مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف ساختمان
اگر میخواهید بدانید مزایای سیستم گرمایش از کف ساختمان چیست و معایب سیستم گرمایش از کف چه موارد را شامل میشودT در این مقاله از "خدمت از ما" به تمام سوالات شما درباره اینکه سیستم گرمایش از کف چیست؟ و نظرات کارشناسی در مورد گرمایش از کف بیشتر به چه مواردی اشاره دارد؟ پاسخ خواهیم داد.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بین چندین انتخاب برای راه اندازی انواع سیستم گرمایشی ساختمان مانده باشید. بررسی انواع شومینه برای نصب شومینه، ابهام بین اینکه گرمایش از کف بهتر است یا رادیاتور و دیگر نمونههای سیستم انتقال انرژی بخشی از موارد رایج در این شرایط است.
بنابراین در ادامه همهی مزایای سیستم گرمایش از کف ساختمان و معایب سیستم گرمایش از کف ساختمان را بطور خلاصه بررسی برای افرادی که تمایل به انتخاب این سیستم گرمایشی دارند را ارائه میدهیم. همچنین ممکن است برایتان سوال باشد مضرات گرمایش از کف برای بدن چیست؛ این دسته از معایب نیز یکی از مضرات گرمایش از کف است که به آن نیز خواهیم پرداخت.
برخی دلایل خاص خود را برای انتخاب دارند، بعنوان نمونه به جای انجام اقدامات نگهداری مثل جلوگیری از دوده شوفاژ یا رفع مشکلات ناشی از شومینه هیزمی و ایرادات ناشی از نصب پکیج در ساختمان ترجیح به امتحان یک سیستم جدید مثل گرمایش از کف را دارند.
اما این سیستم گرمایشی نیز با مزایا،معایب و مراحل سرویس و نگهداری خاصی مثل هواگیری گرمایش از کف همراه بوده بنابراین آشنایی با این سیستم قبل از انتخاب امری ضروری و مهم است.
سیستم گرمایش از کف چیست؟
نحوه کار سیستم گرمایش از کف به این صورت است که لوله های مخصوصی مانند لوله های 5 لایه یا 3 لایه از سطح زیرین کف عبور داده میشوند و آب گرم داخل این لوله ها عبور کرده و گرما از کف ساختمان بهصورت یکنواخت در محیط پخش شده و تا ارتفاع دو متر از کف را گرم می کند.
حداكثر دمای كف در سیستم گرمایش از کف 29 درجهی سانتيگراد است که در مقایسه با دیگر سیستم های حرارتی سیستم گرمایش از کف ۲۵ تا ۳۰ درصد در مصرف انرژی صرفه جويی میکند و برای محیط های بزرگ بسیار مقرون بهصرفه است که البته این جز کاربردی ترین مزایای سیستم گرمایش از کف بشمار میرود. در ادامه، از مزایا و معایب گرمایش از کف، بیشتر صحبت خواهیم کرد.
3 روش پیاده سازی سیستم گرمایش از کف ساختمان:
- سیستم گرمایش از کف با آب گرم
- سیستم گرمایش از کف با جریان الکتریسیته
- سیستم گرمایش از کف با هوای گرم
یکی از معایب سیستم گرمایش از کف با جریان الکتریسیته این است که این روش زمانی برایتان بهصرفه خواهد بود، که قیمت برق انرژی الکتریکی کم باشد. همچنین اگر در مناطق سردسیر زندگی میکنید، به این دلیل که هوا گرمای زیادی را نمیتواند در خود نگه دارد،
پیاده سازی سیستم گرمایش از کف با هوای گرم را به شما توصیه نمیکنیم و این مورد نیز از معایب سیستم گرمایش از کف با هوای گرم میباشد. در نهایت در مقایسه با دو روش دیگر پیاده سازی با روش سوم یعنی سیستم گرمایش از کف به وسیله آب گرم مقرون به صرفه تر می باشد و معایب سیستم گرمایش از کف در این روش کمتر خواهد بود. به همین دلیل این روش رواج بیشتری یافته است.
مزایای سیستم گرمایش از کف
در ادامه مزایای سیستم گرمایش از کف و معایب سیستم گرمایش از کف را بطور کامل بررسی خواهیم کرد.
گرمای یکنواخت در تمام محیط
یکی از مزایای سیستم گرمایش از کف این است که در هر جای از محیط که باشید، گرمای یکسانی را تجربه خواهید کرد؛ برخلاف سیستم های گرمایشی دیگر مانند شومینه، بخاری و شوفاژ که فقط نزدیک آنها احساس گرما میکنیم و حدود ۷۰ درصد حرارت تولید شده، بالا رفته و دمای هوای پایین، مخصوصاً کف ساختمان به حداقل میرسد.
راحتی و آسایش
از دیگر مزایای سیستم گرمایش از کف این است که، حس مطلوب گرما را هنگام راه رفتن روی کف ساختمان تجربه خواهید کرد. همچنین وسایل خانه و سایر اشیاء و سطح های داخل اتاق نیز گرم هستند و حرارت بدن انسان به اشیاء داخل اتاق منتقل نمی شود. برای خانه های که سقف های بلند و پنجره های بزرگ دارند بسیار مناسب میباشد، به ویژه فضاهای مانند حمام، راهروها، پرکینگ و... را به راحتی گرم خواهد کرد.
بازدهی بالا
سیستم گرمایش از کف جز مقرون به صرفه ترین سیستم های گرمایش ساختمان محسوب میشود و این از جمله مزایای سیستم گرمایش از کف بشمار میرود. با سیستم گرمایش از کف حدودا 30٪ در مقایسه با سایر سیستم های گرمایشی در مصرف انرژی صرفه جویی میشود؛ به این دلیل که سیستم گرمایش از کف، بر مبنای دمای کاری پایین کار کرده و قابلیت تنظیم دمای هر اتاق را به صورت جداگانه فراهم کرده است.
بی سر و صدا بودن
بی سرو صدا بودن هنگام کار کردن نیز یکی از کاربردی ترین مزایای سیستم گرمایش از کف میباشد. به این صورت که هنگام کار کردن سیستم هیچگونه صدای مانند صدای فن یا لرزش کانال یا صدای عبور آب از لوله ها شنیده نمیشود و از مزایای سیستم گرمایش از کف بشمار میرود.
گرمایش از کف و طراحی و دکوراسیون
از مزایای سیستم گرمایش از کف به این مورد نیز میتوان اشاره کرد که این امکان را برای شما بوجود میآورد تا از فضایی که توسط فن کویل و رادیاتور گرفته می شود نیز استفاده کنید و در طراحی دکوراسیون داخلی تان آزادی عمل بیشتری داشته باشید.
گرمایش از کف و پارکت
یکی از کاربردی ترین مزایای سیستم گرمایش از کف این است که در سیستم گرمایش از کف، لوله های آب گرم از زیر کف عبور میکنند و میتوان از هر نوع کفپوش سرامیکی، کفپوش سنگی و پارکت استفاده نمود و هنگام راه رفتن بر روی کفپوش، گرمایی متعادل را در کف احساس کنید. این مورد از مزایای سیستم گرمایش از کف بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
عدم ایجاد آلودگی
اغلب وسایل گرمایشی دیگر مانند بخاری، شومینه و رادیاتور موجب سیاه شدن دیوارها، سقف ها و تیره شدن آن ها میشوند؛ اما یکی از مزایای سیستم گرمایش از کف این است که هیچ گونه آلودگی و کثیفی در محیط ایجاد نمیشود و سقف و دیوارها تمیز باقی میمانند. علاوه بر این نصب سیستم گرمایش از کف ساختمان در محیط های مرطوب مانند حمام و سرویس بهداشتی، موجب خشک شدن سریع کف و عدم ایجاد کپک و قارچ میشود. سیستم گرمایش از کف جایی برای رشد آلودگی و باکتری باقی نخواهد گذاشت. این از جمله مزایای سیستم گرمایش از کف میباشد که بسیار مورد توجه خانم ها خانه دار میباشد.
طول عمر بالا
یکی از مهمترین مزایای سیستم گرمایش از کف این است که هزینه های تعمیر و نگهداری سیستم گرمایش از کف نسبت به سایر سیستم های گرمایشی بسیار پایین است، به این دلیل که گرمایش از کف، قطعات متحرک بسیار کمی دارد و در سیستم گرمایش از کف هیچگونه فن یا بادزن تعبیه نشده است که نیاز به تعویض داشته باشد و بطور کلی عمر بسیار طولانی آن، از مهمترین مزایای سیستم گرمایش از کف بشمار میرود.
معایب سیستم گرمایش از کف ساختمان
این روزها مطالب زیادی در مورد ممنوعیت گرمایش از کف و یا مضرات گرمایش از کف برای بدن را میشنویم. همانند سایر سیستم ها گرمایشی، مزایای سیستم گرمایش از کف و معایب سیستم گرمایش از کف نیز بسیار زیاد است و چون جز مدرن ترین سیستم های گرمایشی محسوب میشود،
نظرات کارشناسی در مورد مضرات گرمایش از کف زیاد شنیده میشود که البته تعداد زیادی از آنها، شایعات و حرف های بی پایه و اساس هستند و با کمی پرسش و پاسخ در مورد گرمایش از کف کاملا قابل حل شدن هستند. در ادامه دو مورد از معایب سیستم گرمایش از کف ساختمان را با هم بررسی خواهیم کرد.
1. یکی از معایب سیستم گرمایش از کف این است که این سیستم دارای زمان پیش گرمایی ۳۶ ساعته میباشد، به این صورت است که استارت اولیه سیستم البته فقط در شروع فصل سرما با دمای ۲۰ درجه سانتی گراد است و هر ۱۲ ساعت می توان ۵ درجه به دما اضافه کرد تا سیستم گرمایش از کف در مدت زمان ۳۶ ساعت به دمای ایدهآل که همان ۳۵ درجه میباشد، برسد. که البته علت این عمر، وارد نشدن شوک به کف با افزایش دمای ناگهانی است.
2. یکی از مهمترین معایب گرمایش از کف که بسیار مورد توجه میباشد این است که به دلیل کف خواب بودن لوله هایی که در کف ساختمان نصب میشوند، بعد از پایان مراحل کف سازی در سیستم گرمایش از کف، امکان اعمال تغییر در کف ساختمان وجود ندارد.
همچنین اینکه لوله های آب، گاز و… که در کف ساختمان باید نصب شوند نیز حتما باید قبل از اجرای سیستم گرمایش از کف با ملات سیمان کاملا پوشیده شوند تا سطحی کاملا هموار ایجاد شود که این از معایب سیستم گرمایش از کف میباشد، البته این مشکل در حوزه معایب سیستم گرمایش از کف را میتوان با استفاده از فوم بتن و کف سازی درست حل کرد.
عوامل موثر در هزینه گرمایش از کف
- نوع عایق مورد استفاده و ضخامت آن
- نوع لوله های مورد استفاده و برند و قیمت آنها
- نوع و جنس و کیفیت تجهیزات مصرفی
- موقعیت ساختمان
- نوع ترموستات
- نوع شیر کلکتور (دستی یا برقی)
جمع بندی
تا اینجا با تمام مزایای سیستم گرمایش از کف و معایب سیستم گرمایش از کف آشنا شدید، اگر قصد پیاده سازی و راه اندازی سیستم گرمایش از کف ساختمان را دارید، با توجه به جدید بودن این روش، حتما توصیه میکنیم از متخصصین حرفه ای این حوزه کمک بگیرید تا با پیاده سازی صحیح سیستم گرمایش از کف ساختمان، از هزینه ها و مشکلات احتمالی جلوگیری کنید، دانستن مزایا و معایب گرمایش از کف، در انتخابی هوشمندانه به شما کمک میکند. به نظر میرسد معایب گرمایش از کف در قبال مزایای آن ناچیز است و اکثر شایعات در مورد مضرات گرمایش از کف برای بدن نیز بی اساس است. امیدواریم مطالب ذکر شده، مفید واقع گردد.