مراحل رفع لقی سرامیک و کاشی
لق شدن کاشی و سرامیک به دلایل مختلفی ایجاد میشود اما در هر صورت اتفاق ناخوشایندی است. به همین دلیل باید هرچه سریعتر اقدام به رفع لقی سرامیک کنیم. روشهای مختلفی برای رفع لقی سرامیک و کاشی وجود دارد که بعضی از آنها را خودتان تنهایی میتوانید انجام دهید.
برای اینکه این اتفاق مجدد رخ ندهد بهتر است با مراحل رفع لقی و نکات تکمیلی آن آشنا باشید. در این صورت نیازی نیست تا هر چند وقت یکبار، سرامیکها و کاشیهای خانه را تعویض کنید.
فهرست عناوین
روشهای رفع لقی سرامیک و کاشی
به چند روش میتوان رفع لقی سرامیک را انجام داد. در حالت عادی تنها کافی است تا سرامیک یا کاشی خراب را برداشته و دوباره نصب کرد. در شرایطی که اوضاع اکثر سرامیکها با مشکل روبهرو شده، بهترین کار این است که تمام کاشی و سرامیکها را برداشته و از اول شروع کنیم:
استفاده از ملات رقیق و دوغاب
پس از برطرف کردن مشکل اولیه کافی است زیر کار از ملات رقیق استفاده کرده و سپس سرامیک را در جای خود قرار دهیم. اگر شدت لق شدن کم است، میتوان محلول دوغاب را از کنارهها به زیر کاشی یا سرامیک هدایت کنید.
چسب سرامیک باکیفیت
بهترین چسب برای لقی سرامیک، چسب کاشی مایع است. با اضافه کردن این چسب به سطح زیر سرامیک و اعمال فشار مناسب روی آن، میتوان لقی آن را به طور کامل برطرف کرد. سرامیک کف آشپزخانه را به همین شکل میتوان همانند روز اول نصب کرد.
چسب اپوکسی
اگر رفع لقی سرامیک با دوغاب جوابگوی مشکل شما نبود، ممکن است دلیل خرابی رطوبت کف باشد. در این شرایط چسب اپوکسی برای رفع لقی کاشی دیوار و گرفتن صدای سرامیک به کار میرود. از این چسب در محیطهای مرطوب استفاده شده و مقاومت بالایی دارد.
فوم تزریقی
اگر لق بودن کاشی یا سرامیک شما حاد نیست، میتوانید از فومهای فضا پرکن استفاده کنید. کافی است از درز سرامیک آن را تزریق کرده تا تمامی سوراخهای زیر کار پر شود. کار با آن ساده و سریع است و در خانه نیز میتوانید از آن استفاده کنید.
مراحل رفع لقی کاشی و سرامیک
گاهی تنها مشکل شما ترمیم لعاب سرامیک است و میتوانید به سادگی آن را انجام دهید. اما در صورتی که میخواهید چندین کاشی و سرامیک را برداشته و لقی آنها برطرف کنید، باید به مراحل انجام کار دقت کنید.
کلیت مراحل رفع لقی کاشی دیوار و سرامیک کف یکسان بوده و به شرح زیر است:
1. حذف بندکشی اطراف کاشی و سرامیک
اول از همه باید بندکشیهای اطراف کاشی و سرامیک را بکنید تا بتوان این قطعه را جدا کرد. استفاده از یک پیچگوشتی در این مسیر به شما کمک خواهد کرد.
2. برداشتن سرامیک یا کاشی لق شده
باید بتوانید این قطعه را از زمین بلند کنید. به دلیل نبود فضای کافی، باید از یک چاقو یا ابزار نازک دیگر استفاده کنید تا سرامیک بلند شود. اگر بخشی از سرامیک و کاشی همچنان به سطح چسبیده باشند، باید آن را خرد کرده و یک قطعه جدید استفاده کنید.
3. تمیز کردن سطح زیرین کاشی
ممکن است که همچنان مقداری از چسب کاشی یا ملات قبلی به پشت سرامیک چسبیده باشد. باید به خوبی آن را جدا کرده و یک سطح صاف ایجاد کنیم. استفاده از سمباده یا برس سیمی در این مرحله لازم است. گاهی علت لق شدن کاشی پس از ترمیم، همین خراب بودن پشت کار است.
5. صاف کردن زیر کار
مهمترین مرحله لق گیری کاشی و سرامیک همین گام است. باید بتوانید مشکل پیش آمده قبلی را برطرف کنید. در صورت نیاز بخشی از زیر کار را کنده و دوباره آن را صاف کنید. هرچه در این مرحله صبر بیشتری به خرج دهید، رفع لقی کاشی شما با کیفیت بهتری انجام میشود.
6. چسبکاری کاشی و سرامیک
بهترین چسب برای لقی سرامیک، چسب مایع کاشی و اپوکسی است که عایق رطوبت نیز است. البته سایر چسبهای کاشی نیز باعث رفع لقی کاشی دیوار میشوند. پشت سرامیک را به خوبی به این چسب آغشته کرده و در محل خود قرار دهید. فشار کافی را تا خشک شدن چسب حفظ کنید.
7. چکشکاری بعد از نصب
چکشهای پلاستیکی برای ضربهزدن به سرامیک و کاشی وجود دارد. از این رو پس از گذاشتن قطعه کار باید چند بار با چکش روی آن ضربهزده تا در جای خود محکم شود. از طرفی این قطعه نباید بالاتر از سطح سایر سرامیکها باشد.
8. بندکشی دوباره
با استفاده از دوغاب سرامیک و کاشی باید اطراف و درزهای کاشی و سرامیک مدنظر را پر کرده تا جلوی نفوذ آب و رطوبت به زیر آن شود. از طرفی بندکشی باعث میشود تا جلوی حرکتهای ناخواسته گرفته شده و رفع لقی سرامیک با دوغاب آخرین مرحله از آموزش ترمیم کاشی و سرامیک شما است.
علت لق شدن کاشی و سرامیک
ممکن است پس از نصب یا مدتی بعد از اجرای کاشی و سرامیک متوجه لق شدن آنها شویم. برای رفع لقی سرامیک باید در ابتدا علت لق شدن سرامیک را پیدا کرده و سپس آن را رفع کنیم. در این بخش میخواهیم علت لق شدن کاشی و سرامیک را با هم بررسی کنیم:
تغییرات دمایی
هرگونه تغییر شدید دمایی و یا عوض شدن آبوهوا در یک بازه زمانی کوتاه میتواند باعث لق شدن انواع سرامیک کف بشود. ملات کف و سرامیک نسبت به تغییرات دمایی به شکلهای مختلفی واکنش نشان داده و از این رو از یکدیگر جدا میشوند.
برخی سرد و گرم شدنها باعث از بین رفتن بندکشی بین اجزا شده و برای رفع لقی موزاییک باید دوباره عمل بندکشی را انجام داد. اگر از کاشی و سرامیک در محیطهای باز یا در معرض نور آفتاب استفاده کنید، احتمال لق شدن آنها افزایش مییابد.
ملات نامناسب
ملات زیر کار باید بسیار نرم باشد تا کاشی و سرامیک به راحتی روی آن قرار گرفته و با هم ارتباط برقرار کنند. استفاده از ملاتهای خشک و یا کاشی کاری با چسب بیکیفیت میتواند منجر به لق شدن قطعات شود. عملیات نصب باید بدون وقفه اجرا شده و در صورت خرابی ملات، معدوم شود.
برای لق گیری سرامیک باید تا جای ممکن از ملاتهای بسیار شل استفاده کرد. حتی استفاده از دستگاههای ویبره برای بهبود چسبندگی میتواند کارساز باشد. ترکیب سیمان و ماسه نیز باید به درستی انجام شود تا مخلوط ملات چسبندگی مناسب را دارا باشد.
ابعاد سرامیک
علت لق شدن سرامیک میتواند بزرگ بودن کاشی و سرامیکها باشد. سرامیکی با ابعاد بزرگتر به درستی در جای خود قرار نگرفته و احتمال وجود برآمدگی زیر آن بیشتر است. یک راه رفع لقی کاشی دیوار و سرامیک کف این است که سایز را تا جای ممکن کوچک در نظر بگیرید.
تردد بیش از اندازه
در مکانهایی که تردد مراجعین زیاد است، احتمال لق شدن سرامیک بیشتر بوده و در آینده باید از روش رفع لقی سرامیک با دوغاب آن را برطرف کنید. البته میتوان با استفاده از متریالهای مقاوم و زیرسازیهای بهتر، جلوی لقی آن را در کوتاه مدت گرفت.
استفاده از چسب کاشی به جای ملات معمولی جلوی شل شدن اجزا یا خراب شدن بندکشی را میگیرد. البته هزینه این مواد بیشتر است اما در مکانهای شلوغ با رفتوآمد بالا، می تواند مانع از تعمیرات متعدد در آینده شود.
بندکشی نامناسب
در صورتی که بندکشیها به شکل مناسبی انجام نشوند، باعث نفوذ آب به زیر سرامیک شده و سپس همین عامل لق شدن آن را تضمین میکند. در این شرایط رفع لقی سرامیک با دوغاب پیشنهاد میشود تا تمامی بندها بسته شود.
کیفیت پایین مواد
اگر از ملات نامناسب یا چسبهای بیکیفیت استفاده کنید، به زودی باید تمام کاشیها و سرامیکها را برداشته و دوباره از اول شروع به نصب آن کنید. استفاده از چسب کاشی مناسب بهترین راهکار برای رفع لقی کاشی دیوار است.
راه رفتن روی سرامیک تازه نصب شده
تمامی مواد برای عملکرد صحیح نیاز دارند تا خشک شوند. در صورتی که پس از نصب روی این قطعات راه روید، زیر سرامیکها از مواد خالی شده و این اشتباه علت لق شدن سرامیک است.
زیرسازی نامناسب
سطح زیر کاشی و سرامیک را باید کاملا صاف درست کرد. در اکثر مواقع با صاف کردن پستی و بلندیهای زیر کار، میتوان باعث رفع لقی سرامیک شد. لق گیری کاشی نیز به همین شکل بوده و با برداشتن نقاط مزاحم، میتوان کاشی را به راحتی در جای خود نصب کرد.
ضخامت کم زیرسازی
فرقی نمیکند که از چه موادی برای چسباندن کاشی و سرامیک استفاده میکنید. برای نتیجه بهتر باید حتما ضخامت زیر کار را مناسب در نظر بگیرید. در نواحی خطرناک مانند جایی که لولههای آب از آنجا عبور کرده، باید چند لایه ملات ریخته شود.
مرطوب بودن زیر کار
باید قبل از نصب کاشی و سرامیک از خشک بودن سطح زیرین کار مطمئن شد. از این رو بهترین کار استفاده از عایق است. در بسیاری از پروژهها برای گرفتن صدای سرامیک اول زیر را عایق کرده و بعد کفپوش را نصب میکنند.
نصب اشتباه
نصاب باید تجربه کافی برای اجرای کاشی و سرامیک را داشته باشد. عدم فشار کافی، تراز نبودن، زیرکاری اشتباه و نحوه قرار دادن قطعات در کنار یکدیگر میتواند علت لق شدن کاشی و موزاییک باشد.
روش گرفتن صدای سرامیک
صدای تولید شده از سرامیک هنگام راه رفتن روی آن بسیار آزار دهنده است. برعکس چیزی که فکر میکنید، میتوان با چند تکنیک خیلی ساده این مشکل را برطرف کرد. در زیر چند نمونه از این روشها را باری رفع لقی سرامیک معرفی کردهایم.
- اگر صدای ناشی از سرامیک خیلی کم است، میتوانید یک قالیچه یا پادری روی آن بگذارید تا جلوی این صدا را بگیرد. این راهکار موقتی است اما به خوبی عمل میکند.
- بهترین راه برای رفع صدای سرامیک استفاده از چسبهای کاشی و سرامیک باکیفیت است. کمی از این مواد را زیر سرامیک زده تا جلوی صدای اضافه آن را بگیرید.
- اگر درزهای سرامیک به خوبی گرفته شود، لقی آن نیز برطرف شده و صدایی ایجاد نخواهد شد. بندکشی سرامیک به کمک دوغابهای آماده کار سادهای است و میتوانید در خانه امتحان کنید.
- در صورتی که شدت لق بودن سرامیک زیادتر است، میتوانید در چهار گوشه و در قسمت بندکشی شده آن چهار سوراخ کنده و سپس چسب کاشی را درون آن پر کنید. به این شکل سرامیک در همان حالت محکم میشود.
توصیههایی برای جلوگیری از لق شدن کاشی، سرامیک و موزاییک
بهترین راه برای رفع لقی موزاییک، سرامیک یا هر قطعه دیگری این است که هنگام نصب نهایت دقت را به خرج دهیم. معمولا در طول مدت استفاده اتفاقی برای سرامیکها رخ نمیدهد و لق شدن آنها نتیجه کار بیکیفیت هنگام نصب است.
در ادامه سعی کردهایم چند توصیه مهم در هنگام اجرای کار سرامیک و کاشی داشته باشیم. با رعایت این موارد خیالتان از بابت لق شدن کاشی و سرامیک راحت خواهد بود:
- سطح زیر کار را به خوبی صاف کنید و مطمئن شوید که رطوبت ندارد.
- از چسب کاشی باکیفیت استفاده کنید تا به مرور زمان سرامیک از کف جدا نشده و صدا ندهد.
- به تراز بودن سطح کار دقت کنید. رعایت شیب و زاویه یکسان جلوی لق شدند کاشی و سرامیک را میگیرد.
- درزگیری و بندکشی بسیار اهمیت داشته و میتوانید از دوغابهای نانو یا دیگر محصولات جدید و مقاوم استفاده کنید.
- با مشاهده اولین سرامیک لق سریعا آن را تعمیر کنید تا این مشکل به نواحی اطراف گسترش پیدا نکند.
برای رفع لقی کاشی دیوار و سرامیکها بهترین راه این است که کار را به افراد باتجربه در این زمینه بسپارید. افراد متخصصی در زمینه تعمیر و نصب کاشی در خدمت از ما هستند که میتوانند علاوه بر لقگیری سرامیک، تعویض کفپوش و دیوارپوش را هم برای شما انجام دهند.
برای دریافت خدمات میتوانید ابتدا با پاسخ به چند سوال، از قیمت نهایی خدمات مطلع شوید. سپس با مطالعه نظرات مشتریان قبلی، انتخاب کنید که کدام تکنیسین و تعمیرکار برای شما مناسب است. در تمام مراحل، تیم پشتیبانی خدمت از ما آماده پاسخ به سوالات و رفع مشکلات شما است.