آشنایی با سقف کاذب رابیتس

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
آشنایی با سقف کاذب رابیتس

بعضی از افراد فکر می‌کنند سقف کاذب تنها یک نوع سقف است. در صورتی که سقف نیز به اندازه زیبایی دیوارها اهمیت دارد و سقف کاذب رابیتس یکی از انواع سقف کاذب است که با ظرافت خاصی کار می‌شود و زیبایی خانه را چند برابر می‌کند. ما در این متن سعی داریم شما را با سقف کاذب رابیتس و تمام جوانب اجرا و نکات آن آشنا کنیم.

 

سقف کاذب رابیتس چیست؟

رابیتس (یا راویز) درواقع نام یک نوع توری فولادی شبکه بندی شده است که از آن پیش از گچ کاری برای زیرسازی (ترمیم ترک سقف گچی) استفاده می‌شود. برای اتصال رابیتس به شبکه فرعی از مفتول های مخصوص استفاده می‌شود و رابیتس سقف را ایجاد می‌کند. برای اینکه رابیتس محکم درجای خود بایستد باید از میله‌ های عمودی و افقی استفاده شود و اگر رابیتس جنس چوبی داشته باشد باید با منگنه ثابت شود.

یکی از قابلیت های مهم و خوب رابیتس در دسترس بودن مصالح آن است. از سقف کاذب رابیتس سالهای زیادی است که در ساختمان سازی و معماری داخلی استفاده می‌شود. اما معایب آن زیاد است. استفاده زیاد از گچ و سنگین بودن آن از عیب های سقف کاذب رابیتس است. اما با وجود این باز هم از این نوع سقف کاذب بسیار استفاده می‌شود. چون دست معماران را برای طراحی های ظریف باز می‌گذارد.

 

سقف کاذب رابیتس

 

استفاده از متد رابینس کاری و کاربرد انواع سقف کاذب برای تکمیل و هماهنگ رنگ و طرح سقف با بهترین رنگ برای دیوار خانه و انتخاب نقاشی ساختمان مدرن در تغییر دکوراسیون و طراحی داخلی ساختمان تاثیر بسزایی دارد. همین امر افراد را به شناخت بهتر مزایا و معایب رابینس سقف راغب کرده است. 

 

مزایای سقف کاذب رابیتس

  • راحت اجرا می‌شود.
  • مصالح آن در دسترس است.
  • نیروی ماهر برای اجرای رابیتس زیاد است.
  • طراحی های ظریف را به راحتی می‌توان پیاده کرد.

معایب سقف کاذب رابیتس

  • وزن زیادی دارد.
  • دستمزد بالای گچ کار
  • از گچ زیادی برای کار کردن باید استفاده کرد.
  • هزینه گچ کاری بسیار زیاد برای نازک کاری
  • نسبت به آب و هوا کار روی آن زمان بر است.
  • جاذب صدا نبودن سقف کاذب رابیتس
  • احتمال ترک خوردگی بخاطر تفاوت همرفت بین گچ و رابیتس

 

در کل همانند دیگر روش‌های تغییر دکوراسیون داخلی و بازسازی ساختمان مثل نصب کاغذ دیواری روی رنگ روغن، اجرا و  نصب کاغذ دیواری روی گچ، بازسازی سقف و کف با کاغذ دیواری روی کاشی و همین طور اجرای گچبری ستون وسط پذیرایی و موارد مشابه طراحی داخلی با گچ بری پیش ساخته اجرا سقف کاذب رابیتس با ایرادات و نقاط قوتی همراه است.

در این حالت با شناخت دقیق موقعیت مکانی و محیط می‌توانید بهترین انتخاب مصالح ساختمانی داشته باشید. 

 

اجزای تشکیل دهنده سقف کاذب رابیتس

همانطور که گفته شد رابیتس متشکل از شبکه ای فلزی است که به هر شکلی که باشند جزو رابیتس بندی و در واقع سقف کاذب رابیتس حساب می‌شوند. که اجزای اصلی سقف کاذب رابیتس متشکل از میلگرد های آویز، توری رابیتس، نبشی باربر، مخلوط گچ و سیمان و سیم های گالوانیزه است. که درمورد این اجزا کاملا توضیح می‌دهیم.

 

اجزای تشکیل دهنده سقف کاذب رابیتس

 

پیش از اقدام به شناخت اجزای سقف کاذب داشتن اطلاعات در خصوص نمونه‌های رایج و پرکاربرد انواع سقف کاذب دید شما را در انتخاب یک سازه مناسب برای تغییر دکوراسیون سقف قسمت‌های مختلف ساختمان بازتر می‌کند. 

  • اجرای متد سقف کاذب آشپزخانه با به کارگیری انواع سقف کاذب آلومنیومی و نمونه‌های مناسب برای این محیط 
  • نمونه‌های متنوع سقف کاذب آی گلس برای دکوراسیون داخلی و تغییر فضای ساختمان 
  • سقف کاذب گریلیوم نمونه‌ی فلزی از این سبک سقف‌های کاذب برای محیط‌های مناسب 
  • انتخاب سقف کاذب سرویس بهداشتی با توجه به دکوراسیون سرویس بهداشتی و میزان رطوبت محیط 
  • نصب و اجرای سقف کاذب چوبی برای ایجاد هماهنگی بین سقف و کف در زمانی از پارکت و دیگر کف پوش‌های طرح چوب استفاده می‌شود. 
  • انتخاب سازه سقف کاذب استخر برای پوشاندن این محیط با انواع سقف کاذب و ایجاد تغییرات در فضا

 

1. میلگرد آویز:

میلگردها درواقع وسیله اتصال دهنده سقف کاذب رابیتس به سقف اصلی  هستند و به دوصورت اجرا می‌شوند، جوشی و دفنی که روش استفاده از آنها را توضیح می‌دهیم.

 

میلگرد آویز

 

جوشی:

روش جوشی به این معناست که به وسیله جوش دادن میلگردها به سقف اتصال داده می‌شوند. ولی باید بدانید که طول جوش باید 2 سانتی متر و قطر میلگرد 6 سانتی متر باشد.

 

دفنی:

در روش دفنی، میلگردها درهنگام اجرای سقف اصلی باید کارگذاشته شوند. توجه داشته باشید که اگر سقف اصلی از دال بتنی یا کرومیت استفاده شده باید حتما برای سقف کاذب از این روش استفاده شود. چون میلگردهای سقف بتنی و بال پایین کرومیت برای وزن سنگین سقف کاذب رابیتس طراحی نشدند. و نمی‌توان از روش جوشی برای این نوع سقف ها ( کرومیت و بتنی) استفاده کرد.

 

2. نبشی های باربر:

در واقع نصب سقف کاذب به میلگرد توسط نبشی های باربر یا حمال انجام می‌گیرد. سایز این نبشی ها 3تا 5 سانتی متر است. و حداکثر فاصله آنها باید 60 سانتی متر در سقف های اصلی باشند. استفاده از این نبشی ها در کنج دیوار و سقف ها الزامی است. و به هیچ عنوان برای نبشی ها از مواد بازیافتی نباید استفاده کرد.

 

3. میلگردهای فرعی:

این نوع میلگردها در فواصل نبشی های باربر نصب می‌شوند و نقش نگهدارنده توری های رابیتس را ایفا میکنند و آنها را ثابت نگه میدارند. بعد از نصب این میلگردها طرح اصلی سقف کاذب رابیتس نمایان می‌شود.

سایز این نوع میلگردها بین 6تا10 سانتی متر است. حداکثر فاصلاه بین آنها 25 سانتی متر است. و طول جوش آنها 2 سانتی متر است.

 

4. توری رابیتس:

توری رابیتس روی میلگردها قرار می‌گیرد ورقه های توری شکل رابیتس براساس اندازه پل هایی که دارند (9, 11, 13 و ...) تقسیم بندی می‌شوند. جنس این توری از فولاد است. در ضمن توجه کنید که برای جلوگیری از شکم ندادن گچ بری باید توری رابیتس با تعداد پل بیشتر و وزن سنگین تر به کار برود. و به جای جوشکاری از مفتول های گالوانیزه استفاده کنید؛ که به این مفتول ها سیم رابیتس بندی گویند.

 

توری رابیتس

 

5. اندود گچ و سیمان:

از اندود گچ یا سیمان برای پرکردن توری ها استفاده می‌شود و مصرف مصالح بسیار بالایی دارد و پرتی زیاد دارد که برای کاهش این پرتی ها از گچ سفت یا اصطلاحا گچ زنده استفاده می‌کنند.

 

6. گچ کاری

این مرحله اخرین مرحله انجام سقف کاذب رابیتس به حساب میآید در این مرحله توری رابیتس را با استفاده از گچ می‌پوشانند و آنقدر این کار را تکرار می‌کنند تا تمام توری به خوبی پوشانده شود. گچ کاری بسیار سخت است و نیاز به دقت زیادی دارد و گچ کار حرفه ای دارد. پس این کار را به هرکسی نسپارید چون شاید نتیجه مطلوبی به دست نیاید.

 

گچ کاری سقف کاذب رابیتس

 

7. اجرای نمای سقف کاذب رابیتس

همانطور که در اجرای دیگر روش‌های بازسازی ساختمان مثل شستشوی کاغذ دیواری یا رنگ آمیزی مجدد نیاز به پیش زمینه‌هایی مثل تشخیص علت زرد شدن کاغذ دیواری بعد از نصب و همین طور لکه گیری دیوار رنگ شده یک الزام محسوب شده در هنگام شروع فرآیند نصب سقف کاذب رابیتس هم باید شرایط لازم فراهم باشد.

در این مرحله بعد از گچ کاری انجام می‌شود با توجه به طرح نهایی کار انجام می‌شود. برای داشتن طرحی دقیق و ظریف حتما از استاد کار ماهر کمک بگیرید تا به طرح دلخواهتان برسید.

 

اجرای نمای سقف کاذب رابیتس


 

اجرای سقف کاذب رابیتس

حال که با تمام اجزای تشکیل دهنده سقف کاذب آشنا شدیم روش اجرای سقف کاذب رابیتس را هم برای شما توضیح می‌دهیم. در ابتدا وسایلی که برای اجرای سقف کاذب رابیتس لازم است. که شامل دستگاه جوشکاری، شاقول، انبور آرماتوربندی و قیچی میلگرد بری و... است.

 

طرح نهایی رابیتس

 

  1. اولین کاری که برای اجرای سقف کاذب رابیتس باید انجام شود، نصب میلگردهای آویز روی سقف اصلی است. 
  2. اندازه گیری و تراز بودن تمام میلگردهای به کار رفته و برش زدن مقادیر اضافه‌ی میلگردهای آویز 
  3. با دقت جوش دادن  نبشی‌های باربر به میلگردهای آویز
  4. اجرای طرحِ طرح نهایی سقف کاذب رابیتس  با اتصال میلگردهای فرعی به نبشی‌های باربر یا حمال ها
  5. اتصال توری رابیتس با توجه با تعداد پل ها به میلگردهای فرعی با استفاده از سیم‌های گالوانیزه یا در واقع رابیتس بندی
  6. متصل کردن توری های رابیتس به وسیله سیم های گالوانیزه
  7. اطمینان از تراز بودن سقف
  8. اندودکاری توری های رابیتس با گچ یا سیمان 
  9. طراحی کردن نورهای مخفی داخل کار
  10. گچ‌کاری سقف و اجرای نازک کاری و ایجاد طرح نهایی سقف کاذب رابیتس 

 

کلام آخر

همانطور که برای زیبایی خانه به رنگ دیوار و مدل کاغذ دیواری اهمیت می‌دهید، سقف هم یکی از ارکان مهم دکوراسیون داخلی خانه به  حساب می‌آید. که باید برای طراحی آن بسیار فکرو ایده پردازی شود تا به خانه شما جلوه بیشتری بدهد. سقف کاذب رابیتس انتخاب مناسبی برای ایجاد طرحای مختلف و مناسب سلیقه شماست. اما برای ایجاد این نوع سقف باید از استاد کارهای حرفه ای استفاده کرده تا بهترین نوع سقف کاذب رابیتس را برای شما اجرا کنند.

4.5 امتیاز از 1491 رای


رابیتس کاری و رابیتس بندی
برای سرویس رابیتس کاری و رابیتس بندی از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین