علت نم دادن سقف دستشویی و حمام + رفع آن
چکه کردن سقف و نم توات و حمام از جمله مشکلاتی است که ممکن است در فصل سرما که بارندگی زیاد است گریبانگیر ما شود؛ البته این تنها دلیل آن نیست. رفع نم دستشویی و حمام از جمله مشکلاتی است که اگر مقدار آن حتی کم هم باشد، نباید بیتفاوت از کنار آن رد شویم و ممکن است مشکلات بزرگتری همچون خرابی و خسارت بزرگ را به همراه داشته باشد.
از این رو باید قبل از ایجاد مشکل اقدام به تعمیر و درست کردن سقف دستشویی خود کنیم تا مشکلات بزرگ را نداشته باشیم. علاوه بر نشتی آب از سقف، بدلیل ارتباط سرویس بهداشتی با آب و رطوبت ممکن است مشکلاتی مثل نم در دیوارها و یا نشت آب در کف توالت را به دنبال داشته باشد، که در چنین مواقعی لازم است، به دنبال راه حل جهت رفع نم کف توالت و حمام باشید، زیرا ممکن است نشت آب به طبقه پایین منتقل شود.
در ادامه این مطلب تمامی نکات و اطلاعات لازم، پیرامون نحوه تعمیر و رفع نم حمام و توالت را با هم بررسی می کنیم.
اهمیت رفع نم کف توالت و حمام
وقتی شما، با مشکلاتی نظیر، نم در کف توالت، دیوار و یا سقف آن روبرو میشود باید حتما آن را جدی بگیرید و به رفع نم سرویس بهداشتی بپردازید. گاهی اوقات شما شاهد چکه کردن آب از سقف هستید، اما گاهی اوقات هم هست، که مشکلات مختلف خود را به صورت نم در بخش های مختلف توالت نشان میدهند، در چنین مواقعی، به سادگی از آنها عبور نکنید.
اگر به سرعت به دنبال علت و رفع نم کف توالت و سایر بخشهای دیگر نباشید، ممکن است خسارات سنگینی برای شما و همسایگانتان داشته باشد، به خصوص اگر در آپارتمان زندگی می کنید. گاهی اوقات ممکن است باعث ریزش سقف همسایه شما شود و یا آسیبهای زیادی به دیوارها و وسایل منزل شما در اثر رطوبت وارد شود.
در زیر دلایل اینکه نباید رفع نم کف توالت و حمام را به تعویق بیاندازید را بررسی می کنیم.
- علت نم میتواند ترکیدگی لوله باشد، که باعث خرابی و ریختن سقف خانه شما و یا اگر این مشکل در کف توالت باشد، باعث نشت آب به طبقه پایین و ریختن سقف همسایه میشود.
- باعث ایجاد بوی بد و آزار دهنده در کل فضای خانه میشود.
- ایجاد باکتری، قارچ و کپک روی دیوار و گوشههای دیوار
(مطلب پیشنهادی: رفع نم کمد دیواری)
علت نم دادن سقف دستشویی و حمام
از آنجایی که سرویس بهداشتی جز مناطق مرطوب خانه به حساب می آید، ممکن است در معرض چکه کردن نفوذ آب باشد. نشتی و چکه سقف دستشویی دلایل مختلفی میتواند داشته باشد. نشتی توالت طبقه بالا، مشکلاتی در سیفون، ایراد در عایق بندی سقف و کف و ترکیدگی لوله از جمله دلایل چکه سقف دستشویی است.
تعمیر و رفع چکه سقف دستشویی یک کار تخصصی است و باید آن را به متخصص این کار بسپاریم. در ادامه به بررسی دلایل مختلف علت نم و نشتی آب در توالت و حمام میپردازیم.
چکه و نم از توالت طبقه بالا
گاهی اوقات ممکن است توالت طبقه بالا درست نصب و عایق نشده باشد و با هر بار استفاده از دستشویی و شستشوی آن به طبقه پایین نشتی بدهد. باید توجه داشته باشید که چکه از سقف توالت طبقه بالا در ابتدا به شکل لکه های زرد نمایان میشود و بعد با قره های آب همراه است. بنابراین با مشاهده نشتی آب از سقف و یا دیدن رطوبت، در اولین فرصت از همسایه خود بخواهید که به بررسی و پیدا کردن علت و رفع نم توالت خود بپردازد.
چکه و نم کف توالت از طریق سیفون
یکی دیگر از علت های نشتی سقف دستشویی و نشت آب به طبقه پایین، ایراد در سیفون است. به یاد داشته باشید که ایراد در لوله کشی و انشعابات سیفون ممکن است همیشه رخ دهد و از دلایل رایج چکه سقف دستشویی است. برای اطمینان از سلامت سیفون در هنگام چکه باید ابتدا لوله های سیفون را ببندید، اگر چکه ادامه داشت اشکال از سیفون نیست ولی در غیر این صورت سیفون مشکل دارد و باید به تعمیر سیفون بپردازید.
بهتر است در هنگام چکه کردن اتصالات لوله سیفون را بررسی کنید و در صورت خرابی و مشکل به لوله کش متخصص مراجعه کنید و مشکلات مربوط به آن را حل کنید.
نشت آب به طبقه پایین به دلیل مشکل عایق بندی
اگر عایق بندی کف دستشویی درست انجام نشده باشد و دچار مشکل شود، باعث بروز چکه و رطوبت کف توالت میشود. عوامل زیادی مثل ترکیدگی لوله و مشکلات لوله کشی دیگر موجب ایجاد مشکل در عایق بندی کف میشود. اگر در ساختمان های قدیمی زندگی کنید باید حتما لولهکشی سرویس را چک کنید و اگر خراب باشد یا مشکل داشته باشد، برای رفع نم کف توالت، باید اقدام به تعمیر و تعویض آن کنید.
نشتی سقف دستشویی و حمام، در اثر ترکیدگی لوله:
نشتی سقف دستشویی در اثر ترکیدگی لوله از مشکلاتی است که بیشتر در ساختمانهای قدیمی اتفاق میافتد. ترکیدی لوله سرد و گرم سرویس بهداشتی نیز میتواند دلایل نشتی و چکه سقف باشد. و یا در آپارتمانها علت نشتی و رطوبت سقف توالت، به دلیل ترکیدگر لوله و نشت آب به طبقه پایین است. بنابراین در صورت مشاهده ترکیدگی، خرابی یا حتی سوراخ در لولهها سریعا به کمک یک متخصص تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه، اقدام به تعویض آنها کنیم.
نحوه رفع نم دستشویی و حمام (کف و دیوارها)
برای جلوگیری از چکه سقف و همچنین رفع نم توالت و دیوارها، باید اقداماتی را انجام دهیم که در ادامه به آن میپردازیم.
- اولین و مهمترین اقدام برای جلوگیری از چکه سقف استفاده از عایقهای رطوبتی است.
- استفاده از لوله کشی و انشعابات مناسب و نگهداری درست از آن ها : گاهی اوقات ما با سوراخ کردن دیوار و کارهایی از این قبیل به لوله کشی آسیب وارد میکنیم و باعث ایجاد نشتی و چکه میشود.
- استفاده از تهویه در خانه و سرویس بهداشتی: این نکته هم برای جلوگیری و هم رفع نم توالت و حمام بسیار مهم است، به خصوص در مناطقی که میزان رطوبت زیاد است.
- برای پیدا کردن علت نم توالت و حمام، می توانید به رنگ آب و رطوبت توجه کنید.
- پر کردن درزهای کاشی، برای جلوگیری و رفع نم کف توالت و حمام (بندکشی کاشی)
تشخیص چکه سقف
سقف ممکن است به هر دلیلی چکه کند. یکی از راه های تشخیص چکه سقف، بررسی خرابی آن است که کاملا واضح است و میتوان با چک کردن سقف به آن پی برد. اگر شما حین بارندگی یا پس از آن چکه مشاهده کردید و یا لکه زرد در سقف ایجاد شد بدانید که باید در سریع ترین زمان ممکن اقدام به تعمیر آن کنید و معمولا آب جاری سده از سقف های آسیب دبده رنگ کثیفی دارد.
در هنگام بارش برف در سقف های آسیب دیده، چکه به صورت بلور باقی میماند وچکه در کناره های دیوار خارجی دیده میشود. همچنین اگر عایق روی شیروانی خیس شده باشید بدانید که عایق آسیب دیده و نیاز به تعمیر دارد.
مواد مورد نیاز برای تعمیر و رفع نم توالت و حمام
از آنجایی که روش مشخصی برای وجود ندارد دلیل این چکه ها نیز متفاوت است. به طور مثال مشکلات سقفی به نجار و ابزار نجاری احتیاج دارد، ولی مشکلات ناشی از لوله کشی و سیفون به لوله کش و ابزار لوله کشی نیاز دارد.
نکاتی در رابطه با تعمیرات سقف
تعمیرات سقف کاری کاملا تخصصی است و اگر شما در این زمینه حرفهای نیستید و تجربه کافی ندارید، هیچگاه اقدام به تعمیر نکنید. در ادامه نکاتی مهم پس از تعمیر سقف را به شما میگوییم.
بعد از تعمیرات لوله سقف حتما حفره ایجاد شده را تا چند روز باز بگذارید تا کاملا خشک شود و پس از آن کارهای تعمیراتی سقف را انجام دهید. شما با ایجاد حفره در سقف سرعت فرایند خشک شدن را بیشتر میکنید؛ همچنین از رشد باکتری و قارچهایی که بر اثر رطوبت ایجاد میشوند جلوگیری می کنید. توجه داشته باشید که اگر پس تعمیر سقف همچنان نم و رطوبت داشت باید سقف گچی را تعمیر کنید.
سخن پایانی
در این مطلب درباره چکه سقف دستشویی، نم کف و دیوارها و راه های برطرف کردن نشتی و رفع نم کف توالت مطالبی را به شما گفتیم.
اگر شما با مشکلات چکه سقف مواجه شدید بازار آنلاین "خدمت از ما" میتواند چندین متخصص برای تشخیص ترکیدگی لوله جهت تعمیر و رفع نم دستشویی و حمام فراهم کند. برای انجام این کار کافیست در وب سایت یا اپلیکیشن "خدمت از ما" ثبت سفارش کنید و از بین افراد فعالی که وجود دارند با خواندن نظرات کاربران قبلی، یهترین انتخاب را داشته باشید.