تعمیر پنکه را به متخصصش بسپار
مثل هر وسیله الکتریکی دیگر، تعمیر پنکه هم گاهی لازم میشود. استفاده از پنکه به عنوان یک وسیله خنک کننده، بالاخص در اقلیمهای مرطوب و شرجی بسیار رایج است. پس طبیعی است که در فصول گرم سال، نیاز به تعمیر پنکه توسط افراد زیادی از جامعه حس شود. درست مشابه هر زمینه خدماتی دیگر، بهتر است تعمیر پنکه نیز به متخصص این کار سپرده شود.
با این حال در این مقاله به بیان نکات پیرامون تعمیر پنکه ایستاده، رومیزی و سقفی خواهیم پرداخت و عوامل تاثیرگذار بر قیمت تعمیر پنکه را بررسی خواهیم کرد. «خدمت از ما» بازار آنلاین خدمات است که به وسیله آن، به بهترین متخصصین زمینههای مختلف خدماتی دسترسی خواهید داشت و با ثبت سفارش تعمیر پنکه، میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن از چند متخصص به رایگان، هزینه تعمیرات پنکه سقفی یا رومیزی را بپرسید.
فهرست عناوین
عیب یابی و تعمیر پنکه
برای تعمیر پنکه، نخست باید آن را عیب یابی کنید؛ باید ببینید مشکل چیست و از کجا ناشی میشود تا بتوانید آن را برطرف کنید. پنکهها امروزه در انواع مختلفی در بازار موجودند. از این رو مثلا تعمیر پنکه سقفی با تعمیر پنکه رومیزی و یا تعمیر پنکه ایستاده ممکن است تفاوتهایی با یکدیگر داشته باشد. رایجترین مشکلات انواع پنکه و روشهای عیب یابی پنکه را در ادامه با یکدیگر میبینیم:
- مشکل روشن نشدن پنکه
- لرزش بیش از حد پنکه
- سرعت خیلی کم چرخش پنکه
- پرش فیوز موقع روشن کردن پنکه
روشن نشدن پنکه و دلایل آن
روشن نشدن پنکه یکی از رایجترین مشکلات این وسیله برقی است. دلایل متعددی ممکن است باعث این اتفاق شود. برای حل این مشکل، نخست باید موارد زیر را چک کنید نا بتوانید به تعمیر پنکه بپردازید.
سیم رابط برق
در بیشتر موارد، روشن نشدن پنکه ناشی از خرابی سیم برق است. سیم رابط برق ممکن است در اثر جابجایی زیاد، کشیدگی سیم در مرور زمان و یا کشیدن یکباره و ناگهانی پنکه دچار قطعی شود. تعمیرکار پنکه میتواند به راحتی این مشکل را تشخیص دهد و رفع کند.
خرابی دوشاخه
دوشاخه و اتصالات داخلی آن ممکن است آسیب دیده و یا سوخته باشند. در صورتی که مشکل از دوشاخه باشد گاهی با باز کردن و چک کردن آن، میتوان دوشاخه را تعمیر کرد. گاهی هم امکان تعمیر وجود ندارد و این قطعه حتما باید تعویض شود. خوشبختانه خرید دوشاخه، هزینه زیادی در پی ندارد و به راحتی میتوانید پنکه را تعمیر کنید.
مشکل اتصلات و قطعات داخلی پنکه
اگر دو مورد ذکر شده در قبل مشکل شما را حل نکرد، باید پایه پنکه را باز کنید و سیمها و اتصالات داخلی آن را چک کنید؛ تشخیص درستی این اتصالات و صحت عملکرد آنها به طبع از یک تعمیرکار پنکه به خوبی برمیآید و میتواند آن را تعمیر کند.
مشکل صفحه کلید یا ریموت کنترل
گاهی ممکن است پنل صفحه کلید دچار مشکل شده باشد و اتصالات را برای روشن کردن پنکه برقرار نکند. این مشکلات شاید مکانیکی و شاید هم الکتریکی باشند؛ تشخیص این مشکل گاهی از یک فرد عادی و غیر متخصص هم برمیآید. این روزها بسیاری از پنکهها با ریموت کنترل تولید میشود. روشن نشدن پنکه ممکن است به دلیل خرابی ریموت کنترل نیز باشد. پس احتمال آن را در نظر بگیرید.
احتمال سوختن موتور را در نظر داشته باشید.
با تمام این اوصاف ممکن است موتور پنکه سوخته باشد و این احتمال منتفی نیست. در این صورت، تعمیر پنکه جز با تعویض موتور ممکن نیست. گاهی حتی ممکن است تعویض موتور در قیاس با خرید یک پنکه نو، توجیه منطقی و اقتصادی نداشته باشد. پس در صورت سوختن موتور پیش از تعویض آن، قیمت پنکههای نو را بررسی کنید.
علت لرزش بیش از حد پنکه
گاهی متوجه لرزش اضافی در پنکه میشویم که منجر به تولید صدای اضافی و صلب آسایش از محیط اطراف نیز میشود. دلایل لرزش اضافی پنکه و روشهای تعمیر آن به شرح زیر اند:
- شکستگی پرهها: وقتی لرزش اضافی در پنکه حس میشود به معنی برهم خوردگی روال عادی کار پنکه و تعادل آن است. از دلایل شایع این اتفاق، وجود شکستگی در پرهها است. شاید حتی این شکستگی، یک شکاف واضح نباشد و در حد یک ترک باقی بماند. اما همان هم ممکن است در پنکه لرزش ایجاد کند.
- فرسودگی و خرابی بوش: پروانهها با یک واسطه به محور اصلی متصل شده و توسط آن میچرخند. این واسطه ممکن است در طول زمان فرسوده و یا خراب شده باشد. در این صورت پنکه با یک لرزش اضافی میچرخد. برای تعمیر پنکه در این حالت باید پروانه را از محور اصلی جدا کرده و آن را تعمیر کنید.
پایین بودن سرعت چرخش پنکه
اگر پروانه پنکه با سرعت کافی نچرخد، به طبع به اندازه کافی هم محیط خنک نخواهد کرد. این مورد نیز چند علت دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- سوختن یا خرابی خازن راه انداز.
- پایین بودن ولتاژ برق منطقه که ممکن است گهگاهی اتفاق بیفتد. اگر کند بودن سرعت پنکه موقتی باشد، احتمالا ناشی از همین مشکل است.
- نیمسوز شدن موتور را حتما محتمل بدانید. در صورت کند شدن پنکه، حتما از تعمیرکار پنکه بخواهید که موتور را بررسی کند. موتور نیمسوز را میتوان تعمیر کرد؛ ولی سهل انگاری و عدم توجه به آن منجر به سوختگی کامل موتور و خسارت مالی بیشتری میشود.
پرش فیوز موقع روشن کردن پنکه
گاهی متوجه میشوید که با روشن کردن پنکه، فیوز واحد میپرد و برق قطع میشود. این مشکل در اغلب موارد ناشی از مشکلی در سیمکشی ساختمان و یا ترکیبی از مشکل سیمکشی ساختمان و خرابی پنکه است. در واقع پریدن فیوز غالبا به صورت صرف به خرابی پنکه برنمیگردد. برای تعمیرات پنکه در این حالت باید توامان از یک برقکار و یک تعمیرکار پنکه کمک بگیرید تا تمام مشکلات احتمالی را رفع کنید.
قیمت تعمیر پنکه چگونه محاسبه میشود؟
همان طور که مشاهده فرمودید، خرابی و نیاز به تعمیر پنکه، از دلایل مختلفی ناشی میشود. پس هزینه تعمیر پنکه نیز بسته به این دلایل متفاوت خواهد بود. بطورکلی عوامل تعیین کننده هزینه تعمیرات پنکه عبارتند از:
- نوع پنکه (سقفی، رومیزی معمولی یا ایستاده)
- نیاز به تعویض قطعات (که در این صورت قیمت قطعه خراب شده مهم است)
مثلا اگر نیاز به تعویض موتور داشته باشید نسبت به حالتی که پرههای پنکه شکستهاند، قیمت تعمیر پنکه یکسان نیست و کم و زیاد خواهد شد. پس نوع مشکل پنکه شما و نیاز به خرید قطعات جدید، تاثیرگذارترین عامل در هزینه پنکه هستند.
در کنار این مسئله، نوع پنکه نیز در تعیین قیمت تعمیرات آن موثر است. مثلا هزینه تعمیر پنکه سقفی با اجرت تعمیر پنکه ایستاده یا رومیزی متفاوت است. پیشنهاد ما این است که در بازار آنلاین خدمت از ما ثبت سفارش کنید و با توجه به مشکل خود، از چند متخصص به رایگان قیمت بگیرید.
در این مقاله به بیان راهکارهای عیبیابی پنکه های ایستاده (پایه دار)، رومیزی یا سقفی و تعمیر پنکه پرداختیم. همچنین گفتیم که نوع پنکه شما و میزان خرابی قطعات آن از جمله عوامل موثر بر قیمت تعمیر پنکه هستند.
خدمت از ما بازار آنلاینی است که توسط آن به بهترین متخصصین در زمینههای مختلف خدماتی دسترسی خواهید داشت و میتوانید پروفایل و سوابق آنها را با یکدیگر مقایسه کنید. درنهایت با توجه به هزینه تعمیرات پنکه که از هرکدام از متخصصین دریافت کردهاید با یک نفر به توافق میرسید.