چند روش ساده برای تمیز کردن ظروف مسی و رویی
برق انداختن و سفيد كردن ظروف رویی (روحی) از مهمترین دغدغههای خانمهای منزل است. از قدیم تا به امروز استفاده از ظروف مسی و روحی در آشپزخانه دیده میشود.نگهداری و تمیز کردن آنها مثل از بین بردن لکه سیاه روی استیل و سفید کردن نقره قاعده و روش خاص خود را دارد. برق انداختن ظروف روحی و تمیز کردن ظروف مسی با استفاده از مواد خاص و با گذراندن یک پروسه مشخص و نسبتا مشکل انجام میشود.
برق انداختن ظروف مسی و تميز كردن قابلمه روحي سوخته اولین و پر درخواست ترین مواردی بوده که افراد پس از استفاده مداوم از این ظروف طالب انجام آن هستند. امروزه روشهای آسان و در دسترسی برای سفید کردن ظروف رویی کشف شده که در مقابل روشهای گذشته آسانتر و با عوارض کمتری است.
در مقابل دیگر اقدامات تمیزکاری و نگهداری ظروف و وسایل آشپزخانه مثل تمیز کردن سینی فر، لکه زدایی و تميز كردن اجاق گاز لعابي، ابهامات اینکه چگونه لکه روغن از روی کابینت پاک کنیم؟ و در نهایت نحوه کاربرد اسپری سفید کننده وسایل برقی، سفید کردن ظروف رویی و برق انداختن ظروف مسی با راهکارهای خاصی همراه است.
طريقه سفيد كردن ظروف مسی با قلع و برق انداختن ظروف مسی با رب یا تميز كردن ظروف مسي با رب از روشهای معرفی شده پرکاربرد برای سفيد كردن ظروف روحي از گذشته تا به امروز بوده است. در این مقاله به معرفی دیگر روشهای خانگی پر کاربرد در سفيد كردن ظروف رويي میپردازیم.
دیگر مراحل نظافت منزل و اقدامات تمیزکاری سطوح همواره با نکات و راهکارهایی همراه بوده که به چنده نمونه از آنها برای مطالعه بیشتر اشاره خواهیم داشت.
- پاک کردن و از بین بردن بوی بد فرش در انواع مختلف
- لکه بری و پاك كردن شمع از روي پارچه و دیگر سطوح
- تميز كردن برگ گياهان با ترفندهای مناسب آپارتمان
- چگونه رنگ اسپری را پاک کنیم؟ پس از اتمام پروسه بازسازی ساختمان
- کاربرد اسپری پاک کننده دیوار،بهترین لکه بر قوی شیشه و بهترین ترفندها برای شستشوی کاغذ دیواری
- روند پاك كردن ماژيك از روي دیوار گچی و از بین بردن لکه چایی روی دیوار گچی و لکه زدایی برای پاك كردن دوده از ديوار گچی
- توجه به نحوه شستن کاور پلاستیکی وسایل برقی برای داوم آنها در برابر لکهها
- رفع آلودگی کف سرویس بهداشتی با پاک کننده قوی سنگ توالت و آشنایی با انواع تی برای تمیز کردن سطوح
برای تمیز کردن ظروف روحی چه باید کرد؟
روشهای زیادی برای تمیز کردن ظروف روحی و برق انداختن ظروف روحی از گذشته تا به امروزه وجود داشته است. این روشها از تمیز کردن ظروف مسی با مواد خاصی مثل جلاسنج و پنه گرفته تا استفاده از روشهای خانگی مثل شستن مداوم ظروف با سیم و آب و صابون پس از هربار کاربرد آن را در برمیگیرد.
برای استفاده از جلاسنج این ماده را از ابزار فروشیها تهیه کرده و با آغشته کردن یک پنبه به این مواد و کشیدن آن بر سطح ظروف شروع به برق انداختن ظروف مسی در منزل کنید. در این میان شستشوی مداوم و با دقت در جلوگیری از سیاه شدن و ایجاد لکه بر سطوح ظروف مسی تاثیر بسزایی دارد
نکات لازم در سفيد كردن ظروف رويی
اگر در آشپزخانه خود از انواع ظروف مسی و رویی استفاده میکنید، حتما در نگهداری و تمیز کردن دقیق این ظروف نهاید دقت را داشته باشید. شستن دقیق ظروف مسی و روحی و همین طور نگهداری از این ظروف با استفاده از مواد شوینده و ضد لک مناسب یک راهکار در برق انداختن طروف رویی است.
از قرار دادن ظروف مسی در معرض رطوبت جلوگیری کنید این اقدام در سیاه شدن زود به زود ظروف مسی تاثیر مستقیم دارد. از دستمال آغشته به انواع روغن گیاهی برای برق انداختن ظروف مسی در فضای آشپزخانه استفاده کنید. در ادامه به معرفی چندین روش خانگی تمیز کردن ظروف روحی و مسی برای استفاده بهتر شما میپردازیم.
روشهای خانگی برای برق انداختن ظروف مسی
حفظ درخشش و تمیز کردن ظروف مسی با استفاده از روشهای قدیمی و همین طور استفاده از موادی مثل جلا سنج میتواند کار دشوار و طاقتفرسایی و همراه با ایجاد حساسیت در افراد باشد. با ارائه چندین روش خانگی و آسان به راحتی میتوان درخشش را به لوازم مسی و روحی بازگرداند.
ترکیب سرکه و نمک و آرد برای برق انداختن ظروف مسی
خمیر ایجاد شده از این سه ماده با خاصیت ایجاد درخشندگی در ظروف مسی همراه است. پس از ترکیب این مواد با مراحل زیر شروع به برق انداختن ظروف مسی میکنیم:
- آرد و نمک را به یک اندازه در یک ظرف بریزید.
- سرکه را تا اندازهای اضافه کنید که خمیری روان ایجاد شود.
- مواد را خیلی خوب با هم ترکیب و با یک قلم مو این مواد را بر سطح ظروف مسی بکشید.
- اجازه دهید که ظرف بهمدت 30 دقیقه به همان حالت باقی مانده سپس سطح ظرف را با یک حوله تمیز و نرم از خمیر موجود پاک کنید.
ترکیب لیمو و نمک برای تمیز کردن ظروف مسی
لیمو از گذشته تا به امروز یک ماده لکه بر بوده و همیشه در مصارف خانگی برای از بین بردن لکه ایجاد شده بر سطوح مختلف کاربرد دارد. ترکیب لیمو و نمک برای برق انداختن طروف مسی نیز با نتایج راضی کنندهای همراه میباشد.
در این قسمت مراحل استفاده از این ترکیب برای تمیز کردن ظروف مسی را با هم مشاهده میکنیم:
- لیمو را به دو نیم تقسیم کرده و در یک ظرف پر از نمک بصورتی که کاملا آغشته شود قرار دهید.
- لیموی نمکی شده را بر سطح ظرف مسی و قسمتهای لکه دار بکشید.
- اصل تاثیر این روش در آغشته شدن کامل لیمو در نمک است، بنابراین در هر بار استفاده یک بار لیمو را در نمک قرار داده و مجدد بر سطح ظرف مسی بکشید.
- این مرحله را تا پاک کامل شدن ظروف مسی از سیاهی ادامه دهید.
- پس از پاک شدن تمامی لکهها، سطح مسی را با حوله پاک کنید. برای مشاهده درخسانی بیشتر سطح ظرف مسی یک بار دیگر این کار را با حوله خشک بر سطح ظرف تکرار کنید.
ترکیب سرکه و جوش شیرین سفيد كردن ظروف رويي
ترکیب این دو ماده با هم بعنوان یک لکه بر قوی شناخته شده است. از این ترکیب برای سفید کردن ظروف روحی در آشپزخانه نیز استفاده میشود. برای شروع کار لازم است جوش شیرین، سرکه و یک برس یا مسواک در دسترس داشته باشید. مراحل ریختن جوش شیرین در مایع ظرفشویی محلولی پاک کننده و قوی برای لکه بری سطوح مختلف است.
۴ قاشق غذاخوری جوش شیرین را با یک دوم فنجان آب مخلوط کنید و درون قابلمه بریزید. شعله قابلمه را روشن کرده و بگذارید، این محلول درون ظرف به جوش بیاید. سپس اجاق را خاموش کرده و بگذارید محلول خنک شود. برس را برداشته و بعد از خنک شدن محلول، بدون آن که آن را دور بریزید، با دقت درون قابلمه روحی را تمیز کنید.
از این روش برای برق اناختن ظروف مسی نیز استفاده میشود. خمیر تهیه شده از جوش شیرین و سرکه را بر سطح ظرف مسی کشیده و پس از گذشت 30 دقیقه با یک حوله آن را با دقت پاک نمایید.
تميز كردن ظروف مسی با رب
استفاده از رب و سس گوجه فرنگی به دلیل ترکیبات سرکه و نمک موجود در آن برای برق انداختن ظروف مسی بسیار پیشنهاد میشود. برای افزایش تاثیر این ماده بر روی ظروف مسی میتوانید آن را با موم عسل و روغن زیتون ترکیب کرده و با یک قلمو بر سطح ظرف مسی بکشید. پس از گذشت یک ساعت این مواد را با یک حوله تمیز از سطح ظروف مسی پاک کنید و شاهد تمیز شدن لکهها و سیاهی از سطح این ظروف باشید.
ترکیب جوش شیرین و لیمو برای تمیز کردن ظروف مسی
جوش شیرین و لیمو تاثیر مشابه با ترکیب جوش شیرین و سرکه بر روی ظروف مسی دارند. خمیر ایجاد شده از ترکیب این مواد را با یک برس یا قلمو بر سطح ظرف مسی مدنظرتان کشیده و پس از گذشت تقریبا نیم ساعت با یک حوله یا دستمال نرم بدون پرز شروع به پاک کردن سطح ظروف مسی از این مواد کنید.
روغنهای گیاهی برای پولیش و برق انداختن ظروف مسی
یکی از روشهای در دسترس و خانگی پاک کردن ظروف مسی استفاده از انواع روغنهای گیاهی برای جلابخشیدن و زیبایی این ظروف است و برای جلوگیری از میکروب گرفتن و سیاهی ظروف مسی در گذر زمان بطور مداوم سطوح آن را با روغن زیتون و دستمال تمیز کنید. این روش از سیاهشدن ظروف مسی در درازمدت جلوگیری میکنید.
جلوگیری از سیاه شدن ظروف مسی و روحی
استفاده اوصولی و مداوم از پاک کنندههای طبیعی مثل سرکه و جوش شیرین تاثیر مثبتی در پاک کردن ظروف مسی از سیاهی و لکههای ایجاد شده در مرور زمان دارد. زیر در صورت نگهداری این ظروف دیر به دیر سیاه شده و نیاز به برق انداختن و سفید کردن ظروف کمتر از قبل حس میشود.
جوشاندن جوش شیرین و سرکه در طروف روحی نیز منجر به سفید شدن و تمیزی مداوم این ظروف میشود. بنابراین میتوان نتیجه گرفت نگهداری صحیح از ظروف مسی و روحی نیاز شما را به استفاده از روشهای سفید کردن و برق انداختن این ظروف کمتر از قبل میکند.