کاربردهای جوش شیرین در نظافت خانه
امروز شما را با کاربردهای جوش شیرین در نظافت خانه آشنا میکنیم
جوش شیرین از زمانهای قدیم برای پخت نان و شیرینی کاربردهای فروانی داشت و روز به روز به کاربرد این ماده جادویی (جوش شیرین) افزوده میشد تا اینکه به یک ماده شگفت انگیز در نظافت خانه و بخصوص آشپزخانه معروف شد با توجه به کاربرد بی نظیر جوش شیرین در نظافت منزل ماهم برآن شدیم تا در این مجله از کاربردهای جوش شیرین در نظافت خانه صحبت کنیم تا شما بهتر و بیشتر با این ماده شگفت انگیز آشنا شوید.
عناوین مهم در خصوص کاربردهای جوش شیرین در نظافت خانه
- اسپری جوش شیرین
- جوش شیرین برای از بین بردن بوی بد فرش و لکه بری
- محلول جوش شیرین و سرکه
- تميز كردن مبل با جوش شيرين
- جوش شیرین از چی درست شده
- کاربرد جوش شیرین برای از بین بردن لکه سیاه روی استیل
- جوش شیرین برای رسوب گیری مثل از بین بردن رسوب ضخیم کتری
- ریختن جوش شیرین در مایع ظرفشویی
- کاربردهای جوش شیرین در نظافت خانه چیست؟
- جوش شیرین در نظافت آشپزخانه چه کاربردی دارد؟
- کاربردهای جوش شیرین در نظافت سالن و اتاق خواب
- کاربرد جوش شیرین در تمیزی حمام و سرویش بهداشتی
- در کجاها نباید از جوش شیرین استفاده کنیم؟
- آیا ترکیب سرکه و جوش شیرین خطرناک است؟
- ترکیب سرکه و جوش شیرین چه گازی تولید می کند
- ترکیب جوش شیرین را به عنوان یک ماده شگفت انگیز بشناسید
*مطلب پیشنهادی: براي تميز كردن خانه از كجا شروع كنيم
ترکیب جوش شیرین را به عنوان یک ماده شگفت انگیز بشناسید
جوش شیرین یک ترکیب شیمیایی ساده به نام بیکربنات سدیم است که در بازار به جوش شیرین معروف است. جوش شیرین دارای خاصیت قلیایی است و بخودی خود یک جاذب رطوبت و بوگیر است اما ترکیب آن با یک مادهی اسیدی مانند سرکه تولید گاز کربن دی اکسید میکند و در واقع ترکیب این دو ماده باهم یک خاصیت ضدعفونی کننده را بوجود میآورد و به همین دلیل است که معمولا برای ضدعفونی و تمیزی بسیاری از مواد از ترکیب جوش شیرین و سرکه استفاده میشود.
ترکیبات به کار رفته در این ماده تا حد زیادی از آسیبهای احتمالی و مضرات مواد شونیده برای سلامتی افراد در حین تمیز کردن جلوگیری میکند.
بنابراین میتوان از ترکیبات این ماده با دیگر مواد شونیده در برداشتن لکه از برخی سطوح به جای اسپری پاک کننده دیوار، کاربرد اسپری سفید کننده وسایل برقی، مواد شونیده برای پاك كردن ماژيك از روي دیوار گچی، رفع لکه چایی روی دیوار گچی و لکه بر قوی شیشه و در نهایت مواد پاک کننده برای شستشوی کاغذ دیواری استفاده کرد.
کاربردهای جوش شیرین در نظافت خانه چیست؟
جوش شیرین خواص بسیاری دارد که نظافت منزل در کنار خواص خوراکی آن باعث شده تا آن را به عنوان یک ماده شگفت انگیز تبدیل کند بسیاری از کاربردهای جوش شیرین در نظافت خانه مربوط به بخش آشپزخانه است، اما کاربردهای آن تنها منحصر به آشپزخانه نمیشود این ماده شگفت انگیز در تمامی بخشهای منزل میتواند قابل استفاده باشد.
-
کاربردهای جوش شیرین در نظافت آشپزخانه
ما میخواهیم از کاربردهای جوش شیرین در نظافت خانه از بخش آشپزخانه شروع کنیم چون این بخش بیشترین تولید کننده آلودگی در خانه است در مجموع کاربردهای جوش شیرین در نظافت آشپزخانه به دو بخش بوزدایی و تمیز کننده تقسیم میشود.در حالت کلی از کاربرد انواع تی برای شستشوی کف آشپزخانه گرفته تا اینکه چگونه لکه روغن از روی کابینت پاک کنیم؟ انتخاب مواد شوینده سازگار با محیط امری مهم و ضروری است.
-
کاربرد جوش شیرین به عنوان بوزدا در آشپزخانه
- بو زدایی یخچال: همانطور که در بالا گفتیم جوش شیرین جذب کننده رطوبت و بوگیر مناسبی است به همین دلیل از آن برای جذب رطوبت یخچال و همچنین رفع بوی نامطبوع در آن استفاده میشود برای این کار مقداری جوش شیرین را در یک کیسه ریخته و در داخل قفسههای یخچال قرار دهید.
- بوزدایی سطل زباله: برای از بین بردن بوی سطل زباله هفتهای یک بار آن را با محلول جوش شیرین و آب بشویید.
- بوزدایی مایکروویو: برای از بین بردن بوی بد در مایکروویو کافی است با یک اسفنج و مقدار کمی آب و جوش شیرین داخل و بیرون آن را خوب بشویید.
- بوزدایی تخته خردکن و ظروف پلاستیکی: برای این کار مقداری جوش شیرین را با مایع ظرفشویی ترکیب کنید و تخته خرد کن و ظروف پلاستیکی را با آن بشویید و از هر 5 بار شستشو، یک شستشوی ظروف پلاستیکی و تخته خرد کن را به شستن با جوش شیرین اختصاص دهید.
-
کاربرد جوش شیرین به عنوان تمیز کننده در آشپزخانه
1- برای شستن ظروف و قابلمهها: برای اینکار یک قاشق سر پر جوش شیرین را با مایع ظرفشویی ترکیب کنید و با آن چربیها و غذاهای چسبیده به قابلمه را به راحتی تمیز کنید اگر غذای سوخته در ته قابلمه چسبیده برای نرم شدن و راحت ترن کنده شدن این مودا غذایی سوخته، مقداری جوش شیرین و آب گرم و مایع ظرفشویی را ترکیب کند و داخل قابلمه بریزید و بعد از چند ساعت بشویید.
چربی زدایی و لکه بری : تمیز کردن سینی فر، از بین بردن چربی و تميز كردن اجاق گاز لعابي، تميز كردن قابلمه روحي سوخته و همین طور برق انداختن ظروف مسی گاها با ترکیبات این ماده به راحتی صورت میگیرد.
2- تمیز کننده و جلادهنده ظروف نقرهای: برای تمیز کردن ظروف نقرهای و سفید کردن نقره ظروف دکوراتیو ابتدا با ترکیب جوش شیرین و مایع ظرف شویی این ظروف را خوب بشویید و پس از خشک شدن آنها از خمیر جوش شیرین برای جلا دادن آنها استفاده کنید برای ساخت خمیر جوش شیرین مقدار 3 به یک از جوش شیرین و آب را ترکیب کنید و آن را خوب هم بزنید تا شکل خمیری به خود بگیرد، سپس با کمک یک دستمال یا اسفنج مقداری از این خمیر را روی ظروف نقرهای بکشید بعد با یک دستمال تمیز آن را پاک کنید.
3- تمیز کردن سینک ظرفشویی: از جوش شیرین کلا برای تمیزی و درخشندگی لوازم و ظروفی که جنس استیل دارند مانند سینکهای ظرفشویی میتوانید استفاده کنید. برای این کار ابتدا سینک ظرفشویی را با آب کمی مرطوب کنید سپس مقداری جوش شیرین روی آن بریزید و با یک اسکاچ نرم خوب بسایید تا تمام چربیها و جرمها از آن جدا شوند برای تمیز کردن گوشههای سینک و کنارههای شیرآب میتوانید از خمیر جوش شیرین و مسواک استفاده کنید.
روش جلا دادن سنگ برای سینکهای با جنس سنگ مصنوعی، مرمر و موارد مشابه بهتر از پاک کنندهها برای ترمیم تاثیر دارد.
4- برای تمیزی و ضدعفونی کردن میوهها و سبزیجات: برای شستن و ضدعفونی کردن سبزیها و میوهها نیز میتوانید از جوش شیرین کمک بگیرید برای این کار میوهها و سبزیجات را در محلول 1/4 فنجان جوش شیرین و آب خیس کنید و بعد با آب خوب بشویید.
5- تمیز کردن اجاق گازهای صفحهای: برای این کار مقداری جوش شیرین و آب اکسیژنه را مخلوط کنید محلول حاصل را روی صفحه گاز بریزید و بعد از 3 دقیقه با یک برس، جرمها را تمیزکنید و در آخر با یک دستمال تمیز، محلول را از روی صفحه پاک کنید.
-
کاربردهای جوش شیرین در سالن و اتاق خواب
کاربردهای جوش شیرین در نظافت خانه مربوط به بخش اتاق خواب و سالن دارای طیف گستردهای است و شامل بخشها و قسمتهایی از شستن و تمیز کردن فرشها و رو تختیها گرفته تا بوزدایی کفشها و کمدها و ... میشود. ما در اینجا چند بخش را به طور مختصر توضیح میدهیم.
- شستن و بوزدایی فرش: اگرهدف از کاربرد جوش شیرین در نظافت فرش تمیز کردن و از بین بردن لکههای سخت است، مقداری از این پودر شگفت انگیز (جوش شیرین) را با شامپو فرش ترکیب کنید و با یک اسفنج برروی لکهها بکشید تا تمیز شود اما اگر هدف تنها بوزدایی فرش است، مقداری از این پودر را روی فرش بپاشید و بعد از چند ساعت با جارو برقی روی فرش را تمیز کنید.
- بوزدایی کفشهای: بوی کفشها یکی از آن بوهای نامطبوعی است که استشمام آن نه تنها برای خود صاحب کفش بلکه سایر افراد خانواده هم آزاردهنده است برای رفع بوی بد کفش پس از استفاده مقداری پودر جوش شیرین در آن بریزید وتا رفع کامل بوی کفش آن را در معرض هوای آزاد قرار دهید.
- بوزدایی کمدها: برای رفع بوی بد داخل کمد مقداری از پودر جوش شیرین را داخل کیسهای بریزید و در قفسهها و کشوهای کمد قرار دهید بعد از چندماه جوش شیرین داخل کیسهها را خالی و با جوش شیرین تازه پر کنید.
- برای از بین بردن جای لکههای مومی شکل شمع پس از پروسه پاك كردن شمع از روي پارچه از این ماده استفاده میشود.
کاربردهای جوش شیرین در سرویس بهداشتی و حمام
- از بین بردن بوی بد توالت و حمام: برای اینکار مقداری جوش شیرین و آب گرم به نسبت 3 به 1 باهم مخلوط کنید و محلول حاصل را بر سنگ توالت اسپری نمایید و بعد با کشیدن سیفون محلول را از روی سنگ توالت تمیز کنید در حمام هم محلول را در قسمت سرچاه حمام اسپری کنید و سپس با مقداری آب محلول را بشویید.
- از بین بردن لکههای زنگ زدگی: برای از بین بردن لکههای زنگ زدگی در حمام و دشتشویی میتوانید از ترکیب فوق العاده سرکه و جوش شیرین استفاده کنید برای این کار با توجه به میزان لکه از نسبت 2 به 1 سرکه و جوش شیرین بر روی لکهها بریزید و بعد با یک اسفنج آنها را خوب تمیز کنید.
در کجاها نباید از جوش شیرین استفاده کنیم
اگر بخواهیم از مضرات جوش شیرین در بخش کاربردهای جوش شیرین در نظافت خانه بگوییم باید عرض کنیم که جز دو مورد شستن ظروف آلومینیومی و تمیزی سنگ مرمر منع استفادهای به جهت نظافت برای این ماده وجود ندارد و بیشترین ضررها و احتیاطها برای مصرف جوش شیرین به عنوان خواراکی است، البته باید به این نکته اشاره کنیم که یک ماده هرچقدر هم که پرفایده و شگفت انگیز باشد نباید بطور افراطی مصرف شود.