شدن کمپرسور کولر گازی صحبت کنیم چرا که تشخیص به موقع این مشکل می‌تواند از شدت خسارت وارده به دستگاه بکاهد:

  • بازدهی کولر گازی کم شده و نمی‌تواند به خوبی محیط را خنک کند.
  • پنل خارجی کولر اسپلیت را بررسی کنید. علی رغم این که فن کولر روشن می‌شود، کمپرسور کار نمی‌کند. 
  • زمانی که کولر گازی را روشن می‌کنید و بعد از چند ثانیه، کولر خاموش می‌شود می‌تواند نشانه‌ای از داغ شدن کمپرسور کولر گازی باشد.

 

دلایل داغ شدن کمپرسور کولر گازی

زمانی که کمپرسور کولر داغ می‌شود و شما علائم نامبرده را مشاهده نمودید باید سریعا کولر را خاموش کرده و به دنبال علت این مشکل باشید. به نقل از منبع معتبر MoncriefAir، دلایل داغ شدن کمپرسور کولر گازی شامل این موارد هستند:

 

1. فیلتر هوا در کولر گازی کثیف شده است

همانگونه که می‌دانید پنل خارجی کولر گازی در محیط بیرونی نصب می‌شود لذا آلاینده‌ها و عوامل خارجی می‌توانند وارد پنل شوند. در داخل پنل خارجی یک فیلتر هوا قرار دارد که کمک می کند. هوای ورودی به داخل کولر، از آلودگی‌ها تصفیه شده و در نتیجه هوایی که وارد محیط ساختمان می‌شود، تمیز باشد. این فیلتر بعد از مدتی پر خواهد شد و نیاز به تعویض دارد.

اگر شما فیلتر هوا کولر گازی را عوض نکنید فشار زیادی به کمپرسور وارد شده و در نتیجه داغ شدن کمپرسور کولر گازی رخ می‌دهد. به همین دلیل است که اکیدا توصیه می‌کنیم که نه تنها در زمان راه اندازی کولر بلکه در مدت استفاده نیز در بازه‌های زمانی منظم، کولر گازی را سرویس کنید و فیلتر را تعویض نمایید.

 

2. ولتاژ برق بالا است

متاسفانه در تابستان به دلیل این که میزان استفاده از برق زیاد می‌شود، فشار زیادی به موتور وسایل وارد خواهد شد. حال اگر ولتاژ برق زیاد شود، ممکن است منجر به سوختن خازن‌ها و در نتیجه داغ شدن و سوختن کمپرسور کولر گازی گردد. البته نصاب کولر گازی در زمانی که قرار است کولر را راه اندازی نماید یک محافظ برق را در پریز قرار می‌دهد تا ولتاژ برق را متعادل کند.اگر می‌خواهید کار نصب کولر گازی را شروع کنید پس در انتخاب نصاب آن دقت داشته باشید.

اگر میزان مصرف برق در تابستان بالا است، همچنین هوا بسیار گرم است، بهتر است هر چند ساعت یکبار، درجه کولر گازی را تنظیم کنید تا به کمپرسور فشار وارد نشود. مقاله بهترین درجه برای کولر گازی به شما اطلاعات مفیدی در این زمینه ارائه می‌دهد.

 

دلیل داغ کردن و سوختن کمپرسور کولر گازی اسپلیت

 

3. کویل‌های کندانسور کثیف شده است

کویل‌ها موظف هستند که هوای گرم را از داخل محیط ساختمان گرفته و به بیرون منتقل کنند. حال اگر کویل کثیف شود، نمی‌توان به وظیفه خود عمل کند. در چنین شرایطی فشار زیادی به کمپرسور وارد شده و منجر به داغ کردن کمپرسور کولر گازی می‌گردد.

با توجه به این که پنل خارجی در بیرون ساختمان قرار دارد لذا ورود آلاینده‌ها به داخل پنل منجر به کثیف شدن کویل می‌گردد. در طول سال کولر خاموش بوده و استفاده نمی‌شود در نتیجه حجم زیادی از مواد آلاینده، گرد و غبار و... وارد پنل شده و کویل را کثیف می‌کند. بنابراین باید قبل از راه اندازی کولر گازی، حتما آن را سرویس نموده و کویل‌ها را تمیز کنید. برای سرویس کولر گازی میتوانید روی تکنسین‌های ما حساب کنید. توجه کنید که قرار گرفتن پنل خارجی در بیرون بدون محافظ و سایبان هم توصیه نمی‌شود، زیرا قرار گرفتن آن در شرایط محیطی نامساعد می‌تواند از علت پیچیدن صدای باد در کولر گازی باشد.

 

4. عمر کمپرسور کم شده است

هر کمپرسور دارای یک عمر مفیدی است که به مرور زمان در اثر کار کردن کولر، کارایی کمپرسور کم می‌شود در چنین شرایطی زمانی که کولر را روشن می‌کند به دلیل فشار زیادی که به کمپرسور وارد می‌شود منجر به داغ شدن کمپرسور کولر گازی خواهد شد. در این زمان باید ای یک مهندس متخصص کمک بگیرید تا کمپرسور را بررسی نموده و در صورت نیاز، این قطعه را عوض کند. البته دقت کنید که تعمیرکار از کمپرسور اصل استفاده کرده و نوع تقلبی را نصب نکند.

اگر کمپرسور داغ می‌کند، یا روشن نمی‌شود، بدانید که عمر آن به پایان رسیده است. در مقاله علت خاموش شدن کولر گازی بعد از چند دقیقه به این نکته اشاره کرده‌ایم.

 

علت داغ شدن کمرسپور کولر گازی	چیست؟

 

5. میزان گاز در کولر کم شده است

اساس کار در کولرهای گازی، گازی است که در لوله‌های جریان دارد. این گاز کمک می‌کند تا هوای ورودی به داخل پنل، خنک شده و سپس وارد محیط ساختمان گردد. در صورتی که میزان گاز ورودی افت کند، فشار زیادی به قطعات داخلی کولر به ویژه کمپرسور وارد خواهد شد. لذا یکی از دلایل داغ شدن و سوختن کمپرسور کولر گازی همین مسئله خواهد بود.

توجه: یکی از رایج ترین دلایل مشکلات کولر گازی کم بودن و یا نداشتن شارژ است که پیشنهاد می‌کنیم که برای تست نشتی گاز کولر از یک سرویسکار کمک بگیرید و اقدام به شارژ گاز کولر گازی کنید.

 

6. ظرفیت کولر گازی برای متراژ ساختمان مناسب نیست

در زمان خرید کولر گازی حتما باید متراژ محیط داخلی را به فروشنده بگویید. اگر ساختمان بزرگ باشد ولی کولری که خریداری نموده‌اید تنها قدرت خنک کنندگی محیط‌های کوچک را داشته باشد، به دلیل این که باید مدت زمان بیشتری کار کند در نتیجه فشار بر روی کمپرسور زیاد می‌شود در این حالت داغ شدن کمپرسور کولر گازی رخ می‌دهد. قطعا تنها راه رفع این مشکل، تعویض کولر خواهد بود. علت باد گرم کولر گازی نیز از دلایل مناسب نبودن نوع کولر برای متراژ ساختمان است.

 

علت داغ شدن موتور کولر گازی دلیل داغ شدن کمپرسور کولر گازی

 

7. کولر گازی به درستی عایق کاری نشده است

زمانی که پنل خارجی نصب می‌شود، باید عایق کاری انجام گیرد تا راندمان خنک کنندگی کولر افزایش یابد. به هر حال در طول سال در اثر نور خورشید، بارش برف و باران، وزش باد و... این عایق پوسیده خواهد شد. حال اگر سرویس کولر گازی انجام نشده و این عایق ترمیم نشود، به دلیل فشار زیادی که به کمپرسور وارد می‌شود منجر به داغ شدن کمپرسور کولر گازی خواهد شد.

 

8. قطعات داخلی کولر گازی دچار عیب شده است

جالب است بدانید که اگر برخی از قطعات مرتبط با کمپرسور خراب شود، فشار زیادی به کمپرسور وارد می‌گردد. در نتیجه یکی دیگر از دلایل داغ شدن کمپرسور کولر گازی می‌تواند ناشی از خرابی سایر قطعات بوده که به طور غیر مستقیم منجر به داغی و حتی سوختن کمپرسور می‌شود. همچنین ایراد در قطعات داخلی کولر گازی می تواند علت روشن نشدن کولر گازی جنرال باشد.برای مثال خازن کولر گازی اگر معیوب شود یا اگر فن، کندانسور، کویل یا سنسور پایپ، برد و سایر قطعات خراب شوند، می‌توانند عاملی برای داغ شدن کمپرسور کولر گازی باشند.

 

9. فن کولر گازی به خوبی کار نمی‌کند

وظیفه فن در کولر گازی، خنک کردن قطعات داخلی کولر است. در صورتی که فن به خوبی کار نکرده و یا بسوزد، دمای کمپرسور بالا خواهد رفت. همیشه برای یافتن علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی به دنبال عیب در خود این قطعه نباشید بلکه ممکن است عیب از سایر قطعات باشد. پس قبل از هر چیز فن کولر را بررسی کنید که آیا سالم است یا نه.

البته ممکن است فن به ظاهر کار کند ولی به دلیل این که تاب دارد، نمی‌تواند عملکرد خوبی را نشان داده و در نتیجه موتور کولر گازی داغ می‌شود. اگر می‌خواهید کولر گازی را از حالت فن خارج کنید و عملکرد آن را بررسی کنید، بهتر است مقاله چگونه کولر اسپلیت را از حالت فن خارج کنیم را مطالعه بفرمائید.

 

علت داغ شدن کمپرسور به دلیل خرابی فن کولر گازی

 

علت داغ شدن کابل کولر گازی

علت داغ شدن کابل کولر گازی را در ادامه بیان کرده‌ایم:

  • بی کیفیت بودن کابل‌ها: از اصلی‌ترین علت داغ شدن کابل کولر گازی، بی کیفیت بودن کابل کولر گازی است. استفاده از کابل با قطر کمتر و غیراستاندارد سبب می‌شود تا جریان برق کافی به کمپرسور نرسد و کابل بیش از حد گرم شود.
  • نقص در سیستم برق خانگی: اگر در فیوز برق یا مسیر برق رسانی به کولر گازی مشکلی وجود داشته باشد، امکان داغ شدن کابل کولر گازی وجود دارد
  • عدم استفاده از فیوز مجزا:. در زمان نصب کولر گازی از کابل باکیفیت و فیوز مجزا استفاده کنید. زیرا سیم‌هایی که در ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و از جعبه فیوز به پریز‌ها و کلید‌هایی مانند کولر وصل می‌شود دارای سطح مقطع 2 هست که برای کولر گازی مناسب نیست.
  • بهتر است یک کابل سه در چهار از کنتور اصلی به کولر وصل کنید: در ضمن براساس میزان آمپر کولر، فیوز مناسب آن را تهیه کنید.  از جعبه فیوز یک انشعاب جداگانه برای کولر بگیرید.
  • عدم استفاده از سیم‌های چند تکه: محل وصل سیم‌ها سبب اتلاف انرژی و داغ شدن سیم خواهد شد. معمولا اگر کابل یکدست باشد بهتر است، اما اگر قصد دو تکه کردن کابل را دارید، حتما اتصالات رو موازی با هم برقرار نکنید و تا جایی که می‌توانید آن را محکم کنید.  
  • شل بودن اتصلات کابل: محل اتصال کابل و سیم فاز و نول رو چک کنید اگر محکم نباشد باعث کشیدن جریان زیادی شده که در نهایت باعث افزایش دما خواهد شد. سعی کنید از جعبه فیوز یک انشعاب جداگانه برای کولر تهیه کنید.
  • منبع تغذیه بیش از حد: اگر دو شاخه کولر گازی به منبع تغذیه نوسان دار متصل شود، به مرور داغ خواهد شد. اگر ولتاژی بیش از حد توان کابل در آن جریان پیدا کند، یعنی سیم کشی معیوب است.
  • پریز مشکل دار: اگر پریز خراب باشد، می‌تواند سبب داغ شدن کابل کولر گازی شود. در صورت معیوب بودن پورت یا کانکتور پریز برق امکان قطع شدن فیوز یا سوختن فیوز برق وجود دارد.
  • دوشاخه معیوب: اگر دو شاخه کولر گازی معیوب باشد، سیم بیش از حد داغ خواهد شد، زیرا انرژی بیشتری در کابل اصلی تلف می‌شود.
  • اضافه بار در مدار کولر گازی: کمپرسور کولر برای تامین انرژی دستگاه فشار زیادی را متحمل می‌شود که در اثر این فشار گرم می‌شود، از طرف تقاضای زیاد به جریان انرژی بیشتر سبب گرم شدن کابل کولر گازی می‌شود.
  • استفاده از پریزی که به چند دستگاه دیگر متصل است: کولر گازی اینورتر در زمان روشن شدن کمپرسور تقاضای برق زیادی دارند، اگر پریز برق به دستگاه‌های دیگر نیز انرژی برساند، ممکن است نوسان جریان برق رخ بدهد. هر سیم توانایی عبور جریان مشخصی انرژی را دارد، در صورت بالا رفتن جریان برق، گرم خواهد شد.
  • خرابی کولر گازی: خرابی کمپرسور یا ایراد در سایر قطعات کولر گازی سبب داغ شدن کابل کولر گازی خواهد شد.
  • شرایط نگهداری نامناسب کابل و دو شاخه: محیط مرطوب یا نور مستقیم آفتاب می‌تواند سبب داغ شدن کابل کولر گازی شود.
  • سوختن فیش موتور کولر گازی: سه فیش از کمپرسور خارج شده است که توسط این سه فیش می‌توان علت سوختن کمپرسور کولر گازی را تشخیص داد. این سه فیش با حروف C -S – M مشخص شده‌اند. در صورت وجود اتصال کوتاه بین C  و M  یعنی سیم پیچ اصلی سوخته است. اگر ارتباط بین S و C قطع شده باشد، یعنی استارت راه انداز از کار افتاده است. اولین دلیل روشن نشدن کمپرسور یا داغ کردن آن می‌تواند به دلیل قطعی سیم یا کابل و خرابی فیش‌هایی باشد که سیم برق را به کمپرسور متصل می‌کنند. علت سوختن فیش موتور کولر گازی می‌تواند به دلیل عمر زیاد آن‌ها باشد.

 

علت داغ شدن کابل کولر گازی

 

فراموش نکنید که کوچکترین خرابی در کمپرسورها و قطعات دیگر کولر گازی منجر به داغ شدن کمپرسور کولر گازی و در نهایت باعث سوختن موتور کولر گازی میشود که توصیه اکید ما این است که از یک سرویسکار بخواهید که کولر گازی شما به صورت دوره ای بررسی کند تا از مشکلات جدی جلوگیری شود.

4.5 امتیاز از 1737 رای


تعمیر کولر گازی و اسپلیت
برای سرویس تعمیر کولر گازی و اسپلیت از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین