پوشش رومالین چیست؟
رومالین پوششی طبیعی و سلولزی با قابلیت پوشاندن سقفها و دیوارها بوده و سبکی جدید برای اجرای نقاشی ساختمان مدرن است. از آنجا که رومالین پوششی جدید است، سوال رومالین چیست بارها از طرف افراد پرسیده میشود. ممکن است علاوه بر رومالین، نام پوشش سلولزی دیگری به نام بلکا را نیز شنیده باشید.
در این مطلب قصد داریم بگوییم رنگ رومالین چیست؛ و پس از بررسی مزایا و معایب رومالین و همچنین قیمت رومالین، تفاوت رومالین و بلکا را توضیح دهیم. اگر با دیدن کاتالوگ رومالین این نوع پوشش برایتان جالب شده است، این مطلب در مورد رومالین دیوار و سقف را از دست ندهید.
رنگ رومالین چیست و چه کاربردی دارد؟
همانطور که اشاره کردیم؛ دیوارپوش رومالین از جدیدترین محصولات در پوششهای ساختمانی است. سطح رومالین دارای بافت و سطحی غیر یکنواخت است. انواع طرحهای رومالین از الیاف طبیعی و مصنوعی، رزین ( کاربرد رزین چیست)، پالپها و سنگها تشکیل و ساخته شده است. هر موردی که در یک کاتالوگ رومالین مشاهده کنید، قابلیت کاربرد برای پوشش دیوار و سقف یا به صورت المان دکوراتیو در ساختمانها كاربرد دارد.
موارد موجود در کاتالوگ رومالین برای پوشش دیوار و ترمیم ترک سقف گچی، نسبت به كاغذ دیواری، رنگ، كنیتكس، گرانول و... مزایای متنوعی داشته و به راحتی با آنها رقابت میکند. فروش رومالین به صورت پودری و معمولا در بستههای 5 و 10 کیلویی انجام میشود.
در مواقعی که با مشکلاتی مثل چگونه رنگ روغن را خشک کنیم یا نحوه کاربرد انواع چسب کاغذ دیواری به چه صورت بوده، انتخاب رومالین بعنوان یک پوشش مناسب بدون زیرساز برای دیوار و سقف بهترین گزینه برای تغییر دکوراسیون فوری و بدون دغدغه است.
ویژگیهای رومالین چیست؟
حالا که میدانید رومالین چیست و با کاربرد آن در ساختمانها آشنا شدید، بهتر است با مزایا و معایب رومالین نیز آشنا شوید.
مزایای رومالین چیست؟
- اجرای فوقالعاده آسان و سریع رومالین روی دیوار در مقایسه با پوششهای دیگر، بدون نیاز به زیرسازی
- زیبایی، شیک بودن و وجود انواع طرحهای رومالین برای سلیقههای مختلف
- قابلیت اجرا و چسبندگی روی تمام سطوح با قدرت پوششدهی بالا
- مقاوم در برابر رطوبت، و عایق مناسب حرارت، صدا و دما
- امکان ترمیم آسان رومالین روی دیوار یا روی سقف
- ارزش قیمت رومالین در مقایسه با کارایی آن
- امکان گردگیری کردن، شستشو و لکه گیری دیوار رنگ شده
- بدون بو و مواد شیمیایی حساسیتزا
- ضد احتراق و آتشسوزی
معایب رومالین چیست؟
- جدا کردن رومالین روی دیوار مشکل بوده و حتما باید به صورت اصولی توسط متخصص انجام شود
- کاهش بازتاب نور، و در نتیجه کوچک شدن و تاریک شدن فضا
- مناسب بودن دیوار پوش ضد آب رومالین برای محیطهای مرطوب
- نیاز رومالین به جریان هوا برای خشک شدن پس از اجرا
- قابل شستشو نبودن برخی مدلها و طرحهای رومالین
مضرات رومالین چیست؟
همانطور که دیدید، معایب رومالین در مقایسه با مزایای این پوشش انگشتشمار است. اما موردی که برخی افراد نگران آن هستند معایب رومالین نیست، بلکه مضرات رومالین است. باید بگوییم که مضرات رومالین (و سایر پوششهای سلولزی مانند بلکا) وجود ندارند. همانطور که در بخشهای قبلی و تعریف اینکه رومالین چیست گفتیم، موارد تشکیلدهنده انواع رومالین دیوار و سقف هیچگونه ضرری برای انسان ندارد.
در واقع چنین به نظر میرسد که مضرات رومالین شایعهای از طرف افرادی باشد که این پوششها رقیب آنهاست. بنابراین هنگام بررسی کاتالوگ رومالین و مراکز فروش رومالین به خاطر داشته باشید که نکات منفی این پوشش تنها در معایب رومالین خلاصه میشود.
تفاوت رومالین و بلکا چیست؟
بسیاری از افراد پس از اینکه متوجه میشوند رومالین چیست، در مورد تفاوت رومالین و بلکا سوال میپرسند. هر دو پوشش سلولزی، بر پایه الیاف گیاهی و دارای قابلیت ترمیم یکسانی هستند. روش تمیز کردن آنها نیز مانند هم است و از موارد تفاوت رومالین و بلکا محسوب نمیشود. در ادامه مهمترین تفاوت رومالین و بلکا را ملاحظه میکنید:
- طرحهای رومالین از بلکا متنوعتر بودن و قابلیت رنگپذیری آن نیز نسبت به بلکا بالاتر است.
- رومالین نسبت به بلکا قابلیت چسبندگی بالاتری دارد و برای انواع سطوح مناسب است.
- دیوارپوش رومالین در مقایسه با بلکا در کارخانه در درمای بالاتری تهیه میشود.
- مقاومت رومالین دیوار در برابر رطوبت از بلکا بیشتر است.
- رومالین روی دیوار برای شستشو با آب مقاومتر است.
- نحوه تمیز کردن آن مانند تمیز کردن بلکا میباشد.
نکات نصب رومالین چیست؟
حالاکه میدانید رومالین چیست و تفاوت رومالین و بلکا را میشناسید، بد نیست با روش اجرای این پوشش نیز آشنا باشید. برای اجرای رومالین کافیست پودر آن را از مراکز فروش رومالین تهیه، و با نسبت مناسبی از آب ترکیب کند (هر 1 کیلو پودر رومالین باید با 3 لیتر آب مخلوط شود). بعد از به دست آوردن خمیر رومالین، باید با یک کاردک آن را با ضخامت مناسب روی سطح دیوار بکشید.
نکته مهم در نصب رومالین دیوار این است که تمام سطح دیوار بهگونهای کاملا یکدست پوشیده شود. اگر لازم باشد که رومالین روی دیوار ضخامت بیشتری داشته باشد، باید آن را در چند لایه اجرا کرد. برای این منظور، باید اجازه دهید تا لایه قبلی رومالین روی دیوار کاملا خشک شود (حدود 4 تا 6 ساعت). سپس میتوانید لایه بعدی دیوارپوش رومالین را اجرا کنید. پس از پایان کار خواهید داید که اجرای رومالین باعث صرفهجویی در وقت و هزینه میشود.
روش نگهداری و شستشوی رومالین روی دیوار
به منظور نگهداری و بالا بردن عمر رومالین دیوار و سقف توصیه میکنیم حداقل هر دو سال یکبار گردوغبار آن را با جاروبرقی پاک کنید. اگر آب و هوای منطقهای ساکن آن هستید آلوده است، این کار را هر سال انجام دهید. آلودگیهای دیوارپوش رومالین را میتوانید با برس یا فرچهای نرم از روی آن پاک کنید.
اگر نیاز به شستشوی رومالین دیوار نیز نیاز داشته باشید، ابتدا باید گردوغبار و آلودگی آن را پاک کنید. همچنین، هنگام انتخاب طرحهای رومالین از کاتالوگ رومالین مطمئن شوید که رومالینی که انتخاب کردهاید، قابلیت شستشو داشته باشد.
سپس با کف شامپو فرش و یک ابر نرم و تمیز، قسمت مورد نظر از رومالین دیوار را به آرامی بشویید. توصیه میکنیم تا جای ممکن تنها از کف شامپو فرش بدون آب (مانند شستشوی فرش و مبلمان) برای عملیات شستشو استفاده کنید.
قیمت رومالین
هنگام فروش رومالین، قیمت رومالین بر اساس فاکتورهایی مانند برند و حجم آن تعیین میشود. با توجه به نوسانات فعلی در بازار، بهتر است برای اطلاع از قیمت رومالین و قیمت دیوارپوش رومالین به سایتهای اینترنتی برای فروش رومالین سر بزنید تا از قیمت روز انواع طرحهای رومالین مطلع شوید.