راهنمای خرید رادیاتور شوفاژ
در هنگام خرید رادیاتور چه مواردی حائز اهمیت است؟
یکی از مهمترین موارد در هنگام راه اندازی و نصب موتورخانه و انتخاب نصب رادیاتور شوفاژ و موارد مشابه آشنایی با انواع وسایل گرمایشی مناسب با محیط است. قبل از خرید رادیاتور شوفاژ بهتر است با انواع رادیاتور شوفاژ آشنا باشید. در این مقاله با بهترین مارک رادیاتور شوفاژ، ارزانترین رادیاتور شوفاژ، قیمت هر پره رادیاتور شوفاژ، قیمت رادیاتور 10 پره و همچنین بهترین رادیاتور شوفاژ آشنا شوید. تا بهترین تصمیم را برای خرید رادیاتور شوفاژ داشته باشید.
بهتر است قبل از راهنمای خرید رادیاتور شوفاژ با عملکرد آن شویم، نحوه عملکرد رادیاتورها انتقال گرما از طریق جابجایی به این صورت است که هوای گرم بالای رادیاتور که سبکتر است به طرف بالا حرکت نموده و هوای سرد جایگزین آن میشود. این چرخش دایمی در جریان هوا، باعث بالا رفتن دمای اتاق میشود.
آب موجود در رادیاتور، در سیستم حرارت مرکزی (شوفاژ)، توسط تجهیزاتی از قبیل دیگ، مشعل و پمپ گرم میشود. آب گرم شده توسط پمپ موجود در موتورخانه و از طریق لوله کشی به قسمتهای مختلف ساختمان هدایت شده و وارد رادیاتورهای موجود در واحدها میگردد.
گرمای آب توسط این رادیاتورها به اتاق منتقل شده و در نتیجه دمای آن کاهش مییابد. این آب برای دریافت مجدد گرما از طریق لوله برگشت به موتورخانه برگشته و به داخل دیگ شوفاژ هدایت میشود و بار دیگر این سیکل و چرخه تکرار میشود. رادیاتور شوفاژ قابلیت تنظیم درجه حرارت و رطوبت محیط را ندارد. رادیاتور شوفاژ میزان رطوبت نسبی اتاق را کاهش میدهد.
لذا باید با افزودن بخار به هوای اتاق، میزان رطوبت مورد نیاز انسان را تامین نمود. به طور کلی در زمستان در فضاهایی که کنترل دما و درصد رطوبت نسبی در آنها اهمیت زیادی ندارد میتوان از رادیاتور شوفاژ استفاده نمود. انواع رادیاتورها از نظر شکل ظاهری به سه دستهی پرهای، تخت (پانلی) و لولهای تقسیم میگردند. جنس رادیاتورها نیز میتواند از انواع فولاد، چدن و آلمینیوم باشند (اخیرا در رادیاتورهای پنلی دکوراتیو از سنگ وشیشه نیز استفاده میشود).
مهمترین موارد که در راهنمای خرید رادیاتور شوفاژ
- قیمت رادیاتور
- قیمت خرید و نصب رادیاتور قرنیزی بوتان
- قیمت رادیاتور پنلی فرارا
- قیمت رادیاتور ایساتیس سال 97
- بهترین مارک رادیاتور پنلی
- بهترین مارک رادیاتور پره ای
- ارزانترین رادیاتور پنلی
- طرز کار موتورخانه و نحوه راه اندازی آن
- بهترین رادیاتور پنلی خارجی
- ابعاد رادیاتور پنلی
بهترین راهنمای خرید رادیاتور شوفاژ
در حالت کلی آشنایی با انواع سیستم گرمایشی شرایط را برای در خواست خدمات مناسب برای تعمیر موتورخانه گرفته تا تعمیر شوفاژ، عیب یابی و تعمیر مشعل گازی موتورخانه و در نهایت مواردی مثل تعمیر رادیاتور شوفاژ سهولت میبخشد. در این مقاله شما را با انواع رادیاتور شوفاژ آشنا میکنیم تا بتوانید در هنگام خرید رادیاتور شوفاژ بهترین تصمیم را بگیرید:
راهنمای خرید رادیاتور شوفاژ؛ رادیاتور پانلی
این رادیاتورها در اکثر مواقع از جنس فولاد میباشند. استفاده از این نوع رادیاتور شوفاژ امروزه رواج زیادی پیدا کرده است. به طور کلی رادیاتورهای فولادی پانلی از نظر راندمان و کارایی بهترین نوع رادیاتور هستند. برخی از ویژگیها و مزایای این نوع رادیاتورها بشرح ذیل میباشد:
- یکنواختی بیشتر در تولید گرما نسبت به رادیاتورهای پرهای
- داشتن سطح تابش یکنواخت و گسترده و بالطبع گرمای تابشی بیشتر نسبت به انواع رادیاتور پرهای (توضیح اینکه گرمایش تابشی نسبت به گرمایش همرفتی برای بدن انسان دلپذیرتر است).
- زیبایی و تناسب با اغلب طرحهای دکوراتیو
- نصب یکپارچه و آب بندی خوب
- امکان نصب از هر طرف رادیاتور
امروزه طراحان در کشورهای مختلف رادیاتور پنلی را به گونهای میسازند، که علاوه بر خاصیت گرمادهی میتوان از آنها به المان تزیینی یاصنایع دستی در دکوراسیون اتاق نیز استفاده کرد. جنس این رادیاتورها میتواند از شیشه، سنگ و یا فولاد باشد.
معایب رادیاتورهای پانلی به شرح زیر است:
- به علت استفاده از فولاد، امکان زنگ زدن و سوراخ شدگی نسبت به انواع آلومنیومی به ویژه در بلند مدت وجود دارد.
- در صورت آسیب دیدن یا سوراخ شدن پانل، امکان تعمیر مقرون بصرفه تقریباً وجود ندارد (کل پنل باید تعویض شود).
- امکان افزایش یا کاهش ظرفیت حرارتی یک پانل وجود ندارد (در چنین مواردی میتوان با استفاده از پانل رادیاتور جداگانه، ظرفیت حرارتی را افزایش داد).
رادیاتور پرهای در این نوع رادیاتورها، هر پره دارای ارزش حرارتی مشخصی است و با افزایش یا کاهش تعداد پرهها، میتوان ظرفیت گرمادهی متناسب با فضای مورد نظر را بدست آورد. به ترکیب چند پره رادیاتور یک بلوک میگویند. به طور معمول جنس رادیاتورهای پرهای از آلیاژهای آلومنیوم میباشد. در هنگام خرید رادیاتور یا خرید شوفاژ به ویژگیها و مزایای رادیاتورهای پرهای توجه نمایید که بشرح ذیل میباشد:
پرههای رادیاتورهای آلومینومی به علت داشتن سطح تماس بیشتر نسبت به انواع چدنی و فولادی و از طرف دیگر به علت هدایت بهتر (ضریب هدایت آلومینیوم بیشتر از چدن و آهن است)، تبادل حرارتی بهتری نسبت به رادیاتورهای فولادی و چدنی دارد. رادیاتور آلومینیومی از لحاظ قیمت نسبت به انواع چدنی و فولادی گرانتر میباشد و معمولا در فضاهایی که رطوبت زیاد دارد، مانند حمامها باید حتما از رادیاتور آلومینیومی استفاده کرد.
- امکان تغییر تعداد پرهها و در نتیجه امکان افزایش یا کاهش ظرفیت حرارتی بلوک رادیاتور
- امکان تعویض پرههای آسیب دیده
- مقاومت بیشتر نسبت به فولاد در برابر زنگ زدگی
راهنمای خرید رادیاتور شوفاژ؛ رادیاتور فولادی
رادیاتورهای فولادی به صورت یک بلوک غیر قابل تفکیک تولید میشوند. یعنی در خارج از کارخانه نمیتوان به آنها پره اضافه کرد و یا کم نمود. (بر خلاف رادیاتورهای آلومینیومی) این رادیاتورها از ورق آهن و به دو صورت صفحهای و پرهای ساخته میشود. رادیاتور شوفاژ از نوع فولادی آن در واقع دو ورق پرس شده روی هم که آب گرم در بین آن دو جریان دارد درست شده است و در جاهایی که استقرار وسایل پخش حرارت ایجاد اشکال میکند استفاده میگردد.
- رادیاتورهای چدنی: رادیاتورهای چدنی مانند رادیاتورهای آلومینیومی بصورت پرهای ساخته میشوند. این نوع رادیاتور به علت مقاومت در برابر زنگ زدگی مقاوم است ولی در برابر ضربه حساس میباشد. در حال حاضر، رادیاتورهای چدنی به دلیل پایین بودن راندمان حرارتی و بالا بودن دیگر تولید نمیشوند.
-
رادیاتورهای قرنیزی: نیز نسل جدید از رادیاتورها هستند که بدون اشغال فضا، در عین کم مصرف بودن، زیبایی و گرمای سراسری به داخل منزل و محیط کار میبخشند.