سقف کششی یا کشسان چیست؟

سقف کشسان نمونه جدیدی از انواع سقف کاذب بوده که وابسته به متریال به کار رفته در تولید آن به این نام معروف میباشد. امروزه سقف کاذب کشسان یا سقف کششی را در ردیف سبک های مدرن سقف کاذب برای ساختمانهای مختلف جای دادهاند.
در پاسخ به سوال سقف کشسان چیست میتوان آن را مدل خاصی از سقف کاذب نامید که قابلیت نصب در ابعاد و مکانهای مختلف را دارد. استفاده از پارچه پی وی سی در ساخت انواع سقف کششی این خاصیت را ایجاد کرده که با حرارت دادن این مدل سقف کاذب بتوان آن را در هر ابعادی نصب کرد.
انتخاب سبکهای خاص سقف کششی برای ساختمان به دلیل مقاومت بالای این ماده در برابر گرما و رطوبت بطور همزمان خاصیت عایق گرما و رطوبت را در سقف به همراه دارد. برای انتخاب طرحهای مختلف سقف کششی برای دکوراسیون منزل و ایمن سازی قسمتهای مختلف تا انتهای این مقاله از مجله خدمت از ما با ما همراه باشید.
سقف کشسان چیست؟
سقف کششی یا سقف کشسان نمونه جدیدی از انواع سقف کاذب برای ساختمان بوده که با ارائه طرح و سبکهای مختلف در دسته برترین و پرکاربردترین سقفهای کاذب در دنیا قرار گرفته است. نمونههای متنوع سقف کشسان هر سلیقه و ایدهای را پوشش داده و علاوه بر این بر مقاوم سازی ساختمان نیز تاثیر بسزایی دارد.
امکان ست کردن راحت این سازه با عناصر دکوراتیو شرایط را برای کاربرد آن بعنوان سقف کاذب آشپزخانه، پذیرایی و دیگر قسمتهای منزل و هماهنگی آن با نقاشی ساختمان مدرن را فراهم کرده است.

نصب آسان و سریع، سبک بودن سقف کشسان، عایق صوتی، حرارت و رطوبت، ضد حریق و مواردی از این قبیل از دلایل اصلی گرایش افراد به انتخاب این سازه برای سقف کاذب سرویس بهداشتی و نمونههایی مثل سقف کاذب استخر در کنار تنوع طرح و زیبایی است.

پر کاربردترین نمونههای سقف کششی بر اساس میزان استفاده سقف کشسان مات، سقف کششی ساتن ، سقف کشسان لاکر، سقف کششی ترنسپرنت، سقف کششی برلیانت، سقف کشسان باریسول، سقف کشسان سه بعدی و فیبر نوری بوده که در این مطلب به بررسی چند نمونه از آنها میپردازیم.
ساختار سقف کششی چیست؟
سقف کششی از پارچهای به جنس پی وی سی با خاصیت کشسانی تولید شده که در اثر حرارت قابلیت تغییر بعد این نوع سازه وجود دارد. نحوه نصب سقف کشسان که با گرم کردن و سپس کشش این سقف و اتصال آن به گیرههای مخصوص اجرا میشود از دیگر دلایل نامگذاری سقف کششی و انواع سقف کشسان است.

استفاده از کلر در مواد اولیه تولید کننده این نوع سقف کششی این نوع سازه را در برابر حریق و آتش سوزی ایمن کرده است. به دلیل وجود مادهی دیگری بنام زینک اکساید در ساختار سقف کشسان امکان جذب باکتری و قارچ در این نوع سقف کشسان نیز تقریبا صفر و دارای خاصیت آنتی باکتریال است.
به همین دلیل نصب این نوع سقف کششی همانندسقف کاذب گریلیوم برای مکانهای نگهداری دارو، مواد غذایی و کارخانههای تجهیزات پزشکی، تولید دارو، اتاق عمل و ... رایج است.
انواع و طرحهای سقف کسشان
همانطور که در بخش سقف کشسان چیست اشاره داشتیم، تنوع طرح و مدل سقف کشسان در کنار خاصیتهای کاربردی فراوان آن از دلایل اصلی استقبال افراد از این نوع سقف کاذب است. در این بخش به پر کاربردترین مدلها و طرحهای سقف کشسان برای آشنایی بیشتر اشاره خواهیم داشت.

این مدل از نوع سقف کشسان مثل نمونههایی از سقف کاذب چوبی و دیگر سبکهای آن مثل سقف کاذب آلومینیومی بیشتر برای دکوراسیون فضاهای مختلف منزل کاربرد دارد. در حالت کلی این سبک تغییر دکوراسیون سقف همانند نصب کناف رابینس و مواردی مشابه با زیرسازی و اقداماتی قبل از اجرا همراه است.
سقف کشسان لاکر
سقف کشسان لاکر به دلیل ویژگی انعکاس تصویر در خود به مدل سقف کششی براق یا آینهای نیز معروف است. درخشش زیبا و خاص این مدل سقف کشسان در مقابل نورپردازی سقف مناسب از ویژگیهای تاثیرگذار آن در دکوراسیون منزل است. این سبک را میتوان هم ردیف با سقف کاذب آی گلس در نمونههای رایج این سازه دکوراتیو محیط معرفی کرد.

بزرگتر نشان دادن فضای منزل، امکان تطابق چیدمان منزل با طرح انتخابی و عمیق نشان دادن فاصلهی سقف تا کف ساختمان با نورپردازی مناسب از دیگر ویژگیهای بارز این مدل سقف کششی است.
سقف کشسان سه بعدی
استفاده از طرح و سبکهای خاص سه بعدی در ساخت سقف کشسان سه بعدی به همراه خاصیت عایق صدا بودن این نوع سقف کاذب برای قسمتهای مختلف منزل از ویژگیهای خاص این مدل سقف میباشد.

سقف کششی مات
سقف کششی مات نیز از جنس پی وی سی با درجه درخشندگی و براقی پایین بوده و بیشتر به سبک گچ کاری، نصب تایل گچی و سنتی سقف کاذب نزدیک است. این سبک سقف کشسان از تنوع رنگ کمتری برخوردار است. سادگی و زیبایی خاص این مدل سقف کشسان بیشتر مناسب ست کردن با دکوراسیون به سبک کلاسیک میباشد.

سقف کشسان باریسول
سقف کششی باریستول تشکیل شده از ورقههای پی وی سی غیر قابل اشتعال که بر یک ریل خاص برای نصب قرار میگیرند. این سبک سقف کاذب بیشتر برای بازسازی و یا ساخت ساختمان با دکوراسیون جدید کاربرد دارند.

قابلیت جداسازی راحت سقف کشسان باریسول، قابلیت انطباق با محلهای مختلف ،امکان نصب روشنایی مناسب و مواردی از این قبیل در انتخاب این سبک سقف کشسان تاثیر زیادی دارد.
سقف کشسان اپوکسی
خاصیتهایی مانند مقاومت خوب نسبت به ضربه، سایش، آنتی باکتریال بودن، مقاوم به اسیدهای آلی، الکل، روغنها، نمک ها و …، بدون درز و دارای مقاومت الکتریکی از دلایل اصلی کاربرد این ماده در ساخت سقف کاذب کسشان و کف پوش اپوکسی میباشد.

این سبک سقف کاذب به دلیل امکان تمیزکاری راحت در مقابل دیگر دیوارپوشها با مشکلاتی مثل حساسیت شستشوی کاغذ دیواری برای محیطهای مختلف مواجه نیست.
سقف کششی ترنسپرنت
سقف کشسان ترنسپرنت سقفی ساده و شیک با خاصیت نورپردازی بک لایت بوده که در مکانهایی مانند نمایشگاه های اتوموبیل، سازه های نمایشگاهی، فروشگاه های زنجیره ای بزرگ، فروشگاه جواهر آلات و تمامی مکانهایی که روشنایی در میزان فروش آنها تاثیر داشته کاربرد دارند.

سقف کششی برلیانت
همانطور که از نام این نوع سقف کشسان پیداست، میتوان لوکس و خاص بودن را به محیط اطراف با نصب این مدل سقف بخشید. این نوع سقف کششی که از مدلهای جدید سقف کاذب به شمار میآید با رنگهای خاص مثل صدفی و طلایی بر دکوراسیون و طراحی داخلی مدرن تاثیر بسزایی دارد.

این سبک سقف کشسان تنها از دو رنگ طلایی و نقرهای ساخته شده و برای سقف کسشان سرویس بهداشتی، حمام و در نهایت سالنهای غذاخوری لوکس مناسب میباشد.
سقف کشسان ساتن
پارچه به کار رفته در ساخت این نوع سقف کششی به اندازهای خاص بوده که امکان انتخاب طرحها و رنگهای مختلف و اجرای آن بر سقف کشسان را برای افراد بوجود آورده است.

مزایا و معایب سقف کشسان را بشناسید.
مزایای سقف کشسان را علاوه بر موارد بیان شده میتوان در ویژگیهایی مثل امکان چاپ تصویر دلخواه، امکان شستشو و تمیز کردن، ضد آب و ضد رطوبت، آنتی باکتریال بودن، مقاوم در برابر آتش، عایق صوتی ضد گرد و غبار ،طول عمر استفاده نسبتا بالا، امکان جابجایی و نصب در محلی دیگر خلاصه نمود.

اما کسب اطلاعات درباره معایب سقف کشسان نیز میتواند در انتخاب بهتر شما تاثیر بسزایی داشته باشد، به همین دلیل به معرفی چند مورد اساسی از معایب سقف کشسان در این قسمت اشاره خواهیم داشت.
- عدم دسترسی به قسمت پشتی سقف کاذب کشسان و نیاز به متخصص برای جداسازی و دسترسی به قسمت پشتی سقف کششی است.
- استفاده از متریال بی کیفیت و نامناسب در ساخت انواع سقف کشسان را میتوان یک ایراد در تهیه و ساخت انواع سقف کشسان برشمرد.
- تایل نامرغوب استفاده شده در ساخت سقف کشسان با ایجاد مشکلات تنفسی به مرور زمان همراه است.
- محافظت از برخی پارچههای به کار رفته در ساخت انواع سقف کشسان سخت است.