همه چیز درباره رنگ نانو ساختمانی

ثبت درخواست " نقاشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
همه چیز درباره رنگ نانو ساختمانی

رنگ نانو ساختمانی یکی از جذاب‌ترین رنگ‌ها برای نقاشی ساختمان است، که استفاده از آن هیچ محدودیتی نمی‌شناسد! تکنولوژی مدرن نانو مدتهاست راه خود را به حوزه نقاشی ساختمانی باز کرده، و به لطف ویژگی‌های منحصربه‌فردش توانسته محبوبیت بالایی را به دست بیاورد.

تا جایی که اگر قصد نقاشی ساختمان‌تان را داشته باشید، مطمئنا نام رنگ نانوی ساختمانی را برای نقاشی فضاهای داخلی و همچنین خارجی مانند نقاشی دیوار آجری با رنگ نانوی نما ساختمان را شنیده‌اید.

با مجله خدمت از ما همراه باشید تا با مزایا و معایب رنگ نانو، مدل‌های متفاوت آن و البته قیمت رنگ نانوی ساختمان آشنا شوید.

رنگ نانو چیست؟

عبارت "رنگ نانو ساختمان" تا حد خوبی این محصول را معرفی می‌کند: رنگی که با تکنولوژی نانو ساخته شده است. اگر خیلی کوتاه بخواهیم بگوییم، نانو فناوری‌ای است که با ذرات بسیار کوچک سروکار دارد. خود نانو هم در اصل مقیاسی کوچکتر از میکرومتر برای اندازه‌گیری است.

رنگ نانو با همین تکنولوژی و با رزین اکریلیک (کاربرد رزین چیست) ساخته می‌شود. رنگ نانو برای دیوار یا رنگ نانو نمای ساختمان از نظر ظاهری تفاوتی با رنگ‌های معمولی ندارد، و بدون حلال می‌توان از آن استفاده کرد.

 

رنگ نانو ساختمانی

 

ویژگی اصلی رنگ نانو ساختمانی عایق کردن سطوح در برابر سرما و گرما و مقاوم کردن آنها در برابر جذب آلودگی‌هاست. البته این رنگ ویژگی‌های خاص دیگری هم دارد که باعث کاربرد بالای آن در اجرای متدهای خاص نقاشی ساختمان مدرن می‌شود، از جمله امکان اعمال آن به صورت شفاف.

رنگ كردن ديوار با غلطك، قلمو و اسپری با انواع رنگ نانو به راحتی انجام می‌شود. حتی اگر به جای رنگ نانو برای دیوار دنبال گزینه مجلل‌تری با همان مزایا و ویژگی‌های خاص باشید، می‌توانید از کاغذ دیواری نانو  برای تغییر دکوراسیون‌تان استفاده کنید.

 

انواع رنگ نانو ساختمانی

رنگ دیوار از جنس نانو را، بر اساس کاربرد‌ها و ویژگی‌های آن می‌توان در دسته‌های مختلفی جای داد. در ادامه با مهمترین انواع رنگ نانو ساختمان آشنا می‌شویم:

 

1. رنگ نانو عایق حرارتی

رنگ نانو عایق حرارتی برای رنگ‌آمیزی سطوح فلزی‌ای به کار می‌رود که در معرض حرارت بالا هستند. در فصول گرم، رنگ نانو ساختمانی حرارتی در سطح خود حفره‌هایی ایجاد می‌کند که جلوی نفوذ گرما به داخل ساختمان را می‌گیرد. این حفره‌ها در زمستان هم از خروج گرما از ساختمان جلوگیری کرده، و مصرف انرژی را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهند.

رنگ نانو عایق حرارتی علاوه بر پوشاندن سطوح خارجی ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری، برای ساختمان‌های بهداشتی و درمانی هم شدیدا رایج است. چرا؟ به خاطر اینکه این رنگ در برابر رطوبت، و رشد قارچ و کپک هم مقاوم است.

استفاده از این نمونه به عنوان رنگ نانو نمای ساختمان هیچ محدودیتی برای شما ایجاد نمی‌کند، چون تنوع رنگ آن به شدت گسترده است. سایر مزایای این رنگ نانو برای دیوار عبارت است از:

  • کمترین میزان انتقال حرارت بین سایر عایق‌های حرارتی
  • قابلیت استفاده به عنوان رنگ نانو عایق رطوبتی
  • مقاوم در برابر شست‌وشو
  • غیر قابل اشتعال
  • هزینه مناسب
  • اجرای ساده

 

رنگ نانو عایق حرارتی

 

2. رنگ نانو ضد حریق

در کنار رنگ نانو نمای ساختمان که عایق حرارتی باشد، یک نوع رنگ نانوی دیگر هم در بازار موجود است که خاصیت ضد حریق دارد. این رنگ هم روی سطوح فلزی به کار می‌رود، اما سطوحی که امکان آتش گرفتن آنها وجود داشته باشید.

در این حالت، اگر این اتفاق بیفتد، رنگ نانو پف می‌کند و یک لایه محافظ را در برابر شعله آتش به وجود می‌آورد. و به این ترتیب، زمان ذوب و فرو ریختن مصالحی مانند فولاد طولانی‌تر می‌شود. این رنگ نانو برای دیوارها و سطوح کارخانه‌ها، مراکز پتروشیمی و ساختمان‌هایی که به نوعی با مواد آتش‌زا مرتبط هستند (مثلا بیمارستان‌ها)، بیشترین کاربرد را دارد.

معایب رنگ نانو ضد حریق در برابر مزایای آن حقیقتا قابل چشم‌پوشی است؛ چراکه این رنگ:

  • ظاهر بنا را تغییر نمی‌دهد، و به عنوان رنگ نانو نمای ساختمان یک گزینه عالی است.
  • جلوی انتشار بیشتر آتش را می‌گیرد، و خسارت‌های ناشی از آن را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد.
  • هنگام آتش گرفتن هیچ گاز سمی‌ای منتشر نمی‌کند، و از این جهت دوستدار محیط زیست هم است.

 

رنگ نانو ضد حریق

 

3. رنگ نانو ضد آب

اصولا خیلی از ما رنگ نانو را به عنوان یک رنگ ضد آب می‌شناسیم. البته تعجبی هم ندارد؛ در ذهن همه ما نام نانو و خاصیت آب‌گریزی پیوند محکمی با یکدیگر دارند. اما داستان این رنگ نانو برای دیوار از سایر نمونه‌ها جداست.

رنگ نانو ضد آب زمانی به عنوان رنگ نانو نمای ساختمان به کار می‌رود که سطح مدنظر دارای حفره باشد. منظورمان حتما دیوارهای آجری یا گچی نیست؛ حتی سطح شیشه هم حفره‌های بسیار ریزی دارد. رنگ نانو ضد آب این حفره‌ها را پر کرده و سطح را آب‎گریز می‌کند، همچنین:

  • مقاومت سطوحی که در معرض رطوبت قرار دارند را چندبرابر می‌کند.
  • تمیز کردن سطوح مختلف را فوق‌العاده ساده می‌کند.
  • یک عایق رطوبتی بسیار مطمئن است.

 

رنگ نانو در فضای داخلی ساختمان

 

4. رنگ نانو استخری (رنگ نانو عایق رطوبتی)

رنگ نانو استخری را می‌توان یک رنگ نانو ضد آب دانست. همان‌طور که از نام آن هم مشخص است، این رنگ نانو برای رنگ‌آمیزی استخر و جکوزی استفاده می‌شود و اصلا مخصوص همین کار است. رنگ نانو استخری، سطح را در برابر آب، روغن و سایر سیالات مقاوم کرده، و به دیرتر کثیف شدن و نظافت فوق سریع و ساده آن کمک می‌کند.

رنگ نانو استخری در مخازن آب بتنی، پشت بام، روف گاردن‌ها، سرویس‌های بهداشتی و سایر فضاهای مرطوب هم کاربرد دارد. با استفاده از این رنگ حتی می‌توان ملات ضد آب هم ساخت. معایب رنگ نانو مخصوص استخر هم در برابر مزایای آن به چشم نمی‌آید، این رنگ:

  • در برابر اشعه فرابنفش و شرایط جوی گوناگون مقاومت عجیبی را از خود نشان می‌دهد.
  • در برابر پوسیدگی، ترک‌خوردگی، مواد اسیدی و املاح آب استخر مقاوم است.
  • با پر کردن حفره‌ها و ترک‌ها سطح را کاملا ضد آب می‌کند.
  • نسبت به رشد کپک، قارچ و باکتری هم مقاوم است.
  • غیر قابل اشتعال است و آتش نمی‌گیرد.

 

رنگ نانو استخری

 

5. رنگ نانو آنتی باکتریال

با استفاده از این رنگ نانو برای دیوار می‌توان سطح را در برابر انتشار میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا، باکتری‌ها و ویروس‌ها مقاوم کرد. این نمونه از رنگ نانو داخل ساختمان‌های پزشکی و بیمارستان‌ها (روی دیوارها و برای رنگ کناف سقف) بیشترین استفاده را دارد.

در کنار مراکز بهداشتی و درمانی، رنگ نانو آنتی باکتریال در آشپزخانه‌های صنعتی و خانگی، کارخانه‌های صنایع غذایی، مراکز آموزشی (مدارس و دانشگاه‌ها)، سالن‌های ورزشی، استخر و سونا، لابی و غذاخوری هتل‌ها، رستوران‌ها و ... هم کاربرد دارد. این رنگ همچنین:

  • در برابر رطوبت و رشد کپک و قارچ مقاوم است.
  • بر پایه آب و دوست‌دار محیط زیست است.
  • بو ندارد و حساسیت ایجاد نمی‌کند.
  • رنگ‌های بسیار متنوعی دارد.

 

رنگ نانو آنتی باکتریال

 

6. رنگ نانو خود ترمیم شونده

این نوع رنگ نانو برای دیوارهای اماکن صنعتی به کار می‌رود تا جلوی خوردگی آنها را بگیرد. انواع رنگ نانو خود ترمیم شونده مکانیسم بسیار جالبی دارند.

وقتی این رنگ‌ها آسیب می‌بینند، کپسول‌های میکرویی درون آنها آزاد شده و رنگ را مجدد ترمیم می‌کند. همین موضوع باعث می‌شود آسیبی روی سطح رنگ‌شده نماند، و رنگ آن خورده نشود.

 

رنگ نانو خود ترمیم شونده

 

7. رنگ نانو ضد انعکاس

این نمونه یک رنگ نانو نمای ساختمان محسوب نمی‌شود. در عوض، از این رنگ‌های شفاف برای پوشاندن پنل‌های خورشیدی استفاده می‌شود تا عمر و بهره‌وری‌شان افزایش پیدا کند. رنگ نانو ضد انعکاس در ساخت عینک هم کاربرد دارد و انعکاس نور را کاهش می‌دهد، فاکتوری که برای افراد عینکی بسیار مطلوب است!

 

رنگ نانو سبز برای دیوار

 

مزایا و معایب رنگ نانوی ساختمان چیست؟

کاربردهای متنوع رنگ نانو ساختمان انعطاف بی‌نظیر آن را نشان می‌دهد. اما این به معنی آن نیست که معایب رنگ نانو را فراموش ببریم. برای هرچه بیشتر رنگ نانو عایق، ویژگی‌های مثبت و منفی آن را در ادامه بررسی می‌کنیم:

 

مزایای رنگ نانو ساختمان

  • کاربرد ساده و سریع: هم رنگ نانوی نما ساختمان و هم رنگ نانو داخل ساختمان هر دو مایع هستند، و با هر ابزاری می‌توان آنها را به سادگی و سرعت هرچه تمام‌تر روی سطح مدنظر اعمال کرد؛ از قلم‌مو و غلطک گرفتاه تا اسپری (آموزش رنگ آمیزی با اسپری را از اینجا بخوانید).
  • دوست‌دار محیط زیست: از آنجا که رنگ نانو برای دیوار به هیچ حلالی احتیاج ندارد و به صرفه‌جویی در مصرف انرژی کمک می‌کند، یک رنگ دوست‎دار محیط زیست محسوب می‌شود.
  • فدا نشدن زیبایی:رنگ نانو نمای ساختمان و همچنین رنگ نانو داخل ساختمان به هیچ عنوان زیبایی نقاشی را فدا نمی‌کند و دست شما را در ایجاد طرح‌های مختلف نمی‌بندد. از رنگ نانو ساختمانی می‌توان در نمای بیرونی و داخلی به صورت بی‌رنگ یا با افزودن رنگدانه استفاده کرد. حتی می‌توان در حین استفاده رنگ نانو برای دیوار، بافت‌های متنوعی (مانند طرح کاغذ دیواری) را هم ایجاد کرد.
  • انعطاف‌پذیری قابل توجه: از رنگ نانو نما ساختمان می‌توان روی انواع سطوح فلزی، چوبی، گچی، سیمانی، گالوانیزه و غیره با خیال راحت استفاده کرد.
  • قابلیت شستشو: سطحی که با رنگ نانو عایق نقاشی شده است را می‌توان به راحتی شست. عاملی که نگهداری از چنین سطوحی را بسیار ساده می‌کند.
  • مقاومت عالی: مقاومت رنگ نانو نمای داخلی ساختمان و حتی نمای خارجی آن در برابر هوازدگی، رطوبت، اشعه فرابنفش، آلودگی‌های محیطی مانند ذرات آلاینده در هوا و زیست محیطی مانند باکتری، قارچ و ... ما را شگفت‌زده می‌کند. همه این موارد به پایداری رنگی فوق‌العاده رنگ نانو برای دیوار و نما کمک می‌کنند.

 

معایب رنگ نانو ساختمانی

در برابر مزایای متنوع نقاشی ساختمان با رنگ نانو عایق حرارتی و رطوبتی، معایب رنگ نانو برای نمای ساختمان و دیوارهای داخلی حقیقتا انگشت‌شمار است. در ادامه معایب رنگ نانو ساختمان را بررسی می‌کنیم:

  • ویسکوزیسه بالا و تشکیل تراکم یکی از معایب رنگ نانو نما ساختمان و دیوار است.
  • دسترسی به رنگ نانو ساختمانی در برخی مناطق دشوار استف که البته که خرید اینترنتی رنگ نانو آن را رفع می‌کند.
  • طرز استفاده از این رنگ‌ها هرچند ساده است، اما نقاشی ساختمان با رنگ نانو را حتما باید به یک فرد متخصص و باتجربه سپرد.

 

زدن رنگ نانو با قلم مو

 

کاربردهای رنگ نانو برای دیوار و نمای ساختمان

  • کاربرد اصلی رنگ نانو برای نقاشی نما، دیوارهای داخلی، عایق کردن سطوح و محافظت از آنهاست؛ از رطوبت گرفته تا آتش‌سوزی.
  • نقاشی ساختمان با رنگ نانو آنتی باکتریال برای جلوگیری از سرایت عفونت‌ها در مراکز بهداشتی، اماکن عمومی و غیره.
  • عایق کاری دیوارهای داخلی، سقف کاذب استخر و مکان‌های حساس و مستعد انتقال آلودگی، کف و نمای ساختمان با رنگ نانو عایق برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی.
  • در بیمارستان‌ها، کارخانه‌ها، مراکز پتروشیمی و مراکزی با مواد آتش‌زا، رنگ نانو ساختمان به افزایش مدت زمان آتش گرفتن و ذوب مصالح کمک می‌کند.
  • به علت زرد شدن کاغذ دیواری بعد از نصب در مناطق مرطوب، انواع رنگ ساختمانی نانو به دیوارپوش ترجیح داده می‌شود.
  • و بسیاری کاربردهای دیگر که در متن به آنها اشاره شد.

 

طریقه زدن رنگ نانو

برای زدن رنگ نانو باید ابتدا سطح زیر آن را آماده کنید. اگر دیوار مورد نظر شما گچی بوده، حتما زیرسازی را انجام دهید زیرا بدون آن نتیجه نهایی مطلوبی نخواهید داشت.

  • ابتدا سطح دیوار گچی را تمیز کرده و بتونه‌کاری را انجام دهید؛
  • اگر بتونه را خودتان می‌سازید، دقت کنید که بیش از اندازه رقیق نباشد؛
  • بعد از خشک شدن بتونه‌ها، سطح را سنباده بکشید تا صاف شود؛
  • دوباره بتونه‌کاری و سنباده کشی را تکرار کنید تا سطح کاملا صاف شود؛
  • هنگامی که سطح دیوار شما صیقلی شد باید پرایمر را بزنید؛
  • بعد از زدن پرایمر، صبر کنید تا کاملا خشک شود.

اگر در تابستان نقاشی می‌کنید احتمالا چند ساعت برای خشک شدن پرایمر کافی باشد اما در محیط‌های سرد و مرطوب بهتر است حداقل یک روز صبر کنید.

  • رنگ نانو را با آب رقیق کنید و دو تا سه دست روی دیوار بزنید؛
  • می‌توانید رنگ را با قلمو، پیستوله یا غلتک روی دیوار بزنید اما دقت کنید تا هر لایه، ضخامت کمی داشته باشد؛
  • حداقل هشت تا 10 ساعت زمان بدهید تا هر لایه خشک شود؛
  • با توجه به جنس دیوار ممکن است نیاز به دو یا سه دست نقاشی داشته باشید.

 

قیمت رنگ نانوی ساختمان

قیمت رنگ نانوی ساختمان با توجه به نوع آن، کیفیت و برند رنگ و ... مشخص می‌شود. برای مثال، قیمت رنگ نانو ساختمان با قیمت رنگ نانو عایق رطوبتی متفاوت است.

با توجه به نوسانات فعلی، سر زدن به فروشگاه‌های خرید اینترنتی رنگ نانو یا مغازه‌های فروش رنگ نانو برای نمای ساختمان، بهترین راه برای تخمین قیمت این محصولات است.

اما به صورت کلی، قیمت رنگ نانوی ساختمان با توجه به مزایای متنوع و انگشت‌شمار بودن معایب رنگ نانو بسیار مناسب و اقتصادی است.

در این مقاله سعی کردیم برای شما از کاربردها، مزایا و معایب رنگ نانو ساختمان بگوییم؛ و به شما در انتخاب رنگ مناسب کمک کنیم. «خدمت از ما» بستری را فراهم کرده است که به بتوانید قیمت نقاشی ساختمان برای پروژه‌تان استعلام قیمت بگیرید و از نقاشان شهر خودتان، خدمات موردنظر را دریافت کنید.

فرقی نمی‌کند که شما نیاز به نقاشی ساختمان در تهران دارید و یا سایر شهرهای دیگر، از طریق سایت "خدمت از ما" می‌توانید به بهترین متخصص در شهر خود متصل شوید.

4.5 امتیاز از 1260 رای


نقاشی ساختمان
برای سرویس نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین