معرفی انواع سقف کاذب چوبی
سقف کاذب چوبی با تنوع طرح و مدلهای مختلف در دسته سقفهای کاذب پرکاربرد برای قسمتهای مختلف منزل به شمار میآید. متریال به کار رفته در انواع سقف کاذب چوبی عمدتا روکش چوب، چوب نرا روسی و ام دی اف میباشد.
انواع سقف کاذب چوبی برای طراحی و دکوراسیون داخلی منزل کاربرد زیادی داشته و علاوه بر این موارد اجرای سقف کاذب چوبی با قابلیتهای دیگری مثل عایق صدا و مواردی از این قبیل همراه است. بیشترین حجم استفاده و نصب سقف کاذب چوبی را میتوان در منازل مسکونی مشاهده نمود.
سقف کاذب چوبی با پوشش طرحهای مختلفی از سقف کاذب چوبی سنتی تا سقف کاذب چوبی مدرن را در بر گرفته و متناسب با هر سلیقه و ایدهای میباشد. در این مطلب برای مشاهده یک سبک خاص از سقف کاذب چوبی چندین مدل متنوع به همراه مزایا و معایب استفاده از این مدل سقف کاذب برای دکوراسیون منزل با ما همراه باشید.
سقف کاذب چوبی چیست؟
سقف کاذب چوبی به دلیل استفاده از چوب در ساخت آن به این نام معروف بوده و بیشترین نوع استفاده آن را میتوان در منازل ویلایی شمال کشور مشاهده نمود. به دلیل رطوبت بالایی هوای این منطقه عمدتا از سبک سقف کاذب چوبی در مقایسه با سقف کاذب آلومینیومی یا فلزی برای پوشش ساختمان خود استفاده میکنند.
در هنگام استفاده از مدل سقف کاذب چوب برای منزل بهتر است تمانی فضای آن را در نظر بگیرید زیرا هماهنگی یکی از موارد تاثیرگذار در زیبا نشان دادن این مدل سقف کاذب است.بعنوان مثال سقف کاذب آشپزخانه با پارکت طرح چوب و یا نقاشی ساختمان مدرن در یک راستا در نظر گرفته شوند.
عوامل موثر در قیمت سقف کاذب چوب را میتوان در مواردی مثل نوع چوب و روکشی انتخابی(pvc ،mdf ، ورقه های چندلایی چوب ، osb ، کاج روسی ، چوب راش ، پروفیل های ترمووود ، جعبه های توخالی ام دی اف روکش چوب طبیعی یا pvc , روکش ممبران و وکیوم روکش بر روی سطوح ام دی اف و …) روش اجرا سقف کاذب چوبی ،ضخامت چوب ، فواصل بین چوبها ، و موادی از این قبیل خلاصه نمود.
طرح و انواع سقف کاذب چوبی
مدلهای مختلف سقف کاذب چوبی بر اساس طرحهای به کار رفته، نوع متریال کاربردی و همین طور نحوه نصب و اجرای سقف کاذب به صورت زیر دسته بندی و قابل نصب میباشند.به دلیل تاثیری که رطوبت بر بافت چوب دارد، کابرد این سازه در طراحی سقف کاذب سرویس بهداشتی و مدلهای مختلف سقف کاذب استخر کمتر از محیطهای دیگر است.
سقف کاذب چوبی معلق
همانطور که از نام این مدل سقف کاذب چوبی پیداست بدون تکیه بر سازه خاصی از سقف اصلی ساختمان آویزان شده است. پنلهای آویخته و چهارچوبها یا زنجیرهای فلزی ساختار تشکیل دهندهی این نوع سقف کاذب چوبی خاص هستند. انواع سقف کاذب چوبی معلق با فاصلهای چند سانتی متر پایین تر از سقف اصلی نصب میشوند.
این ایده در کنار طرحهایی مثل دکور محیط با سقف کاذب آی گلس و نصب انواع سقف کاذب گریلیوم برای تکمیل یک دکوراسیون مدرن و امروزی کابرد دارد.
سقف کاذب چوبی مدرن
سقف کاذب چوبی مدرن با استفاده از ایدههای خاص و جدید طراحی انواع سقف کاذب ایجاد شده است. امکان هماهنگی با سبکهای نوین دکوراسیون و طراحی داخلی را میتوان در این نمونه سقفهای کاذب مشاهده نمود.
سقف کاذب طرح چوب
استفاده از ورقههای پی وی سی به جای چوب در طراحی و ساخت انواع سقف کاذب چوبی در این سبک دیده میشود. هزینه خرید و اجرای سقف کاذب چوبی در این مدل مناسب تر بوده و تنوع رنگ بیشتری برای نصب در قسمتهای مختلف ساختمان در آن وجود دارد.
نصب ورزقههای پی وی سی با چسبهای مخصوص بر روی این سبک سقف کاذب چوبی صورت میگیرد. در واقع عملی مشابه آماده سازی دیوارپوش با انواع چسب کاغذ دیواری برای ماندگاری بیشتر و کیفیت مطلوب در هنگام تولید و ساخت این سبک سقف کاذب صورت میگیرد.
سقف کاذب چوبی به سبک کاشی
این مدل سقف کاذب چوبی به دلیل شکل و ابعاد و نحوه نصب به مدل کاشی معروف است.از این طرح به جای روشهایی مثل پوشاندن کاشی قدیمی برای بازسازی ساختمان نیز استفاده میشود.ابعاد و طرح این سقف کاذب مربعی شکل بوده و با میخ و چسب و ابزار استاندار و کاربردی به سقف وصل میشوند.
سقف کاذب چوبی از جنس ام دی اف
این سبک سقف کاذب چوبی را تختهای نیز مینامند که سازه اصلی آن ام دی اف بوده و امکان نصب مستقیم آن بر روی سقف اصلی وجود دارد. این سبک سقف کاذب چوبی در هماهنگی با کف پوشهای ام دی اف یک جلوه خاص به منزل میبخشد.
سقف چوبی کاذب کلاسیک
این مدل از انواع سقف کاذب چوبی به دلیل حالت صندوقی شکلی که دارد به معماری روم و یونان باستان شباهت داشته و از این رو طرح کلاسیک نامیده شده است.
نحوه اجرای سقف کاذب چوبی
برای اجرای سقف کاذب چوبی علاوه بر ویژگی فضای در نظر گرفته شده به تجهیزات و نحوه نصب سقف کاذب چوبی دسترسی داشت. امروزه اجرای سقف کاذب چوبی در کنار دیگر سبکهای سقف کاذب مورد استقبال قرار گرفته است.
نصب و اجرای سقف کاذب باید طبق اصول انجام شده تا جلوه و زیبایی را در محیط ایجاد کند از این رو بهترین روش برای اجرای سقف کاذب مشورت و گرفتن راهنمایی از افراد متخصص در این زمینه است.
مزایای نصب سقف کاذب چوبی
در این بخش از مطلب سقف کاذب چوبی چیست پس از آشنایی کامل با انواع متنوع این نوع سقف کاذب به مزایای نصب و کاربرد آن در دکوراسیون داخلی منزل به صورت زیر اشاره خواهیم داشت.
- قابلیت جذب صدا در انواع سقف کاذب چوبی با استفاده از امکان نصب پانلهای چوبی جذب صدا و ایجاد یک محیط آکوستیک وجود دارد.
- امکان پنهان کردن کابلها، سیم کشیها و همین طور لوله کشیها در ساختار داخلی ساختمان با استفاده از انواع سقف کاذب چوبی فراهم میشود.
- امکان حذف و جایگزینی راحت انواع سقف کاذب چوبی در هنگام بازسازی منزل، دسترسی تجهیزات تاسیساتی و همین طور ایجاد تغییرات در دکوراسیون منزل و تعمیر پانلهای سقف کاذب وجود دارد.
- تنوع در طرح و سبکهای مختلف سقف کاذب چوبی امکان ایجاد هماهنگی بین قسمتهای مختلف ساختمان را به راحتی فراهم میکند.
- سقف کاذب چوبی با کم کردن ارتفاع ساختمان و همین طور عایق حرارت و صدا بودن در بهینه سازی مصرف انرژی و جلوگیری از آلودگی صوتی بسیار تاثیر دارد.
- پسماند باقی مانده از تغییرات دکوراسیون و تعویض انواع سقف کاذب چوبی با محیط زیست آسیب وارد نمیکند.
معایب اجرای سقف کاذب چوبی
انواع سقف کاذب چوبی همانند دیگر مدلها و سبکهای سقف کاذب در برابر ویژگیهای کاربردی با معایبی نیز همراه هستند.
مهمترین معایب اجرای سقف کاذب چوبی میتوان به آتش زا بودن مواد کاربردی در ساخت این سقف کاذب، آسیب پذیری در مقابل رطوبت، هزینهی بالای اجرای سقف کاذب چوبی و در نهایت آسیب پذیر بودن آن در برابر موجوداتی مثل موریانه اشاره داشت.