کف کاذب چیست؟
کف کاذب یا کف دسترسی همانطور که از نامش پیداست، از قرار گرفتن یک سطح بر روی سطح اصلی با خاصیت پوششی یک فضا ساخته میشود. انواع کف کاذب نقطهای مقابل سقف کاذب بوده که برای ایجاد ارتفاع از سطح اصلی در قسمتهای مختلف ساختمان تعبیه شده است. استفاده عمده اجرا کف کاذب بیشتر برای پوشاندن تجهیزات تاسیساتی در کف ساختمان است.
در معرفی کف کاذب چیست به علت خاصیتهای کاربردی آن از اصطلاحاتی مثل کف بلند شده و کف دسترسی استفاده میشود. کف کاذب در جنسهای مختلف و برای مصارف گوناگون دیگری امروزه در ساختمان سازی و دکوراسیون داخلی کاربرد بسیار دارد. کف کاذب مسکونی، کف کاذب صنعتی و انواع کف کاذب سرامیکی و چوبی را میتوان در دسته نمونههای کاربردی این نوع کف قرار داد.
امروزه اجرا کف کاذب در تهران و دیگر شهرهای کشور همانند انواع سقف کاذب علاوه بر مصارف اصلی آن در ساختمانهای مسکونی و ادارای حالتی خاص و ویژه به خود گرفته است. در این مقاله با معرفی انواع کف کاذب و تاثیر اجرا کف کاذب در ساختمان سعی در آشنایی بیشتر شما با این نوع تجهیزات ساختمانی داریم.
در کنار سبکهای رایج سقف کاذب مثل سقف کاذب آشپزخانه، نمونههای کابردی سقف کاذب استخر و استفاده از این سازه با عنوان سقف کاذب سرویس بهداشتی برای محیطهای مرطوب در ساختمان نصب و اجرای کف کاذب نیز بسیار کاربردی است. آشنایی با ماهیت کف کاذب را پیش از انتخاب این کفپوش برای قسمتهای مختلف ساختمان یک ضرورت به حساب میآید.
کف کاذب چیست؟
کف کاذب بخشی از طراحی داخلی یک ساختمان را با ویژگیهای کاربردی به خود اختصاص داده است. کف کاذب با ساختاری مشابه سقف کاذب و مشخصاتی متفاوت و گسترده تر برای ساختمانهای مختلف قابل نصب و اجرا میباشد.
جنس و طرح در این سازه ساختمانی نیز مانند سقف کاذب آلومینیومی، انواع سقف کاذب آی گلس، سبکهای جدید سقف کاذب چوبی و نمونههای رایج صنعتی سقف کاذب گریلیوم بعنوان یک تفکیک دهنده و ایجاد کننده انواع کف کاذب برای مکانهای مختلف در نظر گرفته شده است.
اصلی ترین کاربرد انواع کف کاذب برای پوشاندن کابل و تجهیزات گوناگون تاسیساتی در کف ساختمان برای مصارف صنعتی و مسکونی و در نمونههایی دیگر برای پوشاندن کاشی قدیمی در تغییر دکوراسیون و بازسازی ساختمان است. علاوه بر این موارد امروزه در اقداماتی مانند گرمایش از کف و انتقال آب های سطحی و کاهش رطوبت و سازههای جدید ساختمانی برای دکوراسیون از آنها استفاده میشود.
جنس کف کاذب در انواع صنعتی و آنتی استایتک از انواع PVC و لیمنتهای H.P.L، انواع پارکت، موکت و مواردی از این قبیل میباشد. این مواد در برابر سایش، حریق، و ضربه از مقاومت بالایی برخوردار بوده و مشابه کاغذ دیواری ضد زلزله و دیگر سازههای این سبکی برای حفاظت ساختمان طراحی شده است. اجزای سازنده اصلی انواع کف کاذب تایل یا کفه، پایه، رابط میباشد که متناسب با نوع کاربری آن میتوان در حالتهای مختلفی قرار گیرد.
انواع کف کاذب از نظر کاربردی
همانطور که در ابتدای مطلب کف کاذب چیست اشاره شد، انواع کف کاذب با توجه به نوع کاربریشان به چهار دسته کلی به شرح ذیل تقسیم بندی شده است. هر کدام از انواع کف کاذب بر اساس جنس و اجزای تشکیل دهندهشان برای مکانهای خاصی طراحی شدهاند که در توضیحات هر بخش با آنها بیشتر آشنا میشویم.
کف کاذب چهت پوشاندن تجهیزات تأسیساتی
بیشترین حجم کاربرد انواع کف کاذب در این حالت برای مراکز صنعتی، اتاقهای سرور و مراکز کامپیوتری میباشد.کف کاذب در این شرایط برای پوشاندن کابلها، رابطهای شبکههای کامپیوتری که بطور مداوم نیاز به دسترسی آنها بوده و از طرفی برای جلوگیری از آسیب باید پنهان باشند استفاده میشود.
انواع کف کاذب در این نوع کاربرد ضد حریق بوده و در مقابل حرارت و گرما مقاومت بالایی دارند. بیشتر مواقع جنس انواع کف کاذب آلومینومی بوده اما برای هزینه کمتر در مراکز با خطر کمتر از جنس چوبی و فولادی نیز میتوان استفاده کرد.
از ویژگیهای کاربردی آنها میتوان به مواردی مثل عایق بودن، قابلیت تعویض و نگهداری آسان ،دسترسی سریع به تجهیزات تاسیساتی، مقاوم در برابر جریان الکتریسته ساکن و در نهایت امکان انتخاب انواع کف پوش برای آنها اشاره داست.
کف کاذب جهت انتقال آبهای سطحی، خاک و ماسه
بیشترین میزان استفاده از این کف پوش برای محیطهای آزمایشگاهی، سالن مواد شیمایی، سالن نگهداری مواد غذایی، اطراف زمینهای ورزشی و حتی استخرهای ورزشی در مناطق پر باران میباشد. انواع کف کاذب در این حالت اوصولا درزدار و مشبک میباشند.
تایلهای پلاستیکی، فولاد ضد زنگ، پایههای فولادی، پلاستیکی و آلومینومی از اجزا اصلی سازنده کف کاذب در این نوع کاربرد است. این نوع کف کاذب بیشتر در محل کارخانهها و فضای باز نیز نصب میشود.
کف کاذب جهت گرمایش از کف و کاهش رطوبت
در این نوع کف کاذب شاهد ساختاری با مقاومت وزن کمتر برای انتقال و جریان گرما در یک محیط رو به رو هستیم. تایلهای نازک و پایه کوتاه بطور کامل گواه ظرفیت پایین آنها در برابر نگهداری وزن میباشد. سطح کف کاذب در این مدل بیشتر مواقع با کف پوشهایی مثل پارکت ،HPL ، سرامیک و کفپوش های چوب پنبه ای پوشانده شده است.
امکان جا به جایی در این مدل کف کاذب وجود نداشته و بیشتر برای تجهیز منازل ساختمانی به سیستم گرمایشی کاربرد دارد. از ویژگیهای کاربردی کف کاذب در این حالت میتوان به عایق حرارت و صدا بودن؛ ضد رطوبت و مقاوم در برابر مواد شوینده و مقاومت در برابر نفوذ حشرات موذی اشاره داشت.
کف کاذب جهت سبک سازی ساختمان
کف کاذب مسکونی نمونهای از این سبک کف کاذب است. این مدل را میتوان بیشتر برای غرفههای نمایشگاهی برای ایجاد یک نکته اتکا بین کف و دیواره استفاده کرد. نحوه نصب این مدل کف کاذب بیشتر با چسب بتن و بدون نیاز به زیرسازی است.
در انواع کف کاذب برای این حالت از تایلهای با جنس گرانیت مصنوعی، مرمر مصنوعی و چوب فشرده (مشابه تایل گچی در سقف کاذب)استفاده میشود. این نوع کف کاذب قابلیت جا به جایی راحتی داشته و در محیطهای بسته کارایی بالایی دارند. از انواع کف کاذب برای تغییر دکوراسیونهای امروزی و ایجاد یک فضای خاص در محیط ویلا و ساختمانهای مختلف نیز استفاده میشود.
نمونههای چوبی برای جایگزین ایدههایی مثل نصب پارکت روی موکت، جلوگیری از مواجه با معایب پارکت، مشکلاتی مثل علت فاصله افتادن بین پارکت و موارد مشابه در ساختمانهای مسکونی و تجاری کاربرد دارند. نکات مهم در فرق پارکت و لمینت، سرامیک و کاشی و دیگر کفپوشها در هنگام انتخاب کف کاذب دیگر تاثیری در کیفیت و ماندگاری ندارد.
اجرا کف کاذب در ساختمان
انواع کف کاذب با توجه به معرفی انجام شده برای مصارف گوناگونی تولید و هر کدام با ویژگی کاربردی همراه است. اجرا کف کاذب مسکونی برای ساختمانهای آپارتمانی و حیاط دار بطوذ هماهنگ با نقاشی ساختمان مدرن، اجرای کف کاذب صنعتی برای محیطهای کارخانهای و مراکز رایانه و مخابراتی و همین طور کف کاذب چوبی و سرامیکی برای تغییر دکوراسیون یک ساختمان را میتوان نمونههای متنوع استفاده و اجرای این سبک کف پوش نامید.
همانطور که نصب انواع دیوارپوش مثل کاغذ دیواری با نکاتی و تجهیراتی همانند انواع چسب کاغذدیواری، نحوه شستشوی کاغذ دیواری و یا زیرسازی و لکه گیری دیوار رنگ شده همراه بوده در نصب انواع کف کاذب و اجرای دیگر سازههای دکوراتیو و پوششی ساختمان نیز رعایت یک سری نکات در بهرهمندی از مزایا و امکانات آنها تاثیر گذار است.
مزایای نصب انواع کف کاذب
از جمله مزیتهای کاربردی سقف کاذب برای مصارف مختلف و در جنسهای متنوع مثل فولادی و آلومینومی میتوان به چند نکته جمع بندی شده بصورت ذیل اشاره داشت:
- مقاومت بالا و ایمنی فوق العاده کف کاذب در برابر حوادثی مثل زلزله و آتش سوزی
- مقاومت بالا در برابر فشار وارد بر محیط و ضربه در کف کاذب
- قابلیت شستشوی راحت کف کاذب و عدم جذب گرد و غبار
- جمع آوری و مرتب سازی تجهیزات برقی برای ایمن سازی و دسترسی آسان با نصب کف کاذب
- امکان انتقال، جا به جایی و استفاده از کف کاذب در مکانهای مختلف
امروزه از انواع کف کاذب چوبی و کف کاذب سرامیکی برای طراحی و دکوراسیون داخلی ساختمان نیز استفاده میشود. اگر به دنبال یک تنوع در سیستم داخلی منزل خود هستید و دوست دارید بازسازی ساختمان را با یک سبک جدید برای کف پوش تکمیل کنید، نصب انواع کف کاذب چوبی و سرامیکی یک انتخاب و منحصر به فرد است.