علت روشن شدن چراغ روغن
روشن شدن چراغ روغن را جدی بگیرید!
علت روشن شدن چراغ روغن چیست؟ بر روی آمپر خودرو چندین چراغ اخطار وجود دارد که هرکدام خرابی و اختلالی را در خودرو هشدار میدهند. یکی از مهمترین چراغهای هشدار، چراغ روغن موتور است (چشمک زدن چراغ روغن موتور)؛ و روشن شدن ناگهانی چراغ روغن در حین رانندگی یک هشدار مهم از یک آسیب مکانیکی جدی در خودرو است. بنابراین با روشن شدن آن باید سریعا به دنبال راهی برای یافتن علت روشن شدن چراغ روغن باشیم.
آشنایی با دلیل روشن شدن چراغ روغن خودرو مهم است، اما مهمتر از آن عیب یابی صحیح و رفع به موقع این مشکل است. در ادامه مطالب همراه ما باشید تا شما را به طور کامل با علت روشن شدن چراغ روغن و اقدامات لازم جهت خاموشی این چراغ آشنا نماییم. قابل ذکر است که خدماتی مانند تعویض روغن خودرو و تعمیر خودرو را میتوانید با خیالی راحت در هرجایی که هستید، به صورت آنلاین در سایت و یا اپلیکیشن "خدمت از ما" ثبت نمایید.
روشن شدن چراغ روغن در چه مواردی متداول است؟
- علت روشن شدن چراغ روغن در حالت درجا
- علت روشن شدن چراغ روغن و استپ پژو 206
- علت روشن شدن چراغ روغن پراید کاربراتوری
- علت روشن شدن چراغ روغن 206
- علت روشن شدن چراغ روغن ۲۰۶ تیپ ۵
- علت روشن شدن چراغ روغن سمند ef7
- روشن شدن چراغ روغن و استپ 206
- روشن شدن چراغ روغن در دور موتور پایین
- علت روشن شدن چراغ روغن در حالت درجا
- روشن شدن چراغ روغن در دور موتور پایین
- علت روشن شدن چراغ روغن و استپ پژو 405
- علت روشن شدن چراغ روغن موتور سیکلت
- علت روشن شدن چراغ روغن بعد از گرم شدن ماشین
- علت روشن شدن چراغ روغن ام وی ام 315
- علت روشن شدن چراغ استپ 206 در سربالایی
از کجا بفهمیم که چراغ روغن در آمپر کدام است؟
برخی از افراد علت روشن شدن چراغ روغن و چراغ check که مربوط به هشدار خرابی در موتور است را با هم اشتباه میگیرند. و با روشن شدن چراغ روغن سریعا به سمت موتور میروند و یا بالعکس. روشن شدن چراغ روغن با علامت یک روغن دان مشخص میشود. این در حالی است که این چراغ با چراغ خطر مرکزی در ارتباط است و به محض روشن شدن باید خودرو را متوقف کرد. علت روشن شدن چراغ روغن را اول باید در مخزن روغن و سپس در بخشهای دیگر بررسی نمود.
چه زمانی روشن شدن چراغ روغن را جدی بگیریم؟
گاهی با افزایش و کاهش دور موتور (روشن شدن چراغ روغن در دور موتور)، چراغ روغن خاموش و روشن میشود و یا گاهی در زمان گرم شدن موتور این چراغ روشن میشود و تا زمان تعمیر خاموش نمیشود. روشن شدن چراغ روغن را چه بصورت دورهای و چه به صورت دائمی باید جدی گرفت و سریعا نسبت به بررسی علت روشن شدن چراغ روغن اقدام نمایید و مشکل را رفع کنید.
همیشه به یاد داشته باشید که عدم توجه به علت روشن شدن چراغ روغن میتواند منجر به خسارات سنگینی شود.
تاثیر روغن موتور در روشن شدن خودرو چیست؟
روغن موتور دو کارایی مهم برای خودرو به ویژه موتور خودرو دارد. یکی از آن کارهایی که روغن موتور انجام میدهد این است که قطعات فلزی داخل موتور را روان کاری کرده و اصطکاک را کاهش میدهد تا این قطعات به آرامی حرکت نمایند. یکی دیگر از وظایف روغن موتور این است که به پخش و توزیع متناسب گرما در موتور کمک کرده و مانع از ذوب قطعات در اثر حرارت زیاد یا آسیب به آنها میشود.
آخرین کاری که روغن موتور انجام میدهد این است که کثیفی و ذرات ریز را جمع کرده و آنها را در فیلتر روغن موتور قرار میدهد. هرگونه اختلال که باعث شود روغن به درستی به وظیفه خود عمل نکند باعث روشن شدن چراغ روغن میشود و در نتیجه باید در بخش بررسی علت روشن شدن چراغ روغن قرار گیرد.
فراموش نکنید که روغن ماشین شما باید هر 3000 مایل تعویض شود.
بررسی علت روشن شدن چراغ روغن خودرو
چندین علت در زمینه علت روشن شدن چراغ روغن خودرو وجود دارد. ما در این اینجا به چند علت رایج از مجموع علت روشن شدن چراغ روغن اشاره میکنیم.
[مطلب پیشنهادی: علت آب روغن قاطی کردن خودرو]
1. کاهش فشار روغن موتور
همانطور که قبلا گفتیم روغنها مانع از اصطحکاک در موتور خودرو میشوند و اگر میزان فشار روغن در موتور کاهش یاید روغن بخوبی به وظیفه خود عمل نخواهد کرد. کاهش فشار روغن در موتور خودرو میتواند خبر از خرابیهایی مانند سالم نبودن فشنگی روغن (سوئیچ فشار روغن)، نشتی روغن از واشر مخزن باشد.
در واقع در بررسی علت روشن شدن چراغ روغن کاهش فشار روغن موتور را باید یک علت مهم و مرجع دانست. روش تشخیص فشار توسط یک نیروی متخصص و با دستگاه مخصوص انجام میشود.
2. کم شدن میزان روغن در مخزن روغن موتور
اگر در بررسی علت روشن شدن چراغ روغن از میزان فشار روغن موتور مطمئن شدید به سراغ مخزن روغن بروید و میزان روغن موجود در مخزن را با استفاده از گیج بسنجید و در صورت کم بودن روغن مقداری روغن موتور به آن بیفزایید.
یکی از علتهای مهمی که هم باعث کاهش فشار روغن موتور و هم کم شدن میزان روغن در مخزن میشود کیفیت روغن موتور است هرچقدر کیفیت روغن پایین تر باشد میزان روغن در مخزن و فشار آن کمتر خواهدبود.البته قبل از شک کردن به کیفیت روغن از قاطی نشدن آب و بنزین با آن در هنگام کار کردن مطمئن شوید.
3. مشکل در فیلتر روغن موتور
اگر میزان روغن در مخزن را افزایش دادید اما هنوز چراغ روغن روشن بود به سراغ فیلتر روغن بروید و علت روشن شدن چراغ روغن را در این بخش بررسی کنید و از قرار گیری درست آن در جایگاهش و میزان سلامت و تمیزی آن مطمئن شوید و در صورت جرم گرفتگی سنگین آن را تعویض نمایید.
4. خرابی در پمپ روغن
به محض استارت خوردن موتور، پمپ روغن شروع به کار کرده و روغن را در موتور به گردش در میآورد. پمپ باعث میشود که روغن با یک فشار مناسب وارد موتور شده و در نتیجه خرابی در آن موجب کاهش فشار روغن و اختلال در عملکرد سایر بخشهای موتور شود پس اگر علت روشن شدن چراغ روغن را خرابی پمپ شد حتما به تعمیر و یا تعویض آن اهمیت دهید.
5. خرابی میل لنگ، یاتاقان، میل سوپاپ
پس از بررسی و رفع مشکل در 4 علت گفته شده اگر چراغ روغن خاموش نشد به خرابی میل لنگ، میل سوپاپ و یاتاقانها شک کنید و علت روشن شدن چراغ روغن را در این بخشها بررسی کنید. خرابی در این بخشها هزینه بر است بنابراین کارشناسایی و اطمینان از خرابی این بخش را به سرویسکاران متخصص "خدمت از ما" بسپارید.
اقدامات لازم جهت خاموشی چراغ روغن خودرو
1. خونسردی خود را حفظ کنید و خودرو را در جای مناسبی پارک کنید.
2. میزان روغن موتور را با کمک گیج بررسی کنید میزان روغن کم شده را زیاد کنید.
3. برای بررسی دقیق علت روشن شدن چراغ روغن درخواست خود را در سایت و یا اپلیکیشن "خدمت از ما" ثبت نمایید.
4. خود سرانه به تعمیر خودرو و بررسی علت روشن شدن چراغ روغن نپردازید.