پرایمر رنگ و سیلر چیست؟
سیلر و پرایمر رنگ چیست، از جمله سوالات افرادی است که میخواهند یک پروژه رنگ آمیزی ساختمانرا شروع کنند. استفاده از سیلر و پرایمر رنگ یکی از مراحل مهم در نقاشی است و کیفیت کار پایانی را به میزان قابل توجهی بالا میبرد؛ از جمله یکدست سازی سطوح و مقاوم سازی آنها در برابر رطوبت.
در این مقاله از مجله خدمت از ما، توضیح میدهیم سیلر و پرایمر رنگ چه هستند؛ و در نقاشی ساختمان چه کاربردی دارند. در انتها نیز قیمت سیلر و قیمت پرایمر رنگ دیوار را بررسی خواهیم کرد.
سیلر چیست؟
پیش از معرفی پرایمر رنگ و آن، به بررسی سیلر میپردازیم. پوشش سیلر نوعی بتونه مایع شفاف است که رنگی کهربایی یا عسلی دارد. مهمترین کاربرد سیلر در رنگ آمیزی سطوح چوبی است؛ به همین دلیل عباراتی مانند اسپری سیلر چوب یا سیلر چوب پایه آب، از جمله محصولهای اصلی مراکز فروش محصولات رنگ آمیزی است. سیلر برای دیوارهای گچی، بتنی، آجری و فلزی نیز و همین طور ترمیم ترک سقف گچی قبل از رنگ آمیزی کاربرد دارد.
آموزش رنگ آمیزی با اسپری سیلر چوب از سری موارد مهم است که باید قبل از استفاده از این ماده به آن توجه ویژه داشت.
1. نقش سیلر
وظیفه اصلی سیلر یکدست کردن سطح چوب برای نقاشی ساختمان مدرن است. اسپری سیلر چوب یا سیلر چوب پایه آب، منافذ سطح چوب را پر میکند؛ تا مانع جذب رنگ در منافذ چوب شود. استفاده از سیلر یک مرحله از دو مرحله اصلی یکدست کردن سطح چوب است. مرحله بعدی استفاده از سیلر، سنباده کاری است.
در ادامه به چندین سوال رایج دیگر در ارتباط با سیلر و کاربرد آن، پاسخ دادهایم.
2. حلال سیلر
حلال اصلی سیلر، تینر است. به صورت معمول از تینر 15000 استفاده میشود؛ و در صورتی که دمای هوا پایین و سرد باشد، از تینر 20000 استفاده میشود. البته پیشنهاد میکنیم در هنگام خرید سیلر، از فروشنده نوع تینر مناسب را هم بپرسید؛ چرا که با توجه به نوع سیلر، نوع تینر هم میتواند متفاوت شود.
در کنار این نوع سیلر که حلال آن تینر است، سیلرهای پایه آب نیز داریم.
3. دستگاه سیلر
همان طور که در ابتدا گفته شد، سیلر برای سطوح متفاوتی مثل بتن، دیوارهای کچی، چوب، اپوکسی و ... استفاده میشود. به همین دلیل، ابزار مناسب برای هر یک از این سطوح متفاوت خواهد بود. به صورت معمول از کاردک، قلم مو، غلتک و پیستوله استفاده میشود.
نقاشهای حرفهای برای افزایش سرعت کار خود، معمولا از پیستوله بادی استفاده میکنند. البته اگر از آستر استفاده نمیکنید، میتوانید رنگ سیلر را با قلم مو بر روی سطح مورد نظرتان بزنید. برای آشنایی با روش درست استفاده از قلم مو، میتوانید مقاله "رنگ آمیزی با قلم مو" را بخوانید.
4. کیلر و حلال کیلر
یکی دیگر از انواع پوشش رایج در کنار سیلر، کیلر است. کیلر دارای رنگی شفاف است و پس از سیلر بر روی سطوح مورد نظر به عنوان رنگ نهایی زده میشود؛ اما بسیاری از نقاشها به غلط، سیلر را با کیلر ترکیب میکنند که این کار منجر به کاهش کیفیت سیلر میشود.
حلال کیلر، تینر فوری است.
5. تفاوت روغن جلا با کیلر
روغن جلا دارای رنگی در طیف قهوهای روشن تا قرمز است و برای براق نمودن سطوح به کار میرود؛ برخلاف کیلر که پوششی مات ایجاد میکند. روغن جلا معمولا در کنار سیلر و کیلر استفاده میشود و برخلاف آنها، در برابر رطوب، حرارت بالا مقاوم نیست.
پرایمر رنگ چیست؟
اینک که میدانیم سیلر چیست و استفاده از آن، چه مزیتی دارد؛ در این بخش پرایمر رنگ را توضیح میدهیم. رنگ یا چسب پرایمر، مایعی است سفید رنگ و مانند دوغ که دیوار مورد نظر را در برابر رطوب، کاملا مقاوم میکند. پرایمر رنگ ساختمان در واقع نوعی رزین زیر کار برای نقاشی دیوار آجری و سبکهای دیگر ساختمانی بوده، و به جای روغن زیر کار استفاده میشود. اجرای بهترین رنگ برای دیوار خانه با در دسترس داشتن این لوازم پوششی و محافظتی به راحتی امکان پذیر است.
در میان انواع پرایمر رنگ، نام پرایمر اکریلیک بسیار به چشم میخورد. پرایمر رنگ اکریلیک دیوار بر پایه رزین اکریلیک و سیلیکون تولید شده و حلال آن آب است. وظیفه پرایمر اکریلیک عایق کردن و کاهش جذب رنگ به سطح زیرکار است. پرایمر رنگ اکریلیک باعث چسبندگی بهتر رنگ، مواد مینرال، کنیتکس و رولوتکس به سطح نیز میشود.
چسب پرایمر همانند انواع چسب کاغذ دیواری خاصیت محافظتی و پوششی دارد. این ابزار علاوه بر کمک به اجرای صحیح نقاشی ساختمان در حفاظت دیوار در مقابل رطوبت تاثیر بسزایی دارد.
1. مزایا و کاربرد پرایمر رنگ دیوار
همانطور که اشاره کردیم، انواع پرایمر رنگ دیوار مانند پرایمر رنگ روغنی منافذ سطح را میپوشاند، باعث چسبندگی بهتر مواد به سطح میشود؛ و از ریزش و پوسته شدن آن جلوگیری میکند. علاوه بر اینها، پرایمر رنگ روغنی و انواع پرایمر رنگ ساختمان بدون بو و حساسیت، دوستدار محیط زیست و مقاوم در آب و هوای مختلف نیز هست.
پرایمر رنگ، دیوارهای گچی را نیز ضد آب میکند، و موجب صرفهجویی در مصرف رنگ و یا چسب خمیر میشود. اگر قصد نصب سنگ آنتیک هم داشته باشید، پرایمر رنگ روغنی یک سطح یکپارچه را به شما تحویل خواهد داد.
2. روش اجرای چسب پرایمر
انواع پرایمر رنگ را میتوان روی سطوح مختلف اجرا کرد؛ از دیوار نما گرفته تا دیوار پذیرایی. پرایمر پایه آب را با میزان مشخصی آب (معادل 30 الی 50 درصد وزن پرایمر رنگ) مخلوط و با قلممو یا غلطک ( رنگ كردن ديوار با غلطك) روی سطح در دمای 5+ درجه اجرا کنید. اگر ساکن مناطق مرطوب هستید، دولایه پرایمر رنگ اجرا کنید. اگر هم میخواهید تنها یک لایه پرایمر رنگ روغنی یا پرایمر اکریلیک بزنید، مقدار کمتری آب به پرایمر رنگ اضافه کنید.
پس از اجرای پرایمر رنگ روغنی یا انواع دیگر، باید صبر کنید تا سطح کاملا خشک شود. پس از اینکه دیوار خشک شد و جلا پیدا کرد، باید بتونه کاری و در نهایت رنگ اصلی را اجرا کرد. البته نقش مهم سمباده کاری در تمام مراحل نقاشی را نیز نباید از یاد برد.
3. انواع پرایمر رنگ
پرایمر رنگ انواع بسیار متفاوتی دارد. در اینجا مهمترین انواع پرایمر رنگ ساختمان را کوتاه معرفی کردهایم:
- پرایمر رنگ روغنی: پرایمر رنگ روغنی برای نقاشی دربها، نردهها و پنجرههای فلزی کاربرد داشته و در برابر رطوبت بسیار مقاوم است.
- پرایمر اکریلیک: یک پرایمر رنگ نمای پرکاربرد که سطح را در برابر خرابی و آسیب دیدگی مقاوم میکند.
- رزین اکریلیک: یک پرایمر پایه آب یا روغن که برای نمای ساختمان کاربرد دارد( کاربرد رزین چیست). این پرایمر رنگ ضد قارچ و مقاوم در برابر اشعه ماورا بنفش است.
- پرایمر رنگ نانو: یک پرایمر رنگ نمای جدید که مقاومتی عالی در برابر تغییرات جوی دارد. کاربردی نسبتا مشابه چسب کاغذ دیواری نانو در هنگام نصب دارد.
قیمت سیلر و قیمت پرایمر رنگ دیوار
قیمت سیلر و قیمت پرایمر ساختمانی با توجه به مواردی مانند برند، حجم، کاربرد و... مشخص میشود. با توجه به شرایط و نوسانات فعلی، برای اطلاع از قیمت پرایمر رنگ دیوار پذیرایی و دیگر قسمتهای ساختمان و قیمت سیلر کیلر چوب کافیست سری به فروشگاههای اینترنتی بزنید تا از قیمت روز سیلر و پرایمر رنگ مطلع شوید.
سخن پایانی
همان طور که خواندید، سیلر و پرایمر رنگ نقش مهمی در رنگ آمیزی از ساختمان گرفته تا نمای آن بر عهده دارند. با استفاده درست از سیلر، مصرف رنگ خود را کاهش دادهاید و با استفاده از پرایمر رنگ، مقاومت بیشتر رنگ نما و دیوارهای ساختمان در برابر رطوبت هوا را شاهد هستید.
پیشنهاد میکنیم برای انجام نقاشی ساختمان خود، اقدام به ثبت درخواست خود در خدمت از ما کنید و در کمتر از 30 دقیقه، از 3 تا 5 متخصص به رایگان قیمت بگیرید.