نصب رادیاتور قرنیزی
نصب رادیاتور قرنیزی، در حال حاضر، تقریبا جایگزین رادیاتور بلوکی (شوفاژ) و یا بخاری شده است. رادیاتور قرنیزی امروزه از مطلوبترین سیستمهای حرارتی و گرمایشی، به شمار میآید. نصب رادیاتور قرنیزی منجر به پخش شدن یکنواختی گرما در محیط اتاق میشود، که علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، جریان هوای گرم را در تمامی جهات ساختمان یک اندازه تنظیم میکند.
رادیاتور قرنیزی، از جمله سیستم های گرمایشی جدید است، که به دلیل توجه به فاکتورهای ساختار پیشرفته و زیبا مورد توجه قرار گرفته است. نصب رادیاتور قرنیزی به علت حذف معایب سیستم های گذشته، کاهش مواجهه با مشکلات مشاهده شده در تعمیر پکیج، عیب یابی و تعمیر شوفاژ و در حالت کلی تر تعمیر موتورخانه و توجه به زیبایی و استفاده از قرنیزها (روکش چوبی و پلاستیکی پایین دیوار) در راس سفارش تاسیسات و کاربرد در منازل قرار دارد.
در کنار کلیه اقدامات تاسیساتی برای نصب انواع سیستم گرمایشی ساختمان از کلی ترین آنها مثل نصب موتورخانه، انواع نصب پکیج، راه اندازی و نصب رادیاتور شوفاژ، همین طور نصب رادیاتور پنلی و در نهایت تجهیزات وابسته همانند نصب حوله خشک کن، رادیاتور قرنیزی با ویژگیهای منحصر به فرد نیز رایج شده است.
روش عملکرد رادیاتور قرنیزی به چه صورت است؟
مراحل انجام کار رادیاتور قرنیزی به شرح ذیل میباشد:
- تهیه و تامین آب گرم مورد نیاز سیستم رادیاتور از دیگ موتورخانه وابسته به ساختمان
- انتقال آب گرم شده از طریق پمپ موجود در لوله کشی قرنیزها
- انتقال گرما از قرنیزها به کف و دیواره اتاقها
- تغییر دمای مجدد آب و برگشت آن به سمت پایین
- برگشت آب سرد شده به موتورخانه
- شکل گیری مجدد روند تغذیه قرنیزها از آب گرم و تکرار مراحل انجام شده
روش و آموزش لوله کشی رادیاتور قرنیزی
- ساختار لوله کشی در نصب رادیاتورهای قرنیزی: میتواند بصورت کلکتور و یا شاخه ای باشد، توصیه ما در استفاده اکید از ساختار کلکتوری در لوله کشی است، چون از نظر ایمنی نشتی و شکستگی در این ساختار کمتر و در با اختلال کمتری در طرز کار موتورخانه اختلال همراه است.
- اجرا و نصب قرنیز در دیوارهای منحنی در هنگام لوله کشی: این کار در نظر اول بسیار سخت است، ساختار قرنیزها به گونه ای است که متناسب با میزان انحنای دیوار قابلیت پوشاندن قسمتهای مختلف لوله کشی را دارد.
- سرعت لوله کشی در نصب رادیاتور قرنیزی: سرعت نصب به دلیل ساختار ساده و تک لولهای بودن، بسیار بالاست، و راه اندازی آن راحت و ساده است. همین طور امکان تعویض راحت و نصب آن روی ساختمانهای قدیمی بدون آسیب رساندن، از دیگر ویژگیهای خوب سیستم است.
- طول مورد نیاز برای لوله کشی: حدودا 30 الی 40 متر فضا برای نصب لوله کشی رادیاتور قرنیزی در فضای خانه مورد نیاز است.
- جایگذاری لوله های رادیاتور های قرنیزی: جایگذاری صحیح لوله ها و رعایت استاندارد فاصله های تعیین شده از عرض و ارتفاع به نسبت کف و دیوار از موارد بسیار ضروری در لوله کشی صحیح است. نکته قابل توجه در نصب رادیاتور قرنیزی در تمام موارد ذکر شده، ابعاد رادیاتور قرنیزی است که متناسب با تجهیزات بکاربرده شده و فضای نصب، قابل تغییر است.
هزینه رادیاتور قرنیزی
نصب و دریافت این سیستم گرمایشی متناسب با متراژ و فضای در نظر گرفته شده وقیمت مدل پکیج دریافتی میتواند، متغیر باشد. قیمت گذاری بر اساس گزارش کارشناس مربوطه بعد از مشاهده فضای منزل در نظرگرفته میشود.
رادیاتور قرنیزی برقی
امکان راه اندازی رادیاتور قرنیزی با استفاده از انرژی برق نیز وجود دارد، که این سیستم گرمایشی برای گرم کردن آب درون لوله ها و پخش دمای ایجاد شده در محیط به جای گاز از برق استفاده میکند، این ساختار به لحاظ صرفه جویی درانرژی گاز و استفاده در محیط هایی که به انرژی گاز دسترسی ندارند، کاربردی است، عیبی که دارد این است که با قطعی برق ساختمان کار سیستم گرمایشی متوقف میگردد.
معایب رادیاتور قرنیزی
- قرار گرفتن بر روی دیواره بیرونی؛ این ساختار بدلیل نیاز به هوای سرد برای ایجاد روش همرفتی در انتقال سرما به لوله ها و گرما به محیط بیشتر مواقع باید در زیر پنجره ها قرار گیرد.
- انتشار گرد غبار و ریزگرد های موجود در هوا؛ به دلیل انتقال هوای سرد و گرم از کف اتاق که ممکن است این هوا برای کودکان و سالمندان و بیماران ریوی خطرناک بوده و برای بیمارستان ها و مراکز نگهداری توصیه نمی گردد.
- 2-گرما ثابت ایجاد نمی شود؛ گرما در قسمتی که رادیاتورها به رادیاتور اصلی متصل هستند، نسبت به قسمت های دیگر بیشتر است.
- ایجاد خرابی و بالا بودن هزینه در صورت نیاز به تعمیرات و کند بودن سیستم گرمایشی در انتقال دما
- در صورت نصب غیراصولی منجر به باد کردن کف ساختمان و لق شدن سرامیک ها میشود.
نکات قابل توجه در نصب رادیاتور قرنیزی
ساختار این رادیاتورها به دلیل انتقال سریع آب گرم به لوله های مسی جایگذاری شده، در دیواره قرنیزها و متقابلا دریافت آب سرد شده و انتقال مجدد آن به دیگ موتورخانه برای گرم شدن مجدد و تکرار متوالی این روند شباهت زیادی به رادیاتور اتومیبل دارد و از فرآیند فیزیکی و شیمیایی یک شکل پیروی می کند.مقدار آب موجود در سیستم رادیاتورهای قرنیزی بایستی در حد معینی ثابت باقی بماند بنابراین باید یک تانک ذخیر آب که در ارتفاع نصب و بکاربرده شود. عملکرد دیگ بخار به ترموستات موجود در اتاق در حال گرم شدن میباشد.
امکانات جانبی نصب رادیاتور قرنیزی
در نصب رادیاتور قرنیزی، هراتاق باید دارای یک رادیاتور مجزا باشد که به نسبت بزرگی و کوچکی اتاق، تعداد این رادیاتورها می تواند متغیر باشد. امکان نصب دیگر لوازم گرمایشی و حرارتی مثل حوله خشک کن در کنار این رادیاتور وجود دارد. (حوله خشک کن چیست)
در هر مدار یک شیر قطع و وصل ورودی و یک قطعه هواگیر خروجی تعبیه شده است. (شیر پایین رادیاتور شوفاژ چیست) در بیشتر ساختمانها، رادیاتور قرنیزی دارای یک تنظیم کننده دما (ترموستات) منحصر به فرد است، که این امکان را به هر فردی می دهد که دمای اتاق را متناسب با نیاز خود تنظیم نماید. این قابلیت در صورت خالی بود اتاق، دما را کنترل ومصرف انرژی و هزینه های پرداختی مربوط به گرمایش خانه را کاهش می دهد.
در حال حاضر که با طریقه نصب رادیاتور قرنیزی و نحوه عملکرد آن آشنا شدید، ممکن است با این سوال مواجه شده باشید: آیا می توان رادیاتور قرنیزی را بر روی قرنیز موجود ساختمان نصب نمود؟ پاسخ و پیشنهاد ما به شما یک نه مطلق است، در این شرایط باید ابتدا قرنیز قدیمی برداشته شده و سپس سیستم جدید جایگذاری شود.
در یک جمع بندی نهایی میتوان گفت، نصب رادیاتور قرنیزی در کنار زیبایی و مرتب سازی فضای منزل از لوله کشی های گاز، نسبت به رادیاتور های قدیمی (شوفاژ)، قابلیت بالایی در صرفه جویی مصرف انرژی و یکسان سازی دمای محیط در فصل زمستان دارد.دمای محیط را در تمامی قسمت های خانه متناسب با حضور افراد یکسان سازی کرده واز جمله موارد بسیار کاربردی در طراحی فضای منزل میباشد.