انتخاب رنگ قرنیز و مراحل رنگ زدن قرنیز
انتخاب رنگ قرنیز و رنگ زدن قرنیزها نکتهای مهم در استفاده از انواع نوار قرنیزی جهت پوشاندن محل اتصال دیوار به کفپوش است. برای انتخاب رنگ قرنیز ایدههای زیادی وجود دارد که هر کدام قابلیت کاربردی در سبکهای مختلف دکوراسیون و چیدمان منزل را دارند.
رنگ زدن قرنیز متناسب با رنگ به کار رفته در کفپوش و دیوارهای ساختمان نیز از نکات مثبت در ایجاد هماهنگی در دکوراسیون منزل به شمار میآید. در تنوع رنگ و انتخاب رنگ قرنیز نوع آنها که سرامیکی، سنگی،چوبی، پی وی سی و ام دی اف بوده تاثیر بسزایی دارد.
یک نقاش حرفهای وظیفهای بیش از رنگ آمیزی دیوارها دارد؛ او با مهارت خود در نقاشی ساختمان، سعی در جان بخشیدن و دمیدن روح در دیوارهای بیجان ساختمان دارد. او مانند خالقی است، که سعی در خلق اثری هنری دارد.
رنگ آمیزی قرنیز سنگی، چوبی و دیگر مدلهای قرنیز در انتخاب رنگ قرنیز تاثیر دارد. انتخاب قرنیزهای رنگی مثل قرنیز رنگ طلایی یا رنگ قرنیز سفید و همین طور قرنیز طوسی و مواردی از این قبیل تماما با تکنیکهای هماهنگی رنگ دکوراسیون و دیوار ساختمان قابل انجام است.
راهنمای انتخاب رنگ قرنیز
انتخاب رنگ قرنیز هم برای نصب قرنیزهای رنگی در انواع مختلف و هم برای رنگ زدن قرنیزها در هنگام نقاشی ساختمان یک عامل اصلی به شمار میآید. هماهنگی رنگ قرنیز به کار رفته در حاشیه دیوار تا کفپوش و همین طور اطراف سقف با رنگ ساختمان در زیبایی فضای اتاق تاثیر بسزایی دارد. از آنجایی که نصب قرنیز معایب پارکت و لمینت و فاصله بین دیوار و این کف پوشها را پوشش داده بنابراین باید در نگهداری و زیبایی آنها دقت کافی را داشته باشیم.
ویژگیهای قرنیز مثل جنس و رنگ آن در انتخاب رنگ قرنیز و همین طور رنگ زدن قرنیز از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین در این قسمت از مطلب با انواع قرنیز و تاثیر مدل و نوع آنها در انتخاب رنگ قرنیز آشنا میشویم.
آشنایی با رنگ آمیزی انواع قرنیز در ساختمان
استفاده از قرنیز یا همان نوار چسبی به کار رفته در حاشیه دیوار تا کفپوش از تکنیکهای خاص در طراحی و دکوراسیون ساختمان به شمار میآید. انتخاب رنگ قرنیز، جنس و نوع آن در هنگام استفاده از این تجهیزات وابسته به سلیقه افراد صورت میگیرد.
در این بخش برای اینکه بدانیم چگونه رنگ قرنیز را انتخاب کنیم؟ و برای رنگ زدن قرنیزهای آسیب دیده چه رنگی را انتخاب کنیم با انواع قرنیز بیشتر آشنا میشویم.
- قرنیز ام دی اف : قرنیز ام دی اف از انواع ساده و خاص قرنیز بوده که در رنگ سفید و دیگر رنگها تولید و قابل استفاده میباشد.برای رنگ کردن قرنیز ام دی اف و هنگام انتخاب رنگ قرنیز ام دی اف رنگ و دکوراسیون منزل خود را در نظر بگیرید.
- قرنیز چوبی: قرنیز چوبی از چوب درخت بلوط و دیگر انواع چوب ساخته شده و به دلیل رنگ و طرحش به فضای منزل زیبایی خاصی میبخشد. رنگ زدن قرنیز چوبی وابسته به جنس آن باید با اوصول تعیین شده برای رنگ آمیزی لوازم چوبی انجام شود.
هماهنگی کف کاذب و کابینت ام دی اف در انتخاب رنگ قرنیز در آشپزخانه تاثیر بسزایی دارد. همین طور تلفیق رنگ کابینت آشپزخانه کوچک با قرنیز نصب شده در حاشیه فضای آشپزخانه زیبایی خاصی را به همراه دارد.
- قرنیز چسبی :قرنیز چسبی که تحت عنوان قرنیز از پیش ساخته نیز قابل شناسایی بوده در رنگهای مختلف تولید و انتخاب رنگ قرنیز و رنگ آمیزی آن در این نوع راحت تر میباشد.
- قرنیز پی وی سی :این سبک قرنیز که از نوع جدید این محصول به شمار میآید از پلاستیک لایه لایه شده تشکیل شده است. انتخاب رنگ قرنیز پی وی سی وابسته به طراحی داخلی منزل به راحتی قابل انجام است.
مراحل رنگ زدن قرنیزها در نقاشی ساختمان
یکی از تکنیکهای پرکاربرد در ایجاد هماهنگی بین رنگ سطحهای مختلف یک ساختمان و تمیز و یک دست به نظر رسیدن رنگ آمیزی توجه به انتخاب رنگ قرنیز و رنگ زدن قرنیز است. علاوه بر ابزار مورد نیاز برای رنگ آمیزی قرنیزها یک سری نکات کاربردی در هنگام انجام این کار وجود داشته که با هم به مشاهده این موارد میپردازیم.
ابزار و وسایل مورد نیاز برای رنگ زدن قرنیز
اولین گام برای رنگ زدن قرنیز در رنگ آمیزی ساختمان تهیه لوازم مورد نیاز برای انجام این کار است. در این بخش لیست ابزار ضروری برای رنگ آمیزی قرنیز را ارائه میدهیم:
- رنگ لاتکس برای رنگ آمیزی
- خمیر بتونه برای ترمیم و پر کردن حفرههای قرنیز قبل از رنگ
- تجهیزاتی مثل چسب رنگ آمیزی، نوار روکش، کاردک، پارچه یا پلاستیک نقاشی، اسفنج و سطل آب.
- برس رنگ آمیزی یا فرچه رنگ
- تری سدیم فسفات برای پاک کردن سطح قرنیز
نکته: استفاده از رنگهای گلاسه و نیم گلاسه برای رنگ زدن قرنیز بسیار کاربردی میباشد.
برای شروع رنگ زدن قرنیز، آن را از محل نصب جدا کنید.
شما میتوانید رنگ آمیزی قرنیز را با دو روش به جای مانده در محل نصب یا جداسازی آن شروع کنید. اما توجه داشته باشید رنگ زدن قرنیز در حالتی که بر روی دیوار قرار داشته سخت و دردسر ساز است. چسب کاری، روکش زنی، پاک کردن با دستمال و رنگ آمیزی دقیق در این وضعیت سخت و غیر اوصولی انجام میشود. انواع چسب کاغذ دیواری نیز برای نصب قرنیز روی دیوار پوشیده شده با کاغذ دیواری مناسب است.
در خانههای نوساز با فشردن دست بر سطح قرنیز آن را از دیوار جدا کرده و کار رنگ زدن قرنیز انجام دهید. اما در خانههای قدیمی که کندن مداوم قرنیز باعث آسیب رساندن به سطح دیوار و کفپوش میشود، رنگ قرنیز از بالا با رنگ دیوار و سنگ گچ یا پلاستر و انواع سنگ کابینت در آشپزخانه هماهنگ در نظر بگیرید تا نیاز به جداسازی آن نباشد.
قرنیز قبلا رنگ شده را تمیز کنید.
فاصله بین دیوار و کف پوش محل تجمع ذرات آلودگی هوا بوده بنابراین اگر تصمیم به ترمیم مجدد قرنیز دارید، قرنیز رنگ شده را با تری سدیم فسفات تمیز قبل از رنگ زدن قرنیز کنید.
زمین و دیوار را بپوشانید.
در هنگام رنگ زدن قرنیز از چسب و نوار روکش برای پوشاندن سطح دیوار یعنی بالای قرنیز و قسمت بین قرنیز و کف پوش استفاده کنید. این کار علاوه بر محافظت از دیوار و کف پوش در مقابل رنگ به بالا رفتن کیفیت رنگ آمیزی قزنیز کمک میکند.
حفره و درزهای ایجاد شده را بپوشانید.
حفره و جای میخ ایجاد شده بر سطح قرنیز را با پودر چوب پر کنید. با این کار رنگ زدن قرنیز به صورت یک دست و مرتب انجام میشود.
بتونه کاری قرنیز را شروع کنید.
بتونه را تهیه و با یک برس بر سطح قرنیزهای چوبی که بتونه ندارند و یا قرنیزهایی که یک بار رنگ شدهاند بکشید. حواستان باشد برس را به اندازه یک سوم به بتونه آغشته کنید.بعد از بتونه شروع به رنگ آمیزی قرنیز با تکنیک پیشنهادی قرار دادن برس بین شصت و انگشت وسط برای وارد کردن ضربات افقی بر قرنیز کنید.
رنگ زدن قرنیز را آغاز کنید.
در این بخش بهترین رنگ برای دیوار خانه و قرنیز نصب شده در پای آن را انتخاب و دکوراسیون منزل را به بهترین شکل تغییر دهید. برای رنگ زدن قرنیز بیش از یک سوم برس را به رنگ آغشته نکنید. برای لایهی اول رنگ آمیزی رنگ کمتری بردارید. در هنگام کشیدن رنگ بر سطح قرنیز لایههای خیس از رنگ را با هم ادغام کنید. بعد از رنگ زدن لایه اول قرنیز بگذارید خشک شود سپس رنگ لایه دوم را شروع کنید.
درباره رنگ های گلاسه، برخی از نقاشان ترجیح می دهند پیش از لایه دوم سطح را سنباده بکشند. در این صورت سطح کمی زبر شده و رنگ به راحتی روی آن می نشیند. انتخاب رنگ های سرد و گرم برای قرنیز هماهنگ با هارمونی نقاشی دیوار ساختمان یک ایده برای خاص نشان دادن فضا است.
(محتوای پیشنهادی: رنگ در و پنجره)
نکات مهم در رنگ زدن قرنیز و انتخاب رنگ قرنیز
همانند دیگر اقدامات تعمیر و تغییر دکوراسیون ساختمان مثل پوشاندن کاشی قدیمی در قسمتهای مختلف، رگلاژ درب کابینت در آشپزخانه و همین طور بررسی و رفع علت فاصله افتادن بین پارکت رنگ آمیزی قرنیز نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
چند نکته مهم و کاربردی در رنگ آمیزی قرنیز و انتخاب رنگ قرنیز در دکوراسیون منزل را در این قسمت ارائه میدهیم.
- اگر فضای منزل محدود بوده بهتر است از رنگهای روشن برای انتخاب رنگ قرنیز استفاده کنید.رنگهای سفید و کرم و رنگ طوسی روشن و … برای رنگ زدن قرنیز در ساختمانهای کوچک یک انتخاب مناسب است.
- رنگ قرنیز را متناسب با دیگر اجزاء ساختمان نظیر درب و شومینه و کفپوش و دیوارپوش و کابینت و … انتخاب کنید.
- برای انتخاب رنگ قرنیز و همین طور رنگ متاسب برای رنگ زدن قرنیز در منازل با انواع پارکت و لمینت بهترین طیف رنگ قهوهای تیره میباشد. انتخاب یک درجه رنگ تیره برای قرنیز به نسبت کف پوش به جذابیت رنگ اتاق کمک بسیاری میکند.
- برای رنگ زدن قرنیز اغلب از رنگهای روغنی استفاده می شود زیرا این رنگ ها دارای مقاومت زیادی هستند.
- اگر در نقاشی ساختمان مدرن از رنگهای متضاد برای درب و پنجره استفاده شده است، رنگ سفید بهترین انتخاب رنگ قرنیز است.
- اگر رنگ دیوارهای اتاق طیف رنگ سرد نظیر آبی و خاکستری و سبز و … بوده بهتر است برای رنگ آمیزی قرنیز از رنگ سفید سرد استفاده کنید.