سرامیک کاری و نصب سرامیک را به متخصصش بسپار
دستمزد سرامیک کاری در بخش های مختلف خانه از جمله کف ساختمان، دیوارها، نما و ... به دو صورت کلی، بر اساس متراژ کار مشخص می شود، یکی بر اساس متر مربع و دیگری به صورت کنتراتی. اگر شما هم به دنبال قیمت نصب سرامیک دیوار و کف ساختمان هستید، در این محتوا با ما همراه باشید تا با جزئیات و قواعد کلی محاسبه هزینه نصب سرامیک آشنا شوید.
لیست دستمزد سرامیک کاری سال 1403
نوع خدمات | قیمت خدمات (بروز رسانی اردیبهشت 1403) |
---|---|
اجرت نصب سرامیک کف ساده (متر مربع) | 160.000 تا 300.000 تومان |
قیمت نصب سرامیک دیوار (متر مربع) | 110.000 تا 220.000 تومان |
هزینه نصب سرامیک بین کابینتی (متر مربع) | 160.000 تا 350.000 تومان |
اجرت نصب سرامیک چسبی با متراژ بالا (متر مربع) | 70.000 تا 290.000 تومان |
دسمزد نصب سرامیک دوغابی (متر مربع) | 160.000 تا 320.000 تومان |
هزینه نصب سرامیک راه پله و مشاعات (متر مربع) | 200.000 تا 250.000 تومان |
اجرت نصب سنگ اسلب | 300.000 تا 500.000 تومان |
اجرت نصب سرامیک کف آجری (متر مربع) | 160.000 تا 180.000 تومان |
نصب سرامیک سرویس بهداشتی (کنتراتی حساب میشود) | 2.500.000 تا 8.000.000 تومان |
اجرت نصب کاشی استخر طرحدار (متر مربع) | 250.000 تا 600.000 تومان |
فهرست عناوین
عوامل مؤثر بر قیمت نصب سرامیک
نصب سرامیک یک پروسه زمانبر بوده که باید با دقت و ظرافت خاصی انجام شود تا نتیجه کار نیز زیبا و بدون نقص شود. در اینجا به بررسی چند نمونه از عواملی که بر روی قیمت نصب سرامیک تأثیر میگذارند میپردازیم تا شما اطلاعات خوبی در این زمینه در اختیار داشته باشید.
میزان سختی کار
یکی از مهمترین عوامل مؤثر در این زمینه، مربوط به میزان سختی کار است. چنانچه شما برای نصب سرامیکهای خود طرح خاصی را در نظر دارید و به دنبال اجرای یک الگوی منحصر به فرد هستید، باید بدانید که هزینه نصب و اجرای بیشتری نیز باید پرداخت کنید.
بدیهی است که چنین طرحهایی به زمان بیشتری برای اجرا نیاز دارند و هزینه تمامشده آنها نیز بیشتر خواهد شد. برای مثال قیمت نصب سرامیک اسلب از دیگر انواع آن بیشتر است؛ زیرا ابعاد بزرگتری دارد و در نتیجه سختی کار آن هم بیشتر خواهد بود.
مساحت فضا
مساحت فضا و موقعیت آن نیز از دیگر عوامل مؤثر بر دستمزد سرامیک کاری هستند. هر اندازه مساحت فضای شما بیشتر باشد، شما باید هزینه بیشتری برای نصب سرامیکهای آن پرداخت کنید.
همچنین در صورتی که دسترسی به فضا و موقعیت قرارگیری سرامیکها نیز مناسب و بهینه نباشد، احتمال بالا رفتن قیمت نصب سرامیک وجود دارد؛ پس شما باید به این عوامل نیز توجه ویژهای داشته باشید. محل نصب نیز در این زمینه مؤثر است که در بخشهای بعدی به صورت مفصل به توضیح آن خواهیم پرداخت.
اندازه سرامیکهای انتخابی
از دیگر عواملی که تأثیر فوقالعادهای بر روی هزینه دستمزد نصب سرامیک میگذارند، میتوان به اندازه سرامیکهای انتخابی اشاره کرد. بدیهی است که انتخاب سرامیکهای بزرگ باعث پیشروی بهتر و سریعتر کار میشود؛ در صورتی که انتخاب سرامیک در ابعاد کوچکتر، تأثیری کاملا عکس در این زمینه داشته و باعث کند شدن کار خواهد شد. اما به همان مقدار، سختی کار در نصب سرامیکهای بزرگ بیشتر است؛ به همین دلیل قیمت نصب سرامیک اسلب هم معمولا بالاست.
همچنین اگر سرامیکها دارای طرح خاصی باشند که باعث به اجرا در آمدن یک الگوی خاص شود نیز هزینه نصب بیشتری خواهند داشت. پس در زمان انتخاب و خرید سرامیک برای فضاهای مختلف، حتما به این نکات توجه ویژهای داشته باشید.
نوع لولهکشی
نوع لولهکشی نیز از دیگر موارد مهم و مؤثر در این زمینه است. چنانچه لولهکشی به صورت تو کار انجامشده باشد، سرامیک کار شما باید از روشها و مهارت خاصی استفاده کند تا بتواند به نصب سرامیکها بپردازد.
همچنین در این حالت باید از ملات و یا چسب بیشتری نیز در راستای نصب سرامیکها استفاده کند. این عوامل باعث میشوند تا در صورت استفاده از لولهکشی توکار، هزینه نصب سرامیک تا حدی بیشتر از لولهکشیهای روکار باشد.
وضعیت سطح و آمادهسازی آن
قبل از نصب سرامیک، باید به آمادهسازی سطح بپردازید تا در وضعیت مناسبی قرار داشته باشد و نصب سرامیک به راحتی بر روی آن امکانپذیر باشد. بدیهی است که اگر سطح به آمادهسازی زیاد و مفصلی نیاز داشته باشد که زمان زیادی ببرد، دستمزد سرامیک کاری نیز به دنبال آن بیشتر خواهد شد.
دستمزد سرامیک کاری بر اساس محل نصب
همانطور که در بخشهای قبلی نیز اشاره کردیم، یکی از عوامل مؤثر بر قیمت نصب سرامیک مربوط به محل نصب آنهاست. میدانیم که سرامیک در مکانهای مختلف مانند سرویس بهداشتی، آشپزخانه، راه پله، کف و ... نصب میشود. نصاب سرامیک بسته به راحتی و سختی کار در هر یک از این محیطها، میتواند به تعیین دستمزد سرامیک کاری بپردازد.
طبق تجربه میتوانیم ادعا کنیم که اجرای کاشی و سرامیک در سرویس بهداشتی و آشپزخانه، از سایر بخشهای خانه گرانتر بوده و هزینه بیشتری به دنبال دارد. همچنین قیمت نصب سرامیک دیوار، از قیمت نصب سرامیک کف بالاتر است. این تقسیمبندی برای قیمتها بر اساس سختی و دشواری نصب و همچنین تکنیکهایی است که در هر یک باید استفاده شود.
هزینه نصب سرامیک بر اساس روش نصب
نصب سرامیک از طریق روشهای مختلفی انجام میشود که هرکدام از آنها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. هرکدام از این روشها ممکن است برای محیطهای مختلفی نیز به کار گرفته شوند. در این بخش از این مقاله قصد داریم تا به صورت کامل به آشنایی با روشهای مختلف برای سنگکاری یا همان سرامیک کاری و همچنین تأثیر هرکدام از آنها بر روی قیمت نصب سرامیک آشنا شویم.
سرامیک کاری با بندکشی
یکی از روشهای نصب سرامیک، سرامیک کاری با بند است. در این روش بین کاشیها یا سرامیکها توسط مواد بندکشی مناسب، پر شده و اصطلاحا بندکشی میشود. در این روش، بندکشی باید با ظرافت خاصی انجام شود تا نتیجه کار زیبا و بدون نقص باشد. تمیزکاری در این روش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و میتواند تأثیر فوقالعادهای در نتیجه کار داشته باشد.
همین موضوع میتواند بر روی قیمت تمامشده کار نیز تأثیر داشته باشد. طبیعتا در این روش باید هزینهای را به صورت مجزا بابت بندکشی سرامیکها پرداخت کنید. بندکشی سرامیک به دو صورت یعنی بندکشی سرامیک با سیمان سفید و یا سیمان سیاه قابل انجام است؛ رنگ بندکشی میتواند با توجه به رنگ سرامیکها انجام شود.
کاشیکاری بدون بندکشی
در برخی از موارد افراد ترجیح میدهند تا از سرامیک کاری بدون بند برای نصب سرامیک بخشهای مختلف ساختمان خود استفاده کنند. این روش نیز مزایای مخصوص به خود را داشته و میتواند نتیجه یکدست و زیبایی داشته باشد. قیمت نصب سرامیک بدون بندکشی در مقایسه با روش قبلی پایینتر است.
سرامیک با دوغاب سیمان
از دیگر روشهایی که برای نصب سرامیک وجود دارد میتوانیم به دوغاب سیمان اشاره کنیم. در این روش مبنای اصلی کار معمولا رج اول کارشده بر روی دیوار است. رج اول باید کاملا تراز شود تا شما بتوانید با نهایت دقت و ظرافت، یک نصب سرامیک فوقالعاده داشته باشید. در واقع مشخص کردن خط تراز، نقطه شروع سرامیک کاری است که باید به خوبی انتخاب شود. به دلیل نیاز به دوغاب سیمان و دقت بالای موردنیاز در این روش، دستمزد سرامیک کاری معمولا بالاست؛ اما باز هم بستگی به متراژ فضا دارد.
سرامیک کاری با ملات
روش دیگری که در برخی از مواقع توسط نصاب سرامیک مورداستفاده قرار میگیرد، سرامیک کاری با ملات است. در این روش معمولا از ملات خمیری ماسه در پشت سرامیک استفاده میشود. نحوه نصب و ویژگیهای این روش باعث شدهاند تا یک انتخاب مناسب برای نصب سرامیک زیر سقف باشد. از آنجایی که امکان ریختن دوغاب وجود ندارد، میتوانیم نتیجه بگیریم که یکی از بهترین انتخابهای برای نصب بروی سطوح کاملا صاف و هموار روی دیوار محسوب میشود.
قیمت نصب سرامیک کف با چسب
از دیگر روشهای پرکاربرد و محبوب برای نصب سرامیک، میتوانیم به سرامیک کاری با چسب اشاره کنیم که شباهت بسیار زیادی با سیمان و ماسه دارد. این روش در اغلب موارد برای نصب سرامیک بدون کندهکاری و همچنین نصب کردن سرامیک ها و کاشیهای بین کابینتی آشپزخانه به کار برده میشود. از ویژگیهای منحصر به فرد این روش میتوانیم به سرعت بالای آن در نصب و همچنین تمیز بودن کار اشاره کنیم که با کمترین میزان ریخت و پاش انجام میشود.
سرامیک کاری با چسب معمولا برای محلهایی که شرایط کندهکاری برای آنها وجود نداشته و یا اینکه چندان در معرض آب و رطوبت قرار ندارند مورداستفاده قرار میگیرد. این روش بهتر است برای حمام به کاربرده نشود. در این روش میتوان از انواع چسبهای سرامیک ایرانی و خارجی استفاده و نتیجه خوبی دریافت کرد.
با توجه به این موارد میتوان گفت که قیمت نصب سرامیک کف با چسب، به نوع چسب آن وابسته است و از طرفی، زمان لازم برای نصب سرامیک کمتر است و نیازی هم به کنده کاری نداردف پس در نتیجه هزینه سرامیک کاری با چسب متفاوت از سایر روش هاست.
قیمت نصب سرامیک اسلب چقدر است؟
اسلب به سرامیک هایی با ابعاد زیاد گفته میشود که به دلیل ابعاد زیاد هزینه نصب سرامیک اسلب را نیز افزایش میدهد، زیرا علاوه بر دقت و حوصله، به انرژی و زمان زیادی نیاز دارد. به طور کلی هزینه سرامیک کاری کاشی های خیلی بزرگ و یا خیلی کوچک، روی قیمت نهایی خدمات موثر است.
نصب سرامیک با اسکوپ
از دیگر روشهایی که برای سرامیک کاری به کار گرفته میشود، روش اسکوپ یا روش خشک است. این روش کاملا بدون ملات انجام شده و در این زمینه هیچگونه ریخت و پاشی ندارد. سرامیکها در روش اسکوپ توسط میله و بستهای قوی نصب شده و کنار یکدیگر قرار میگیرند.
اصلیترین کاربرد این روش در نمای ساختمانهای بلند است که ایمنی و استحکام در آنها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در نتیجه در زمان بررسی قیمت نصب سرامیک نما باید به سراغ این گزینه بروید.
نصب کاشی بر روی کاشی
در برخی از مواقع مانند بازسازی ساختمان، شما باید فکری به حال کاشیهای قدیمی بکنید تا کاشیهای جدید جایگزین آنها شوند. معمولا نصب کاشی بر روی کاشی، راهکار مناسبتر و مقرون به صرفهتری نسبت به کندن کاشیهای قدیمی محسوب میشود.
همچنین با این روش میتوانید در زمان خود نیز تا حد زیادی صرفهجویی کنید. از معایبی که این روش به دنبال دارد میتوانیم به افزایش ارتفاع کف و همچنین مشکل در باز و بسته شدن دربها اشاره کنیم.
نحوه محاسبه دستمزد سرامیک کاری 1403
حال که به صورت کامل با روشها مختلف سرامیک کاری آشنا شدیم، لازم است تا نحوه محاسبه دستمزد سرامیک کاری را بررسی کنیم. هزینه نصب کاشی با توجه به روش و همچنین محل نصب، در 2 دسته کلی قرار میگیرد؛ در نهایت شما میتوانید به روشهای مختلف دستمزد سرامیک را با پیمانکاری و یا کاشیکار، پرداخت کنید.
محاسبه به روش متری
یکی از اصلیترین روشهای موجود در این زمینه، محاسبه دستمزد سرامیک کاری به صورت متری است. بدیهی است که قیمت نصب سرامیک نما، قیمت نصب سرامیک کف، دیوار، اسلب و ... به صورت متری با یکدیگر تفاوت زیادی دارد که نباید در زمان محاسبه نادیده گرفته شوند.
در این روش پیمانکار و یا شخص کاشیکار از پروژه کاری بازدید کرده و قیمتی را برای هر متر آن اعلام میکند. در این زمینه نصاب سرامیک باید تمام المانها و پارامترهای مختلف را در نظر گرفته و سرعت پیشرفت کار را به خوبی بسنجد تا بتواند به خوبی تصمیم بگیرد. محاسبه متری میتواند بر اساس متر فضا و یا متر سرامیک مصرفی انجام شود؛ اما آنچه اهمیت دارد این است که تمام نکات مهم و تأثیرگذار در نظر گرفته شوند.
محاسبه متری معمولا برای پروژههای کاری بزرگ مانند نمای ساختمان، آشپزخانه، کف و راه پله کاربرد داشته و برای پروژههای کوچک و زمانبر مورداستفاده قرار نمیگیرد؛ چراکه در چنین حالتی برای کاشیکار صرفه چندانی نخواهد داشت. پروژه موردنظر باید بیشتر از 40 مترمربع باشد تا بتوانید از این روش برای محاسبه دستمزد کاشیکار آن بهره ببرید. هزینه نصب سرامیک کف، نما و ... در این روش بر اساس مترمربع انجام شده و نحوه متر کردن آن نیز مشخص خواهد بود.
محاسبه به صورت توافقی یا چکی
روش دیگری که برای محاسبه دستمزد سرامیک کاری به کار گرفته میشود، روش متفاوتی است. طبیعتا در انجام این پروژههای کاری، توافق بین طرفین اهمیت زیادی داشته و نباید از آن غافل شد. روش توافقی برای قیمت نصب سرامیک و محاسبه دستمزد، تفاوت زیادی با روش متری دارد. در این روش نصاب سرامیک میتواند یک بازدید کلی از پروژه داشته باشد و در ازای اجرای کل آن، مبلغی را پیشنهاد دهد. در نهایت با توافق طرفین در ازای مبلغ پیشنهادی، این کار انجام خواهد شد. روش توافقی در اغلب موارد برای پروژههای کوچکتر از 50 متر، زمانبر و یا مدلهایی که از الگوهای خاص پیروی میکنند مورد استفاده قرار میگیرد.
در روش چکی، محاسبه دستمزد به صورت روز مزد نیز امکانپذیر بوده و میتوان بر این اساس برای پرداخت هزینه اقدام نمود. در این روش هر اندازه که زیرسازی سطوح بیشتر باشد و نیاز به آمادهسازی وسیعتری داشته باشد، هزینه نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
هزینههای جانبی سرامیک کاری
در زمان محاسبه دستمزد سرامیک کاری، لازم است به هزینههای جانبی موجود و مؤثر در این زمینه نیز توجه ویژهای داشته باشید. بدون شک تمام هزینهها در اجرت نصب خلاصه نشده و شما به عنوان یک کارفرما، باید هزینههای مختلف دیگری را نیز پرداخت کنید که در این بخش به معرفی چند نمونه از مهمترین گزینهها در این زمینه میپردازیم.
حمل و نقل و تخلیه بار
زمانی که برای خرید سرامیک اقدام کنید، متوجه میشوید که ساختمان شما نیاز به مقدار زیادی سرامیک در ابعاد و همچنین طرح و نقشهای مختلف دارد. شما برای آوردن سرامیکهای خریداریشده به محل ساختمان خود، باید هزینههای حمل و نقل را به صورت کامل پرداخت کنید. همچنین هزینه ایاب و ذهاب نصاب سرامیک نیز بر عهده شما بوده و باید پرداخت شود.
خرید سرامیک
یکی از عمدهترین هزینهها در این زمینه که باید به آن توجه ویژهای داشته باشید، مربوط به خرید سرامیک است. سرامیک یکی از مصالح ساختمانی پرطرفدار و پرکاربرد محسوب شده که در فضاهای مختلف به کار برده میشود. همین امر باعث شده تا تنوع بسیار گستردهای از نظر ابعاد و اندازه و همچنین طرح و رنگ برای این مصالح ساختمانی در نظر گرفته شود.
وجود این میزان از تنوع باعث شده تا قیمت سرامیک نیز طیف گستردهای داشته باشد. شما با هر میزان بودجهای میتوانید برای خرید سرامیک محبوب و موردنظر خود اقدام کنید. پس یکی از هزینههای جانبی که باید توجه ویژهای به آن داشته باشید مربوط به هزینه خرید سرامیک است.
ملات
نصب سرامیک علاوه بر سرامیک، به مصالح ساختمانی دیگری مانند سیمان، شن، ماسه و ... هم نیاز دارد تا نصاب سرامیک بتوانید با آنها یک ملات باکیفیت تهیه کند. پس یکی دیگر از هزینههای جانبی که در این زمینه که به هیچعنوان نباید نسبت به آن غافل باشید، هزینههای مربوط به تهیه ملات است. شما باید انواع مصالح ساختمانی که در زمان سنگکاری یا سرامیک کاری مورداستفاده قرار میگیرند را به صورت کامل تهیهکرده و در اختیار کاشیکار خود قرار دهید.
آیا قیمت نصب سرامیک با کاشی متفاوت است؟
یکی از مهمترین سؤالاتی که در این زمینه برای افراد پیش میآید این است که آیا تفاوتی بین قیمت نصب سرامیک و کاشی وجود دارد؟ در ابتدا بهتر است تا با کاشی و سرامیک بیشتر آشنا شویم تا بتوانیم پاسخ مناسبی به این پرسش ارائه دهیم. به صورت کلی کاشیها در دو نوع کاشی کف و کاشی دیواری تولید شده و به بازار ارائه میشوند. نوع کفی کاشی به سرامیک معروف بوده و به این عنوان شناخته میشود. عمده تفاوت این دو نوع کاشی مربوطه کیفیت لعاب، جنس، استحکام و همچنین میزان جذب آب آنهاست.
این موضوع باعث شده تا در مکانهای بهداشتی اغلب از کاشیهای سرامیکی استفاده شود. تفاوتهای موجود بین این دو مصالح ساختمانی، باعث شده تا قیمت آنها نیز با یکدیگر متفاوت باشد و طبق تجربه و تحقیقات انجامشده، میتوانیم نتیجه بگیریم که قیمت کاشیکاری ساده در مقایسه با سرامیک کاری کمتر است.
چرا نباید در هزینه نصب سرامیک صرفهجویی کرد؟
در برخی از موارد ممکن است افراد به دنبال روشهای مختلفی برای کاهش قیمت نصب سرامیک نما، کف و ... باشند و اقدامات مختلفی را نیز در این زمینه انجام دهند. در اینجا باید به شما اطلاع دهیم که نصب سرامیک از خدماتی محسوب میشود که اصلاح آن پس از اتمام فرآیند کار بسیار مشکل، زمانبر و همچنین هزینهبرتر است. همین موضوع میتواند باعث شود که یک صرفهجویی کوچک نیز برای شما تا حد زیادی گران تمام شود.
ممکن است شما برای کاهش هزینههای خود، اقدام به خرید سرامیک درجه سه کرده و به صورت کلی از متریال کم کیفیت در این زمینه استفاده کنید. در چنین حالتی هرچه که نصاب سرامیک شما مجرب و بامهارت باشد، بازهم نتیجه کار تمیزی و ظرافت فوقالعادهای نخواهد داشت و ممکن است نتوانید از آن راضی باشید.
از طرف مقابل چنانچه محصول باکیفیت و درجهیک خود را به دست یک نصاب غیرحرفهای بپردازید، احتمال حیف شدن سرامیک و خرابی کار وجود دارد. پس توصیه میکنیم که برای نصب سرامیک به هیچعنوان به فکر صرفهجویی نباشید و از بهترینها برای این کار استفاده کنید.
جمعبندی
یکی از مراحل ساختمانسازی مربوط به نصب سرامیک در فضاهای مختلف است که نکات مخصوص به خود را دارد. شما بعد از تهیه سرامیک موردنظر خود، باید با یک نصاب سرامیک و کاشیکار نیز صحبت کرده و استعلام قیمت نصب سرامیک دیوار و کف، نما و سایر بخشهای ساختمان را بگیرید. دستمزد سرامیک کاری به عوامل و شرایط مختلفی وابسته است، به همین دلیل نمیتوان یک قیمت مشخص و واحد برای آن در نظر گرفت.
در بخشهای قبلی به صورت کامل به بررسی قیمت نصب سرامیک در مکانهای مختلف و همچنین با روشهای گوناگون پرداختیم تا شما اطلاعات مفیدی در این زمینه به دست آورید.