معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی

ثبت درخواست " گرمایش از کف "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی

هیچ خانه‌ای بدون یک سیستم گرمایشی خانگی مناسب خانه نمی‌شود! هوای مطبوع، آب گرم و موارد دیگر، همه از اهداف نصب انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان، از بخاری تا جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان و وسیله گرمایشی لوکس در خانه‌های مسکونی است.

امروزه سیستم‌های گرمایشی خانگی مانند گذشته به بخاری و شومینه محدود نمی‌شوند. نصب موتورخانه و تجهیزات وابسته به آن شرایط را برای کاربرد انواع وسایل گرمایشی پیشرفته در ساختمان بوجود آورده است. با آغاز فصل سرما، آشنایی با انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی و انتخاب بهترین گرمایش برای خانه بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا می‌کند.

علاوه بر این تولید انواع پکیج وضعیت نصب آبگرمکن و سرویس و تعمیر آبگرمکن را تحت تاثیر قرار داده و بیشتر افراد را نسبت به جایگزینی این وسایل گرمایشی ترغیب کرده است. در ادامه به معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی و مزایای و معایب هر یک می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

 

معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: بخاری

در میان انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان، بخاری یکی از محبوب‌ترین وسایل گرمایشی است. با وجود جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان و انواع وسیله گرمایشی لوکس، بخاری همچنان انتخاب اول افراد زیادی بوده و بهترین سیستم گرمایشی منزل برای آنها محسوب می‌شود. بخاری‌ها مدل‌های گوناگونی دارند که مدل گازی آنها از سایر مدل‌های آن رایج‌تر است.

پروسه نصب و تعمیر بخاری با توجه به انواع آن و بر اساس اصول مشخصی انجام می‌شود. بنابراین در سرویس و تعمیر بخاری برقی، گازی و سایر موارد باید نسبت به روند عملکرد این وسیله آشنایی کامل داشته باشید. 

 

معرفی انواع سیستم های گرمایشی خانگی

 

مزایای بخاری

از لحاط مصرف انرژی، بخاری‌ها بهره‌وری بالایی دارند و از هدر رفتن گرمای تولید شده جلوگیری می‌کنند. قیمت مناسب، راه اندازی آسان و هزینه پایین نگهداری و تعمیر، همه از مواردی هستند که بخاری را در میان انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان و سیستم‌های تاسیساتی، به بهترین گرمایش برای خانه یا حداقل یکی از بهترین‌ها تبدیل کرده است.

 

معایب بخاری

بخاری‌ها فضای زیادی را نسبت به جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان (مثلا گرمایش از کف یا سیستم گرمایش از سقف خانگی) اشغال می‌کنند. همچنین اگر بخاری درست نصب نشود، خطر بروز گازگرفتگی را افزایش می‌‌دهد.مواجهه با مشکلاتی مثل علت سوت کشیدن بخاری، خاموش شدن ناگهانی و مواردی از این قبیل که گاها با خطراتی همراه بوده استفاده از این وسیله را تا حدودی با دردسرهایی همراه کرده است. 

البته این مشکل جدی با وجود بخاری‌های برقی-گازی تا حد زیادی رفع شده است؛ هر چند که این مدل قیمت بالاتری دارد. یک مشکل دیگر در استفاده از بخاری به عنوان سیستم گرمایشی منزل، سیاه شدن دیوار و وسایل نزدیک به آنهاست.


 

معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: موتورخانه

سیستم گرمایشی موتورخانه از سیستم‌های تاسیساتی و گرمایش مرکزی است. موتورخانه معمولا در آپارتمان‌هایی به کار می‌رود که بیشتر از ۱۲ واحد دارند. در این سیستم آب در موتورخانه گرم می‌‌شود و از طریق سیستم گرمایشی شوفاژ به واحدها منتقل می‌‌شود. آب در لوله‌های هر واحد می گردد و فضای خانه را گرم می‌کند.
بنابراین اصلی ترین تجهیزات وابسته به موتورخانه را نصب رادیاتور شوفاژ از گذشته و همین طور سبک جدید سیستم‌های گرمایشی مثل  رادیاتور قرنیزی، گرمایش از کف و انواع پکیج تشکیل داده‌اند.شناخت لوازم و نحوه عملکرد موتورخانه در هنگام ضرورت رفع عیب و تعمیر موتورخانه و تجهیزات وابسته به آن امری ضروری است. 

 

سیستم گرمایشی جدید منزل

 

بنابراین بررسی طرز کار موتورخانه در هنگام نصب وسایل گرمایشی، تعمیر مشعل گازی موتورخانه، سرویس و تعمیر شوفاژ، رفع مشکلات جانبی مثل هواگیری منبع دوجداره موتورخانه  و در نهایت جلوگیری از دوده شوفاژ و موارد مشابه تعمیر و نگهداری این وسایل تاثیر بسزایی دارد. 

 

مزایای موتورخانه

هنگام مقایسه سیستم‌های سرمایش و گرمایش و بین انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی، موتورخانه مانند بخاری از لحاظ انرژی دارای بهره‌وری مناسبی است. همچنین برخلاف آن فضای زیادی را اشغال نمی‌کند. موتورخانه و شوفاژ در کنار هم شاید یک وسیله گرمایشی لوکس به شمار نیاید، اما توانایی بسیار خوبی در گرم کردن واحدهای مسکونی دارد.

 

معایب موتورخانه

افراد زیادی گرمایش مرکزی به وسیله موتورخانه را بهترین سیستم گرمایشی منزل و بهترین گرمایش برای خانه می‌دانند، اما این وسیله معایبی نیز دارد. نیاز به فضایی مجزا، عدم انتقال یکنواخت حرارت و نیاز به لوله‌کشی زیاد در واحدها از مشکلات موتورخانه است.

همچنین، هزینه انرژی بین ساکنان مجتمع تقسیم می‌شود و در نتیجه، برای مصرف استقلال ندارید. امروزه پکیج‌ها در میان انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان در کنار سیستم گرمایشی شوفاژ، جایگزین موتورخانه شده‌اند و بهترین سیستم گرمایشی منزل در مقایسه با آن به شمار می‌آیند.


 

معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: پکیج

در ادامه معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی به یکی از رایج‌ترین سیستم‌های گرمایشی منزل می‌رسیم: پکیج. موتورخانه و پکیج در میان انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان و سیستم‌های تاسیساتی بیشترین شباهت را دارند. در سیستم موتورخانه از یک مخزن بزرگ برای همه واحدها استفاده می‌شود؛ ولی در سیستم گرمایشی پکیج، یک مخزن کوچک در هر واحد قرار می‌گیرد.

 

سیستم گرمایشی قرنیزی

 

آشنایی با مزایا و معایب پکیج علاوه بر اینکه انتخاب سیستم گرمایشی را سهولت بخشیده، در روند راه اندازی و نصب پکیج و همین طور تعمیر پکیج تاثیر بسزایی دارد. 

 

مزایای پکیج

استفاده از سنسورهای هشدار دهنده مطمئنا پکیج را در میان انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی و سیستم‌های تاسیساتی به یکی از ایمن‌ترین گزینه‌ها تبدیل می‌کند. همچنین به دلیل اینکه به کمک پکیج و سیستم گرمایشی شوفاژ هر واحد می‌تواند دما را به صورت مستقل تنظیم کند، بهره‌وری آن افزایش پیدا می‌کند.

سیاه نکردن دیوار و هدر نرفتن آب نیز یکی دیگر از مواردی است که این سیستم را تبدیل به یکی از گزینه‌های بهترین گرمایش برای خانه و بهترین سیستم گرمایشی منزل می‌کند (زیرا آب در آشپزخانه و حمام استفاده می‌شود).

 

معایب پکیج

حقیقت این است که عیب خاصی را نمی‌توان به سیستم گرمایشی پکیج نسبت داد. انرژی مصرفی پکیج و هزینه آن شاید بالا باشد؛ اما حذف مسیر لوله‌‌کشی آب، حذف پمپ آب و استقلال در مصرف آن را تا حد زیادی جبران می‌کند. همچنین، هزینه تعمیر و نگهداری این سیستم از موتورخانه کمتر و تعمیر آن نیز ساده‌تر است.

بنابراین در میان تمام مدل‌های سیستم گرمایشی جدید منزل، پکیج و سیستم گرمایشی شوفاژ را می‌توان بهترین گرمایش برای خانه و بهترین سیستم گرمایشی منزل (یا حداقل یکی از بهترین‌ها) دانست. پکیج در میان انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان و سیستم‌های تاسیساتی بهترین جایگزین برای سیستم موتورخانه نیز است.


 

معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: شومینه

نشستن در مقابل شومینه، کتاب خواندن و لذت بردن از یک نوشیدنی گرم در یک روز سرد حداقل یکبار از ذهن همه ما گذشته است. نصب شومینه که یک وسیله گرمایشی لوکس و زیبا به حساب می‌آید و نقش مهمی در دکوراسیون داخلی و ارتقا آن دارد.

بنابراین انواع شومینه که با عناوینی مثل شومینه هیزمی، سنگی و موارد مشابه طراحی وساخته شده نیز با مزایا و معایبی همراه است. جهت سرویس و تعمیر شومینه آشنایی با نحوه عملکرد و همین طور ویژگی‌های ساختاری آن تاثیر بسزایی در استفاده بهینه از این وسیله دارد. 

 

انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان

 

مزایای شومینه

اگر به‌طور خلاصه بخواهیم بگوییم، تنها نکته مثبت شومینه به عنوان یک سیستم گرمایشی خانگی در زیبایی آن خلاصه می‌شود!

 

معایب شومینه

هنگام مقایسه سیستم‌های سرمایش و گرمایش، خواهید دید شومینه انرژی را به شدت هدر می‌دهد، مصرف بالایی دارد و خانه را نیز نمی‌‌تواند به خوبی گرم کند. همچنین، احتراق شومینه در فضای باز صورت می‌گیرد و در نتیجه استفاده از آن خطر آتش‌سوزی دارد. با روشن کردن شومینه، هوای سرد از دودکش آن وارد و هوای گرم از آن خارج می‌‌شود و عایق‌بندی خانه نیز نمی‌تواند مشکلات آن را کاملا حل کند. بهتر است این وسیله گرمایشی لوکس را فراموش کنید و به دنبال سیستم گرمایشی بهینه‌تری در میان انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی باشید.


 

معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: گرمایش از کف

یک سیستم گرمایشی جدید منزل، سیستم گرمایش از کف بوده در این بخش در پاسخ به سوال گرمایش از کف بهتر است یا رادیاتور به معرفی و بررسی مزایا و معایب آن پرداخته شه است. این سیستم به‌عنوان یکی از مدل‌ها در جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان و سیستم‌های تاسیساتی، تا حدودی مانند موتورخانه و پکیج عمل می‌کند. سیستم گرمایش از کف با عبور دادن آب گرم از میان لوله‌های کار شده در کف واحد، آن را گرم می‌کند.

 

جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان

 

مزایای گرمایش از کف

حضور در میان جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان به معنای مزایای بیشتر است. این سیستم عملا هیچ فضایی را اشغال نکرده و گرما را نیز به صورت یکنواخت پخش می‌کند. همچنین به خاطر نصب این سیستم گرمایشی جدید منزل در تمام کف واحد مسکونی، گرما در تمام مساحت خانه پخش می‌‌شود. سیستم گرمایش از کف را می‌‌توان به صورت دستی یا خودکار برای هر اتاق با برنامه‌ای متفاوت تنظیم کرد. این سیستم می‌تواند مشکل سرمای شدید طبقات اول را نیز (به دلیل خال بودن فضای زیرین) به گونه‌ای موثر حل کند.

 

معایب گرمایش از کف

جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان نیز مشکلات خود را دارد. مهمترین نکات منفی این سیستم گرمایشی جدید منزل عبارت است از: هزینه نصب بالا، تعمیر دشوار در صورت بروز مشکل و گرم نشدن خانه به محض روشن کردن آن. فرآیند گرم شدن ممکن است گاهی تا 1 ساعت نیز طول بکشد.


 

معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: سیستم گرمایشی قرنیزی

نصب رادیاتور قرنیزی به عنوان یک وسیله گرمایشی لوکس در میان سیستم‌های تاسیساتی، جایگزین خوبی برای سیستم گرمایشی شوفاژ و گرمایش از کف بوده و معایب هیچ یک از این دو را ندارد. این سیستم گرمایشی جدید منزل حتی می‌تواند با انرژی و آبگرمکن خورشیدی نیز کار کند. در واقع سیستم گرمایشی قرنیزی و رادیاتورهای قرنیزی به نحوی طراحی شده‌اند که می‌توانند با این منابع انرژی با کارایی عالی کار کنند.

 

سیستم گرمایش از سقف خانگی

 

مزایای سیستم گرمایشی قرنیزی

سیستم گرمایش از طریق قرنیز دیوار نصب دشواری ندارد، کاراست و ابعاد کوچکی نیز دارد. صرفه‌جویی در مصرف انرژی، کاهش لوله‌کشی تاسیسات، انتقال گرما از پایین‌ترین سطح و سرعت در گرمایش، و عرضه در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف، همه سیستم گرمایشی قرنیزی را برای برخی واحدها (و حتی اداره‌ها و ساختمان‌های بزرگ) به گزینه‌ای قابل توجه برای بهترین گرمایش برای خانه و بهترین سیستم گرمایشی منزل تبدیل کرده است.

 

معایب سیستم گرمایشی قرنیزی

سیستم گرمایش از طریق قرنیز دیوار، دیوارهای بیرونی را بیشتر از هر قسمت دیگری در خانه گرم می‌کند. سیستم گرمایشی قرنیزی نیز محل قرار دادن وسیله‌ها را محدود می‌کند؛ مثلا تلویزیون که در برابر گرما بسیار آسیب‌پذیر است. هزینه بالای مدل الکتریکی این وسیله گرمایشی لوکس نیز یکی دیگر از مشکلات سیستم گرمایشی قرنیزی است.


 

معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی: سیستم گرمایش از سقف خانگی

یکی دیگر از جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان، سیستم گرمایش از سقف خانگی است که به آن گرم کننده تابشی یا سیستم گرمایش تابشی نیز می‌‌گویند. حرارت در این سیستم گرمایشی جدید منزل (که می‌توان آن را یک وسیله گرمایشی لوکس نیز به حساب آورد)، اغلب از طریق امواج مادون قرمز منتقل می‌شود.

 

بهترین گرمایش برای خانه

 

مزایای سیستم گرمایش از سقف خانگی

در سیستم گرمایشی تابشی می‌توان مسیر گرما را کنترل کرد. سیستم گرمایش از سقف خانگی باعث چرخش هوا نمی‌شود؛ در نتیجه، آلودگی‌ها و گرد و غبار موجود در فضا به میزان موثری کاهش می‌یابد.

سیستم گرمایش از سقف خانگی در میان انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان و سیستم‌های گرمایشی خانگی به سرعت و به صورت یکنواخت محیط را گرم می‌کند که در صرفه‌جویی در انرژی نیز بسیار موثر است. این سیستم و وسیله گرمایشی لوکس برای اداره‌ها، سالن‌ها و انبارها نیز فوق العاده مناسب و کارآمد است.

 

معایب سیستم گرمایش از سقف خانگی

با استفاده از این سیستم گرمایشی، گرما بیشتر زیر سقف متمرکز شده و البته هدر رفت آن از طریق سقف نیز بسیار بالاست. اگر از این حرارت استفاده کنیم، محیط و هوای آن گرم نمی‌شود؛ بلکه اشیا و اشخاص موجود در آن مستقیما گرم می‌شوند.


 

سخن پایانی

در این مقاله به معرفی انواع سیستم‌های گرمایشی خانگی و جدیدترین سیستم گرمایشی ساختمان پرداختیم. امیدواریم مطالعه این مطلب به شما در انتخاب بهترین گرمایش برای خانه و بهترین سیستم گرمایشی منزل‌تان کمک کند. در صورت انتخاب هر کدام از این وسیله‌های گرمایشی و سیستم‌های تاسیساتی، شما می‌توانید با کمک متخصصان "خدمت از ما" انواع سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان را در خانه خود نصب کنید و از هوای مطبوع در زمستان لذت ببرید.

4.5 امتیاز از 1666 رای


گرمایش از کف
برای سرویس گرمایش از کف از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین