جوشکاری میگ (MIG) چیست؟

ثبت درخواست " جوشکاری "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
جوشکاری میگ (MIG) چیست؟

اگر قصد یادگیری جوشکاری را دارید، بهتر است از جوشکاری میگ (MIG) شروع کنید، بسیاری از افراد خبره در حرفه جوشکاری به تمام افراد مبتدی که در شروع یادگیری هستند، این روش را پیشنهاد می‌دهند زیرا کار کردن با تجهیزات جوش میگ مشکل نیست.

در این مطلب به آموزش جوشکاری mig و تجهیزات مورد نیاز جوشکاری میگ خواهیم پرداخت.

جوشکاری mig چیست؟

قبل از پاسخ به سوال جوشکاری mig چیست، باید به این نکته اشاره کرد که جوشکاری میگ یا مگ زیر مجموعه جوشکاری قوسی با گاز محافظ (GMAW Welding) است که در کشور ما به آن جوشکاری میگ (Metal Inert Gas) می‌گویند.

در جوشکاری میگ، الکترود سیمی است که به طور دائم به عنوان فلز پر کننده توسط تفنگ جوشکاری (تورچ) به حوضچه مذاب هدایت می‌شود. وظیفه گاز محافظ بی اثر نیز این است که قوس الکتریکی حوضچه جوش و اطراف فلز جوش را از آلودگی و ورود هوا محافظت کند تا قطعات با کیفیت بیشتری به یکدیگر جوش داده شوند.

همان‌طور که در مقدمه یاد شد، این روش انتخابی عالی برای جوشکاران مبتدی و جوشکار سیار است. کار با لوازم جوشکاری MIG آسان است، امکان اتصال فلزات ضخیم و نازک را فراهم می‌کند، و به براده‌برداری و پاک کردن سرباره هم احتیاج ندارد.

 

جوشکاری میگ

 

کاربردهای جوشکاری میگ

به طور کلی، این متد برای جوش دادن آلومینیوم، فولاد کربن، مس، فولاد ضد زنگ، منیزیم، نیکل و برنز بهترین عملکرد را دارد. جوشکاری میگ می‌تواند آلیاژهای دیگر یا فلزات ترکیبی را هم به یکدیگر وصل کند.

از بین این فلزات، فولاد به دلیل استحکام و مقرون به صرفه بودن یک انتخاب بسیار محبوب است، در حالی که آلومینیوم به مهارت و تجهیزات تخصصی بیشتری نیاز دارد. مس نرم است و کار روی آن دقت بالایی می‌طلبد (تا حدی که بعضا گفته می‌شود بهتر است به جای این متد، سراغ جوشکاری تیگ رفت)؛ و آلیاژهای نیکل در کاربردهای با دمای بالا با تکنیک‌های خاص استفاده می‌شوند.

جوشکاری MIG بسیار منعطف است، اما درک ویژگی‎ها فلز(های) پایه برای اجرای موفقیت‌آمیز آن ضروری‌ست.

 

فلزات مناسب برای جوشکاری میگ

 

تجهیزات مورد نیاز جوشکاری GMAW (جوشکاری میگ مگ)

در انجام عملیات جوشکاری میگ مگ، فرآیند جوشکاری به صورت دستی انجام نمی‌ شود، زیرا سیم جوش به صورت اتوماتیک و با سرعتی مشخص تغذیه می‌شود، به همین علت به صورت تمام اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک استفاده خواهد شد.

در حالت تمام اتوماتیک تنها کاری که جوشکار می‌کند، نظارت بر کیفیت جوش است و بقیه کارها توسط دستگاه‌های مکانیزه انجام می ‌شود. در حالت نیمه اتوماتیک فقط سرعت سیم جوش و طول قوس توسط تجهیزات انجام می‌شود و انجام بقیه جوش میگ بر عهده جوشکار است.

 

جوشکاری میگ مگ

 

هر روش جوشکاری نیاز به تجهیزات خاص خودش دارد، برای انجام فرآیند جوشکاری میگ به صورت نیمه اتوماتیک نیاز به لوازم و تجهیزاتی هست که در ادامه تمام آنها را به همراه روش استفاده شرح خواهیم داد.

  • منبع نیرو
  • مشعل جوشکاری
  • تغذیه کننده سیم جوش
  • مخزن گاز محافظ بی اثر

 

منبع نیرو در جوشکاری میگ

منبع نیرو در جوشکاری mig وظیفه تشکیل قوس و تامین انرژی برای ذوب الکترود را دارد. برای این جوشکاری دو نوع منبع نیرو وجود دارد، منبع برق جریان ثابت و ولتاژ ثابت که هنگام استفاده از جریان ثابت، جریان با استفاده از تنظیماتی ایجاد می‌شود که توسط جوشکار در منبع تنظیم می شود.

در نوع دیگر منبع برق یعنی منبع نیرو با ولتاژ ثابت، قوس ایجاد شده توسط تنظیمات ولتاژ خروجی به دست می‌آید. استفاده از منبع با ولتاژ ثابت و الکترود سیمی باعث می‌شود تشکیل قوس به صورت تمام اتوماتیک اتفاق بیفتد.

 

تغذیه کننده سیم جوش میگ (WIRE-FEED SYSTEM)

دومین مورد از تجهیزات جوشکاری میگ مگ سیستم تغذیه سیم است که سیم جوش را با سرعتی معین به حوضچه جوش، هدایت و تغذیه می‌کند. سیستم تغذیه کننده سیم جوش دارای انواع مختلفی است که با توجه به جنس، ضخامت الکترود و طول مشعل قابل استفاده هستند.

بیشتر این سیستم‌ها دارای سرعت ثابت هستند، یعنی قبل از شروع جوشکاری، سرعت تغذیه سیم تنظیم می‌شود و در حین فرآیند جوشکاری ثابت خواهد ماند. البته سیستم تغذیه با سرعت متغیر نیز وجود دارد که موارد استفاده از آنها در صنایع مختلف محدود است.

 

جوشکاری mig

 

انواع سیستم تغذیه کننده سیم جوش:

  • سیستم تغذیه کننده سیم فشاری
  • سیستم تغذیه کننده سیم کششی
  • سیستم تغذیه کننده سیم کششی فشاری

 

مشعل جوشکاری میگ

تفنگ‌های جوشکاری یا همان تورچ‌ها در جوشکاری GMAW کمی پیچیده تر از انبرهای جوشکاری در انواع دیگر جوشکاری است که دارای دو نوع تفنگ جوشکاری دستی یا اتوماتیک هستند. تفنگ جوشکاری به صورت مستمر سیم جوش، گاز محافظ و جریان الکتریکی را به حوضچه جوش انتقال می‌دهد.

برای از بین بردن گرمای زیاد در محل فلز ذوب شده، سیستم‌های خنک کننده ای تعبیه شده‌اند که به دو نوع تقسیم می‌شوند، یکی سیستم خنک کننده هوا خنک برای آمپرهای پایین و دیگری سیستم خنک کننده آب خنک برای آمپرهای بالا.

 

مخزن گاز محافظ در جوشکاری MIG/MAG

مخزن گاز محافظ، نگهدارنده گازهای محافظ بی اثری هستند که برای محافظت از حوضچه جوش در برابر آلودگی استفاده می‌شوند. بیشترین گازهایی که در جوشکاری میگ مگ استفاده می‌شوند هلیوم، آرگون و CO2 هستند که گاز کربن دی اکسید فقط در مواقع خاصی استفاده می‌شود.

این گازها هم به صورت تک و هم به صورت مخلوط با یکدیگر استفاده می‌شوند. انتخاب بهترین گاز محافظ به کاربرد و موادی که قصد جوشکاری آن را دارید بستگی دارد. برای مثال، جوش آرگون برای اتصال فلزات نرم‌تر مانند جوشکاری مس و آلومینیوم مناسب‌تر است؛ هرچند انواع فلزات در ضخامت‌های مختلف را می‌توان با آن جوش داد.

 

آموزش جوشکاری mig

همانطور که قبلا گفته شد در جوشکاری به صورت اتوماتیک جوشکار دخالتی در انجام فرآیند جوشکاری میگ ندارد، اما در انجام فرآیند به صورت دستی جوشکار باید مهارت کار با دستگاه جوش میگ را داشته باشد، در ادامه مراحل جوشکاری mig را آموزش داده‌ایم.

  1. رعایت ایمنی: حتما قبل از شروع از لباس مناسب جوشکاری، عینک و ماسک استفاده کنید.
  2. آماده کردن فلز: در این مرحله سیم الکترود را با یک برس سیمی تمیز کنید زیرا الکترود سیمی در این روش جوشکاری در برابر زنگ زدگی و آلودگی مقاومتی ندارد.
  3. بررسی اتصالات: در این مرحله از جوشکاری میگ باید تمام کابل ها و تجهیزات جوشکاری خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید تمام کابل‌ها درست و محکم هستند.
  4. تعیین قطبیت الکترود: در درون دستگاه جوشکاری اتصالات قطبیت را پیدا کنید و آن را روی قطب مثبت و DC  تنظیم کنید.
  5. تنظیم جریان گاز: قسمت تنظیمات گاز محافظ را روشن کنید و میزان جریان را روی 20 تا 25 تنظیم کنید و از عدم وجود نشتی در شلنگ گاز مطمئن شوید.
  6. انتخاب سیم جوش مناسب: برای جوشکاری مواد نازک بهتر است از سیم‌هایی کمتر از 0.25 اینچ استفاده کنید و برای جوشکاری مواد ضخیم از سیم هایی با قطر 0.35 یا کمی بیشتر استفاده کنید.
  7. انتخاب گاز محافظ: بهتر است برای داشتن یک گاز محافظ همه منظوره از 70 درصد آرگون و 30 درصد CO2 استفاده کنید.
  8. تنظیم آمپر و ولتاژ: در برخی مدل‌های دستگاه جوش میگ به صورت اتوماتیک با توجه به قطر سیم ولتاژ را تنظیم می‌کند، میزان ولتاژ و آمپر به قطر سیم، نوع فلز، نوع گاز محافظ و سرعت تغذیه سیم بستگی دارد.

 

آموزش جوشکاری میگ

 

کاربرد جوشکاری قوسی با گاز محافظ (GMAW Welding)

جوشکاری میگ یکی از قدیمی ترین روش‌های جوشکاری در صنایع مختلف است که در ابتدا فقط برای جوشکاری آلومینیوم از آن استفاده می‌شد. در لیست زیر موارد استفاده از جوشکاری GMAW آمده است:

 

مزایای جوشکاری میگ

جوشکاری mig نسبت به دیگر انواع جوشکاری مزایای بسیاری دارد که بزرگترین مزیت آن نسبت به روش‌های دیگر این است که تغذیه سیم به صورت مداوم صورت می گیرد و نیاز به تعویض سیم ندارد، در ادامه دیگر مزایای این جوشکاری را خواهید خواند.

  • میزان جرقه و پاشش کمتر
  • رسوب بالاتر نسبت به جوشکاری TIG
  • امکان جوشکاری ورق‌های بسیار نازک
  • قابلیت اتوماتیک شدن فرآیند جوشکاری
  • عدم نیاز به تمیز کاری به علت ایجاد سرباره کمتر
  • عمق نفوذ جوش GMAW نسبت به جوشکاری SMAW
  • قابل استفاده در حالت‌های متعدد جوشکاری مانند سربالا، تخت و افقی
  • قابل استفاده برای جوش استیل (فولاد) و فلزهای دیگر مانند آلومینیوم، مس و نیکل

 

جوشکاری میگ چیست

 

معایب جوشکاری میگ

این جوشکاری در کنار مزایا دارای معایب نیز هست که بزرگترین عیب جوشکاری میگ قابل استفاده نبودن در حالت‌های عمودی است.

  • محافظت از قوس در برابر باد
  • مشکل بودن حمل و نقل تجهیزات
  • افزایش احتمال برق زدگی چشم
  • عدم وجود تنوع در سیم جوش و الکترود مصرفی
  • تجهیزات گرانتر نسبت به جوشکاری قوس الکتریکی تو پودری.

در این مقاله سعی کردیم به تعریف جوشکاری میگ بپردازیم و تجهیزات مورد نیاز جوشکاری MIG را بررسی کنیم. علاوه بر مطالعه این مقاله، توصیه می‌شود این کار را در یک کارگاه جوشکاری برای مدتی تمرین کنید. در صورت نیاز به دریافت خدمات جوشکاری می‌توانید از طریق همین صفحه اقدام کرده و از بهترین جوشکاران شهرتان خدمات دریافت کنید.

4.3 امتیاز از 1770 رای


جوشکاری
برای سرویس جوشکاری از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین